Trabzon'da sağlık müdürlüğü inşaatı neden durdu
Trabzon Sağlık Müdürü Kemal Süleyman, Trabzon Sağlık Müdürlüğü'ne yeni hizmet binası yapılması için Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yanında başlatılan inşaat çalışmasının uzayan süreç nedeniyle durduğunu söyledi.Süleyman yaptığı açıklamad
Trabzon Sağlık Müdürü Kemal Süleyman, Trabzon Sağlık Müdürlüğü'ne yeni hizmet binası yapılması için Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yanında başlatılan inşaat çalışmasının uzayan süreç nedeniyle durduğunu söyledi.
Süleyman yaptığı açıklamada, TOKİ'nin, inşaat için yaklaşık 2 yıl önce gerçekleştirilen ihale ile bir firmaya yetki verdiğini belirterek,"İhale sürecinin ardından firma alanda çalışmalarına başladı. Firma Anıtlar Kurulu'ndan izin aldı. Sonrasında 'nasılsa kamu işi yapıyorum' diye düşünerek belediyeden ruhsat izni almadan çalışmalara başladı. Bu süreçte boşaltılması gereken 9 binadan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hariç diğer binalar boşaltılarak yıkıldı" dedi.
Yaşanan süreçte firma yetkililerinden, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi aktif kamu hizmet verdiği için henüz gerek yoksa boşaltılmamasını istediklerini anlatan Süleyman, "Gerek varsa da hizmete devam etmesi gerektiği için taşınmasına karar verilmesini istemiştik. Hatta belediye Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin yapımı devam eden bina inşaatı tamamlanıncaya kadar geçici olarak bize Fen İşleri Müdürlüğü'nün olduğu binaya taşınmak için izin verdi" diye konuştu.
Süleyman, firmanın, çalışmalar kapsamında inşaat alanında temel açtığını vurgulayarak, şöyle devam etti: "Firma belediyeye ruhsat için müracaat ettiğinde belediye binanın yola yakın olduğunu belirerek, 15 metre daha kuzeye kaydırılmasını istedi. Bu durum üzerine ve çeşitli aksamalar olunca da firma bu işin kendisi için bir yararı olmayacağını düşünerek TOKİ'ye müracaat ederek tasfiye kararı alınmasını istedi. TOKİ'den bize firmanın tasfiye edildiği şeklinde bir yazı gelmedi. Firmaya, 'eğer tasfiye kararı varsa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ni taşımayalım' diyerek müracaat ettik, bize taşınmaması kararı iletildi. Bunun üzerine firma tarafından açılan alanın yol çökmesi ya da buraya birinin düşmesi gibi durum yaşanmaması için TOKİ'ye bu alanın kapatılması isteğinde bulunduk ve bu alan yeniden dolduruldu."
Bazı yazıılı yerel gazetelerde 'inşaat alanında radyoaktif madde mi var' şeklinde haberlere yer verildiğini anımsatan Süleyman, şunları kaydetti: "Alanda radyoaktif madde vardır gibi söylemler gerçeği yansıtmamaktadır. Bu alanda inşaat çalışması yapılmadan önce Atom Enerji Kurumu'ndan uzmanlar gelerek gerekli incelemeleri yaptılar ve öyle bir maddeye rastlanmadı.
Çalışmalar da zaten bu kararın ardından başladı. Süreçten de anlaşılacağı gibi inşaat çalışması uzayan süreç nedeniyle durdu. Binanın yapımı planlanırken Sağlık Müdürlüğü tek bir kurumdu ancak gelinen noktada Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği kurumları da hizmet vermeye başladı. Belki ilerleyen süreçte daha işlevsel bir bina yapılabilir."