Ankara - Aksaray otobüs kazası görüntüleri ortaya çıktı: 7 can kaybı, 33 yaralı

Ankara - Aksaray otobüs kazasının görüntüleri ortaya çıktı.

Aksaray'da meydana gelen ve Türkiye'yi yasa boğan otobüs kazasında can kaybı 7'ye yükselirken, kazada 2'si ağır olmak üzere toplam 33 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kaza anına ait görüntüleri kamuoyuyla paylaştı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise kazayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurarak 3 Cumhuriyet Savcısının görevlendirildiğini belirtti. Kaza ile ilgili yapılan açıklamalar ve kaza anına şahit olan sürücülerin ifadeleri, kazanın nedenine dair önemli ipuçları sunuyor.

Kaza Nasıl Meydana Geldi?

Kaza, sabah saat 07.00 sıralarında Aksaray-Ankara kara yolunun 25'inci kilometresinde, Acıpınar köyü yakınlarında meydana geldi. Balıkesir’den Nevşehir Kapadokya bölgesine yolcu taşıyan Nurhan Hazer (55) yönetimindeki 45 HB 0560 plakalı tur otobüsü, sürücüsünün kontrolünü kaybetmesi sonucu bariyerlere çarptı ve yaklaşık 90 metre sürüklendikten sonra devrildi.

Otobüsün içerisinde 2 sürücü, 1 rehber ve 41 yolcu olmak üzere toplam 44 kişi bulunuyordu. Kazada 6 kişi olay yerinde hayatını kaybetti, 25 kişi ise çeşitli derecelerde yaralandı. Sonraki saatlerde hastanede tedavi gören yaralılardan birinin daha hayatını kaybetmesiyle can kaybı sayısı 7’ye çıktı.

Görgü Tanığının İfadesi: "Şoför Uyudu Diye Düşünüyorum"

Kazaya tanık olan bir sürücünün ifadesi dikkat çekti. Tanık, "Otobüs beni solladıktan sonra sağa sola gitmeye başladı. O anda şoförün uyuduğunu düşündüm ve selektör yapıp korna çaldım," dedi. Bu ifade, kazanın nedenine dair "şoför uyuması" ihtimalini güçlendiren önemli bir ipucu olarak değerlendiriliyor.

Yetkililerden İlk Açıklamalar

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kazayla ilgili açıklamalarda bulunarak, kaza anına ait görüntüleri sosyal medya hesaplarından paylaştı. Bakan, kazanın acısını tüm Türkiye'nin hissettiğini belirtti. Öte yandan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kazayla ilgili olarak geniş çaplı bir soruşturma başlatıldığını ve 3 Cumhuriyet Savcısının görevlendirildiğini açıkladı.

Yaralılar ve Hayatını Kaybedenler

Kazanın hemen ardından bölgeye çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Cenazeler ise otopsi için aynı hastanenin morguna kondu. Kazada yaralananların arasında 2 kişinin durumunun ağır olduğu belirtildi. Yaralıların tedavisi devam ederken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaza Sonrası Bölgedeki Durum

Kaza sonrası Aksaray-Ankara kara yolunda trafik kontrollü olarak sağlandı. Yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu yolun bir kısmı kapatılırken, olay yeri incelemelerinin ardından trafik normal akışına döndü.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler