Balıkesir’de göçmenlere büyük operasyon! 127 kişi yakalandı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekiplerince düzenlenen operasyonda, Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışan 127 düzensiz göçmen yakalanarak başarılı bir şekilde karaya çıkarıldı.

Balıkesir’de göçmenlere büyük operasyon! 127 kişi yakalandı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi açıklarında, 127 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekiplerinin titiz çalışmaları ve hızlı müdahalesi sayesinde yakalandı.

Alınan bilgilere göre, Balıkesir'in Ayvalık ilçesi açıklarında, can salları içerisinde bir grup düzensiz göçmenin bulunduğu bilgisi üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri harekete geçti.

Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 70 göçmen düzenlenen operasyonla kurtarıldı.

Sahil Güvenlik Mobil Radarı "MORAD-12" sayesinde Ayvalık açıklarındaki lastik botta düzensiz göçmenlerin bulunduğunu tespit eden Sahil Güvenlik ekipleri harekete geçti.

Sahil Güvenlik botu "KB-115" ve "KB-111" ile bölgeye ulaşan ekipler, 23'ü çocuk 57 düzensiz göçmeni yakaladı.

Cunda Adası'ndaki Sahil Güvenlik Komutanlığına getirilen düzensiz göçmenlere yiyecek, içecek, ilaç ve tıbbi malzeme yardımında bulunuldu.

Düzensiz göçmenlerin Balıkesir İl Göç İdaresine teslim edileceği belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler