Bitlis'teki deprem sonrası Trabzonlu profesör uyardı! "En büyük risk faktörü..."

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Bitlis'in Tatvan ilçesinde meydana gelen deprem sonrası değerlendirmelerde bulundu.

Bitlis'teki deprem sonrası Trabzonlu profesör uyardı! "En büyük risk faktörü..."

Bitlis'in Tatvan ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 14.50'de merkez üssü Tatvan olan 4,5 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Depremin 7 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Deprem sonrası Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, değerlendirmelerde bulundu. Bektaş; depreminin, artçıların yoğunlaştığı fay zonunun güneybatısında stres transferi sonucu oluşmuş olabileceğini ifade ederek, yapı stoğunun çok zayıf olması en büyük risk faktörü olduğunu söyledi.

"Yapı stoğunun çok zayıf olması en büyük risk faktörü"

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki 4.5 büyüklüğündeki depremin, Türkiye Diri Fay Haritası’nda yer almayan bir fay üzerinde geliştiğini ifade eden Prof. Dr. Bekştaş, Deprem, olasılıkla 2011 M7.1 depreminin artçıların yoğunlaştığı fay zonunun güneybatısında stres transferi sonucunda oluştu. Bölgedeki yapı stoğunun çok zayıf olması en büyük risk faktörüdür" dedi.

osman-bektas.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler