İstanbul'da polise ateş açtılar! 1 ölü 1 yaralı

İstanbul'da operasyon esnasında polis ekiplerine ateş açıldı.

İstanbul'da polise ateş açtılar! 1 ölü 1 yaralı

İstanbul Tuzla'da, dolandırıcılık suçundan hakkında arama kararı bulunan Muhammet K. adlı şüphelinin evine operasyon düzenlemek isteyen polis ekiplerine ateş açıldı. Olayda bir polis memuru yaralanırken, çıkan çatışmada şüphelilerden biri olan Emrah E. ölü ele geçirildi. Evde bulunan diğer iki şüpheli polise teslim oldu.

Tuzla Tepeören Mahallesi Salkım Sokak'ta bulunan Akın Villalarında saat 17:00 civarında polis ekipleri, dolandırıcılık suçundan aranan Muhammet K.'nın bulunduğu eve operasyon düzenlemek amacıyla gitti. Evin kapısına gelen polis ekiplerine içeriden ateş açıldı ve bir polis memuru yaralandı. Olay yerine sevk edilen Özel Harekat ekiplerinin düzenlediği operasyonda şüpheli Emrah E. vurularak etkisiz hale getirildi. Evde bulunan 21 yaşındaki Serhat İ. ve 31 yaşındaki Çağrı G. ise teslim oldu.

Emrah E.'nin Suç Kaydı Ortaya Çıktı

Yapılan incelemede, ölü ele geçirilen şüpheli Emrah E.'nin "kasten adam öldürme" başta olmak üzere 10 ayrı suçtan arandığı tespit edildi. Teslim olan diğer şüphelilerden Çağrı G.'nin 19 suç kaydı ve bir aranması olduğu, Serhat İ.'nin ise dolandırıcılık suçundan sabıkası olduğu belirlendi.

İstanbul Valiliği'nden Açıklama

Olayın ardından İstanbul Valiliği yazılı bir açıklama yaptı. Valilik açıklamasında, "03.10.2024 tarihinde Tuzla ilçesi Tepeören Mahallesi'nde aranan şahıslara yönelik operasyon düzenlenmiştir. Operasyon sırasında açılan ateş sonucu bir polis memuru ağır yaralanmış, E.E. isimli şahıs ölü ele geçirilmiştir. F.İ. ve Ç.G. isimli şahıslar gözaltına alınmıştır." denildi.

Operasyon sırasında evde yapılan aramalarda 1 adet Utaş marka otomatik tabanca, 2 adet 9 mm çapında tabanca, çok sayıda mermi ve bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma geniş çaplı olarak devam ediyor.

Yaralanan polis memuru, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

Kaynak:Habertürk

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler