Kayseri’de eğitim uçağı düştü! 2 pilot şehit oldu

Kayseri’de eğitim uçağının düşmesiyle meydana gelen olayda iki pilotun şehit olduğu açıklandı.

Kayseri’de eğitim uçağı düştü! 2 pilot şehit oldu

Kayseri'de Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait eğitim uçağı düştü.

Milli Savunma Bakanlığı, arama kurtarma çalışmalarının başlatıldığını açıkladı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait SF-260D tipi eğitim uçağının düşmesiyle ilgili bakanlık tarafından yapılan açıklamada “Kayseri’deki 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait SF-260D tipi bir eğitim uçağımız henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır. Arama kurtarma çalışmalarına başlanmıştır.” denildi.

İKİ PİLOT ŞEHİT OLDU

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, iki pilotun şehit olduğunu şu sözlerle açıkladı;

"Kayseri’deki 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait eğitim uçağımız kaza kırıma uğramış, kazada 2 pilotumuz şehit olmuştur. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, Kahraman Ordumuza ve Aziz Milletimize başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin makamı âli olsun."

TRABZONSPOR'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Trabzonspor, yaşanan uçak kazasında hayatını kaybedenler pilotlar için başsağlığı mesajı yayınladı.

Yayınlanan mesajda "Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığımıza ait eğitim uçağının düşmesi sonucu şehit olan 2 pilotumuza Allah'tan rahmet; aileleri ve milletimize başsağlığı dileriz." ifadeleri yer aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler