Masterchef’in yıldızı Sergen hakkında bomba iddia

Tekirdağ'da E-5 Karayolu üzerinde yapılmak istenen köfteci dükkanı büyük yankı uyandırdı.

Masterchef’in yıldızı Sergen hakkında bomba iddia

Tekirdağ, son günlerde televizyon programıyla ünlenen Köfteci Sergen’in Gaziköy Mahallesi'nde E-5 Karayolu üzerine inşa etmeye çalıştığı köfteci dükkanını konuşuyor. İmar kurallarına aykırı olarak yapılan bu inşaatın yıkılması gerektiği belirtiliyor.

İMAR BARIŞI VE İNŞAATIN YASAL DURUMU

Köfteci Sergen olarak bilinen Masterchef yarışmacısı Sergen Özen'in açmaya çalıştığı köfteci dükkânı imar sorunu ile gündeme geldi.

ef1.webp

Sergen Özen’in inşaat yaptığı bölge, imar uygulaması yapılmış bir alan olmasına rağmen, halen tarla vasfında. Bu durum, imar barışından yararlanarak yapılan 60 metrekarelik yapının, 31 Aralık 2017'den önceki haliyle korunmasını zorunlu kılıyor.

BELEDİYE VE ÇEVRE BAKANLIĞI'NIN TUTUMU

Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Güleryüz, bu konuda belediyenin yetkisinin olmadığını ve yapı ruhsatının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilebileceğini ifade etti. Ancak Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Kaan Sinan Tohumcu, belediyenin bu konuda yalan söylediğini ve böyle bir ruhsat vermediklerini belirtti. Tohumcu, "Eğer imar barışından yararlanarak bir bina yapmak istiyorsa, kanunlar çok açık: Yapamaz" dedi.

ef2.webp

TORPİL İDDİALARI VE SANSASYONEL DURUM

Yapılan incelemeler ve görüşmeler sonucunda, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar’ın bu konuyla ilgisi olmadığı ve Bakanlıkla da doğrudan bir bağlantının bulunmadığı anlaşıldı.

KARAYOLLARININ İNCELEMESİ GEREKİYOR

Yapılan inşaatın, yola terk alanına girdiği ve E-5 Karayolu’na fazlasıyla yaklaştığı tespit edildi. Uygunsuz yapıların ceza alması ve yıkılması gerektiği belirtiliyor.

Kaynak:Haber/Yorum: Özkan Dikmen

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler