Resmi Gazete'de yayımlandı! Sivas Cumhuriyet Üniversitesi yeni rektörüne kavuştu

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde beklenen yeni rektör belli oldu.

Resmi Gazete'de yayımlandı! Sivas Cumhuriyet Üniversitesi yeni rektörüne kavuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de atamalara ilişkin kararname yayımlandı.

20 Eylül 2024 tarihi itibarıyla yayımlanan atama kararlarıyla birlikte, Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde bir süredir merakla beklenen rektör ataması da yapılmış oldu.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla atanan yeni rektörü Prof. Dr. Ahmet Şengönül ile yeni bir döneme girdi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi olan Prof. Dr. Şengönül, ekonomi alanındaki derin bilgi ve tecrübesiyle üniversitenin gelişimine önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

Prof. Dr. Ahmet Şengönül Kimdir?

Prof. Dr. Ahmet Şengönül, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Ekonometri Bölümü öğretim üyesidir. 1990'ların başından itibaren akademik kariyerine yön veren Şengönül, birçok araştırma projesi ve akademik çalışmada aktif rol almıştır.

Eğitim Geçmişi

Lisans: Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, İktisat Bölümü (1986-1991)

Yüksek Lisans: University of Connecticut, College of Liberal Arts and Sciences, İktisat (1995-1997)

Doktora: George Mason University, College of Liberal Arts and Sciences, İktisat (1997-2003). Doktora tezi, "Monetary Policy, Bank Lending and Risk Management: the Turkish Case" başlığını taşımaktadır.

Araştırma Alanları

Prof. Dr. Şengönül, sosyal bilimler ve iktisat politikası alanlarında uzmanlaşmıştır. Araştırma konuları arasında ekonomi ve iş alanları da bulunmaktadır. "Sengonul Ahmet" ve "Thorbecke Willem" isimleriyle tanınan birçok yayını, iktisat politikaları ve uygulamalarına önemli katkılar sağlamaktadır.

Akademik ve İdari Deneyimler

Kariyeri boyunca birçok önemli görevi üstlenen Prof. Dr. Şengönül, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde öğretim üyeliğinin yanı sıra çeşitli akademik komisyonlarda yer alarak üniversitenin gelişimine katkıda bulunmuştur.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler