Tokat depremi sonrası 4 şehre uyarı Trabzon'dan geldi!

Tokat'ta meydana gelen deprem sonrası 4 şehre uyarı geldi.

Tokat depremi sonrası 4 şehre uyarı Trabzon'dan geldi!

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde dün akşam saat 23.20’de 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, depremin merkez üssünün Sulusaray ilçesi olduğunu ve depremin 7 kilometre derinlikte gerçekleştiğini duyurdu. Çevre illerden de hissedilen sarsıntı, halkı sokağa döktü.

Tokat Valisi Abdullah Köklü, deprem sonrası vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Vali Köklü, şu ana kadar olumsuz bir durum tespit edilmediğini, ancak AFAD, itfaiye, emniyet, jandarma ve diğer kurumların sahada araştırmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Haber61 yazarı Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, depremin ardından dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Tokat-Çorum ve Adana-Mersin bölgelerine dikkat çekerek, "Bu deprem yıkıcı olmayan, ancak 7’den küçük deprem üretebilecek levha içi bir fay tarafından üretilmiştir. Bir süredir devam eden Tokat-Çorum ve Adana-Mersin orta büyüklükteki levha içi depremleri, levha sınırı olan Doğu Anadolu Fayı’nın M 7,8 depreminin sonucudur" dedi.

Bektaş, bir diğer paylaşımında ise, "M4 Mersin Depremi - Sol yönlü Doğu Anadolu Fay Sistemine bağlı 7,8 ve 7,5 Maraş deprem çifti, Kuzey Anadolu Fay Sistemini de çalıştırarak karşılıklı olarak Malatya-Adana-Mersin ve Amasya-Çorum-Tokat levha içi depremlerine neden oluyor. Levha içi faylar 7’den küçük deprem üretebilir" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler