Ankara'da A.Y., eşi C.Y.'nin duş almayıp, haftada sadece bir iki kez dişlerini fırçalaması ve kişisel temizliğine dikkat etmemesi gerekçesiyle boşanma davası açtı. Mahkeme, davalı koca C.Y.'yi tam kusurlu bularak boşanmalarına karar verdi ve 500 bin lira tazminata hükmetti.
Ankara'da yaşayan A.Y., eşi C.Y.'nin duş almayıp aynı kıyafetleri 5 gün giymesi ve haftada sadece bir iki kez dişlerini fırçalayarak kişisel temizliğine dikkat etmediğini öne sürerek, boşanma davası açtı.
19'uncu Aile Mahkemesi'nde görülen davada, A.Y., kocası hakkındaki iddiaları şahitleriyle de kanıtladı.
Mahkeme, C.Y.'yi tam kusurlu bularak boşanmalarına karar verdi ve 500 bin lira tazminata hükmetti.
Bölge Adliye Mahkemesince hukuka uygun bulunan karar, Yargıtay 2'nci Dairesi tarafından da onanarak kesinleşti.
Yargıtay kararında, davalı kocanın kişisel temizliğine dikkat etmemesi, ter kokması gibi boşanmaya neden olaylarda tam kusurlu, kadının ise kusursuz olduğuna hükmetti.
Kaynak:TRT Haber
“Temizlik İmandan gelir” boşuna dememişler !!
Yanıtla (1) (0)Bazı Arkadaşlar nerede ise Erkeği haklı bulacaklar !!
Alooo, ‘Hijyen’ denilen bir kavram var !!
Sen yıkanıp temizlenmesen, 5 günde bir Elbiselerini değiştirsen, hadi Dişlerden biraz kurtarıyor, bazıları ayda bir iki defa dişlerini fırçalıyor ve bu toplumumuz da yaygın bir durum, bunlar gayet geçerli boşanma gerekçeleridir !!
Ama siz Kadını hemen bir başka Erkekle bağladınız !!
Yoksa sizin de gocunacak bir yaranız mı var ?
Her türlü uyarıya ve konuşmalara rağmen adam temizliğine özen göstermemede inat ediyorsa kadını haklı buluyorum.. Lakin kadın daha temiz birini buldu da filim çeviriyosa o zaman iş değişir..
Yanıtla (4) (0)O parayı alır gider parfümlü erkeklerle yer bu medeni kanunu köpeklere yem etsinler. Evlilik kurumunu yedi bitirdi zamanında evlenmeseymis ya
Yanıtla (1) (1)Duş almama süresini merak ettim. Kaç günde bir duş alınırsa kurtulunur böyle bir davadan? Evli adam, müslüman memleket, gusül de mi yok idi?
Yanıtla (4) (0)