"61 projeden haber yok mu"?

Trabzon Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Fahrettin Aksoy, Trabzon Belediyesi'nin 9 aylık döneminde yapılan çalışmalardan sonra '61 projeden haber yok' suçlamasını ortaya atanlara 61 projenin geldiği nokta hakkında bilgi vermek istediklerini kaydetti

"61 projeden haber yok mu"?
Trabzon Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Fahrettin Aksoy, Trabzon Belediyesi'nin 9 aylık döneminde yapılan çalışmalardan sonra '61 projeden haber yok' suçlamasını ortaya atanlara 61 projenin geldiği nokta hakkında bilgi vermek istediklerini kaydetti.

Aksoy, Trabzon'un çözülemez denilen seyyar sorunu çözdüklerini belirterek, “Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin avam proje çalışmalarına başlandı. Ayasofya'da kentsel dönüşüm işlemleri hızla sürdürülüyor. Burası için 8 milyon 500 bin TL kamulaştırma parası ödendi. Zağnos Vadisi'nin ikinci etap ihalesi tamamlandı. Vadideki yıkım işlemleri Maraş Caddesi'ne kadar yapıldı. Zağnos Deresi ile Tabakhane Deresi'nin üzerlerinin açılması işlemine başlandı. Bu derelerde akan yağmur suları ile kanalizasyon sularının birbirinden ayrılması işlemi DSİ ile koordineli olarak yürütülüyor. Değirmendere ıslahı ve yol çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor” dedi.

Atasu Barajı'nın bitirilmesi için 2009 yılında 20 milyon liralık ek ödeneğin ayrıdığını ifade eden Aksoy, “Bu yıl daha büyük bir ödenek çıkartılması için çalışmalar sürdürülüyor. Reşadiye ve Ayasofya kavşaklarının büyütülmesi için sondaj çalışmaları yapıldı projeleri hazırlanıyor. Erdoğdu yolunun genişletilmesi için kamulaştırma işlemlerine start verildi. Bu yol 2014 yılında hizmete açılacak. Trabzon'u kanalizasyon pisliğinden kurtaracak olan 3 milyon TL ihale bedeli olan derin deşarj ve ana kollektör ihalesi yapıldı. Trabzon'u bir gerdanlık gibi saracak olan 18 kilometre uzunluğundaki Kanuni Bulvarı'nın proje ihalesi için teklifler 15 Ocak tarihinde itibaren alınmaya başlanacak. E-belediyeciliğin ilk adımı olan tahsilatların Internet üzerinden yapılması işlemine başlandı. Trabzon'da halkla denizin buluşmasına katkı sağlayacak olan 750 kişi kapasiteli Kızıltoprak gemisi belediyemize kazandırıldı ve Haziran ayından itibaren hizmet vermeye başlayacak. İhtiyaçlı üniversite öğrencilerinin çamaşırlarının belediyemiz tarafından ücretsiz yıkanması hizmetine start verildi” diye konuştu.

600 öğrenciye burs verilmesi iş adamları ile irtibat kurulmak suretiyle gerçekleştirildiğini kaydeden Aksoy, “ Trabzon Belediyesi'nin çevre belde belediyeleri ve 29 köyle birleştirilmesi ile sağlanacak olan bütünşehir projesi hayata geçiriliyor. Sahil yolunda 5 bin 650 metre uzunluğunda kauçuk zeminden 4 metre genişliğinde yapılacak olan yürüyüş yolunun ihalesi sonuçlandırıldı. Kadın Sığınma Evi yapımı hızla sürüyor. Trabzon tarihinde ilk kez Ramazan etkinlikleri gerçekleştirildi. Sahil yoluna 1 milyon TL değerinde 4 bin 500 adet ağaç dikilmesi işlemi devam ediyor. Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nin tamamlanması için gerekli tüm destek müteahhide verilmiş ve belediye tüm hak edişleri ödemiştir. Doğalgaz Ocak ayı sonu itibariyle kullanılmaya başlanacak. Bu amaçla 20 bin metrekare doğalgaz borusunun döşenmesi işlemi bitirildi. Mikrokredi projesinin hayata geçmesi için vakıf kurma işlemi tamamlandı. Gıda bankacılığı uygulaması başladı ve devam ettiriliyor” dedi.

Trabzon Belediyesi'nin yerine getirdiği onca projeleri görmezden gelmek hakkaniyetli bir yaklaşım olmadığını vurgulayan Aksoy, “Biz 61 projenin hepsinin arkasındayız ve takipçisiyiz. Bu projeler adım adım yaşama geçeceği gibi bunların dışında yeni projeleri de Trabzon halkının önüne hizmet olarak koyacağız. Son söz olarak yapılanları görmemek ve duymamak gibi ilkel siyasi saplantıları olanlara Allah'ın görme ve duyma duyularını yeniden vermesini temenni etmekten başka söyleyecek bir sözümüz yoktur” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler