8 ilde başkanlar gözaltında

SİİRT Sabah 07.40 sıralarında Siirt Emniyet Müdürlüğü tarafından Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ın evine operasyon düzenlendi. Yapılan baskında Selim Sadak gözaltına alınırken, Sadak'ın evinde polis arama yapıyor. Sadak'ın niçin gözaltına alındığı açı

8 ilde başkanlar gözaltında
SİİRT

Sabah 07.40 sıralarında Siirt Emniyet Müdürlüğü tarafından Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ın evine operasyon düzenlendi. Yapılan baskında Selim Sadak gözaltına alınırken, Sadak'ın evinde polis arama yapıyor. Sadak'ın niçin gözaltına alındığı açıklanmadı.

VİRANŞEHİR

Önceki gün Diyarbakır'da yapılan toplantıda toplu halde BDP'ye katılım gösteren eski DTP'li Leyla Güven daha sonra akşam saatlerinde ilçeye geldi. Leyla Güven, bugün sabah saat 04.00'de polis tarafından evine yapılan operasyonla gözaltına alındı. Leyla Güven'in gözaltına alınma sebebi henüz açıklanmadı.

DİYARBAKIR

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü terör şube ekipleri tarafından PKK'nın KCK yapılanmasına yönelik 11 ilde sürdürülen eş zamanlı operasyon kapsamında, aralarında belediye başkanlarının da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi Başkanı Zülküf Karatekin, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Çınar Belediye Başkanı Ahmet Cengiz, Dicle Belediye Başkanı Abdullah Akengin, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Şimşek, kapatılan DTP'nin il başkanı Fırat Anlı, İHD Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Şube Başkanı Muharrem Erbey de gözaltına alınanlar arasında bulunuyor.

BİTLİS

Bitlis'in Tatvan, Güroymak, Ahlat ve Hizan ilçelerinde polis ekiplerince eşzamanlı operasyonlar düzenlendi. Tatvan'da 6, Güroymak'ta 9, Ahlat'ta 3, Hizan ilçesinde ise 1 kişi, "PKK KONGRA-GEL'e yardım-yataklık yapmak, çeşitli eylem ve etkinlikler, yasa dışı slogan ve pankart açmak" iddiasıyla mahkemeye sevk edildi. Gece geç saatlere kadar devam eden sorgulamanın ardından 19 kişiden 3'ü tutuklandı. Tutuklanan B.T., B.T. ve N.P., yoğun güvenlik önlemleri arasında Bitlis Cezaevi'ne gönderildi.

VAN

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 8 ilde bu sabah erken saatlerde eşzamanlı operasyon başlatıldı. Van'da da sürdürülen operasyon kapsamında 10 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Terör örgütünün KCK Türkiye yapılanmasına yönelik Ankara, İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Siirt, Hakkari, Tunceli, Batman, Şanlıurfa, Şırnak ve Van'da başlatılan operasyonda şimdiye kadar 31 kişi gözaltına alındı.



HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler