AK Parti'den teşkilatlara önemli uyarı!

AK Parti yöneticileri, sık sık bir araya geldikleri teşkilatlara yaptıkları uyarılarda 'risk almayan' yöneticilere partide yer olmadığını söyleyerek, " Lider ve tabanda problem yok, ara kadrolarda yorulma var” mesajını veriyor.
AK Parti'den teşkilatlara önemli uyarı!

AK Parti, 7’inci Büyük Olağan Kongre sürecinde delege seçimlerini tamamlayarak belde kongrelerini yapmaya başlarken, ocak ayının son haftasında da ilçe kongrelerini başlatmayı hedefliyor.

Yıl sonuna kadar il kongrelerinin tamamlanması ve Aralık 2020 veya 2021’in başında da büyük kongrenin yapılması beklenirken, AK Parti kurmayları sık sık bir araya geldikleri teşkilatlara önemli uyarılarda bulunuyor.

Teşkilatlara verilen mesajlarda, tüm yükün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüklenmesi alışkanlığından vazgeçilmesi istenirken, şu görüşler dile getiriliyor:

Bugünkü ortama baktığımızda, İran, Suriye, Irak, Libya gibi büyük krizlerle uğraşırken, teşkilatların üstlenmesi gereken sorumlulukların Cumhurbaşkanı’nın sırtına yüklenmemesi lazım. Her şeyi ondan beklemek doğru değil. Yeni dönemde, önce kendi obamızı temizleyeceğiz. Cumhurbaşkanının yükünü almayan teşkilat anlayışına, kolaya kaçarak, Cumhurbaşkanı’nın sırtından geçinme devrine son verilecek.

“ARA KADROLARDA YAVAŞLAMA VAR”

AK Parti’nin 17 yıllık iktidarında, teşkilatların ruhunda bir yorulma ve daralma var. Bu doğal bir süreçtir ama bunu aşmak için yeni hikâye lazım. Bazı teşkilat yöneticilerimize baktığımızda ‘Beni Erdoğan atadı’ anlayışı ile hareket ediyor. Bazılarının ‘bir Erdoğan olma’ hayali var. Bu doğru değil. Oysa ki, abilik yapan il başkanlarına veya teşkilat yöneticilerine ihtiyaç var. O makama geldiği zaman kimliğini, kişiliğini kaybetme süreçleri oluyor zaman zaman. Bunu aşabiliriz. Ufak hesaplarla, kavgalarla, dedikodularla kaybedecek zamanımız olamaz.

Toplumda hâlen en beğenilen lider Cumhurbaşkanı Erdoğan. Lider çok kuvvetli, halk çok güveniyor. Ama aradaki kadrolarda sanki bir yavaşlama var. Bunun acilen telafisi gerekiyor. Kongreler bunun için bir imkândır. Bu ülkenin ağır gündemi var. Sadece Erdoğan’ın üzerine yük bindiren, risk almayan, iş yapmayan yöneticilerden acilen kurtulmamız lazım.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakından takip ettiği kadın ve gençlik kolları teşkilat yönetimlerinde ise büyük oranda değişim yaşanacağı belirtiliyor. AK Parti tüzüğüne göre 30 yaşını aşanlar gençlik kollarında görev alamıyor. Bu kapsamda, 50 civarındaki il gençlik kolu başkanının ‘Yaş haddinden’ değişeceği ifade edildi.

Türkiye Gazetesi

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
  • yakun / 12 Ocak 2020 Pazar 11:40

    Lider ve tabanda problem yok, ara kadrolarda yorulma var” Bu teşhis tamamen yanlış. Partinin problemi liderde. Yaptığı bütün açıklamalarda açık vermeye başladı. Ne demek: "Siz istesinizde, istemesenizde, ne istedilerde vermedik" kandırıldık, aldatıldık, İstanbul' a ihanet ettik" elbette İstanbul' a ihanet edene, aldatılana teröristlerin her istediğini verene bu millet oy vermez.

    Yanıtla (0) (0)
  • yorumcu / 12 Ocak 2020 Pazar 13:04

    17 yilda Yorulan sadece Millettir.

    Yanıtla (0) (0)
  • Fatih zaman / 12 Ocak 2020 Pazar 13:46

    #Akp haydar revi akp. De olduğu sürece benim ailem den oy yok .

    Yanıtla (0) (0)
  • Ali KAYA / 12 Ocak 2020 Pazar 13:57

    Uykuda iken nasıl yoruluyorsunuz? Anlamak mümkün değil.Son 10 yıldır uykudasınız.

    Yanıtla (0) (0)
  • Trabzonlu Hayati dayı / 12 Ocak 2020 Pazar 14:08

    Bu kadar rant israf beton ihale işleriyle uğraşmak yormuş zihniyeti camur akp yi.

    Yanıtla (0) (0)
  • temel / 12 Ocak 2020 Pazar 14:45

    nasıl lider ve tabanda problem yok ,bu saydıklarını baştaki söylemedimi ,kafan iyi mi

    Yanıtla (0) (0)
  • YORGUN / 12 Ocak 2020 Pazar 15:46

    İNSANLARI YİYİP BİTİRDİNİZ. HALA PROBLEM YOK DİYORSUNUZ. ASIL PROBLEM ÖTEKİLEŞTİREN LİDERDE BENCE

    Yanıtla (0) (0)
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir