Ak Parti'nin Adayı Gül

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı ve başörtüsü konusununda açıklamalar yaparken, 'Başörtüsü Türkiye'de tartışılmamalı' dedi.Toptancı Sebze Meyve Hali'ndeki berekete işaret ederken, "Çarşamba, Cenab-ı Allah'ın b

Ak Parti'nin Adayı Gül

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı ve başörtüsü konusununda açıklamalar yaparken, 'Başörtüsü Türkiye'de tartışılmamalı' dedi.

Toptancı Sebze Meyve Hali'ndeki berekete işaret ederken, "Çarşamba, Cenab-ı Allah'ın bize sunmuş olduğu bir nimet" diyen Özak, Türkiye'nin bir yerinde sel olurken, başka bir yerinde kuraklığın yaşandığını, bir dengesizlik yaşandığını, bu bakımdan toprak, çevre ve suyun korunması gerektiğini kaydetti. Özak, "Politik dengeler nasıl?" sorusuna şu cevabı verdi:

"Çok iyi. Türkiye'de güven ve istikrardan yana müthiş bir seçim oldu. Başbakanın seçim sonrası topluma enteresan ve güzel ifadelerle mesajı çok güzeldi. Meclis Başkanı Köksal Toptan, görülmemiş derecede bir destekle seçildi. Bütün partilere teşekkür ediyoruz. İnşallah cumhurbaşkanlığı seçimi de ülkemize yaraşır bir şekilde yapılır" dedi.

Özak, Gül'ün cumhurbaşkanı adayı olmasıyla ilgili, "Sizce Gül Cumhurbaşkanı adayı olmalı mı?" şeklindeki soruyu, "Sayın Gül zaten aday olacağını söylemişti. Önümüzdeki dönemde de bir Bakanlar Kurulu Toplantısı yapacağız. Gül'ün adaylığı devam ediyor. Gerçekten Sayın Gül çok değerli bir arkadaşımız. Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı yapmış, Türkiye ve dünyada çok seviliyor ve sayılıyor. Türkiye'yi dünyada çok iyi temsil etmiş bir arkadaşımız. Önümüzdeki süreç herşeyi gösterecek. Bizim adayımız Gül'dü. Şu anda da adayımız Gül" diyerek cevapladı.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün eşinin başörtülü olmasına binaen başörtüsüyle ilgili görüşleri de sorulan Özak, şunları söyledi:
"Başörtüsü Türkiye'de hiç konuşulmamalı. Bir insanın başının örtüsü değil, içi çok önemli. 21. yüzyılda bunları konuşmamalıyız. Biz 4.5 yıldır bunları hiç konuşmadık. Çünkü insanlarımızın beklentisi, Atatürk'ün emrettiği muassır medeniyetler seviyesine çıkmak konusunda bilim ve teknolojiyi ülkemizin yakalamasıdır. Bunları gerçekleştirdiğimiz zaman zaten başörtüsü konuşulmayacak. Türkiye'de başı açığın kapalıyla, kapalının açıkla zaten sorunu ve hiçbir problemi yok. Başı açık da, kapalı da vatanını milletini seviyor. Hepsi de Çanakkale'de şehit olup bu vatanı bize bırakan şehitlerimizin, gazilerimizin torunları. O bakımdan böyle bir ayrım yapmayı doğru bulmuyorum."



HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler