14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta gerçekleşen seçimlerde alınan sonuçlar Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nde Kurultay seslerinin yükselmesine neden oldu.
CHP’de alınan kararla Olağan Kurultay seçimler nedeniyle 1 yıl ertelenmişti. Seçimlerin sona ermesinin ardından tekrar yükselen kurultay sesleri üzerine yeni bir karar gündeme geldi. CHP’de yapılacak değerlendirme sonrasında Olağan Kurultayın Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerin sonrasına bırakılması bekleniyor.
Yasal Olarak 2023 yılı içinde başlaması gereken kurultay takviminin yerel seçimler sonrasına bırakılması görüşü olağanüstü kurultay fikrini de ortaya çıkardı. Ancak bunun için delegenin desteğinin alınması gerekiyor.
SEÇİMLER İKİYE BÖLDÜ
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde alınan sonuç sonrasında CHP içinde iki farklı görüş ortaya çıktı. CHP’de bir kesim Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve yönetiminin değişmesini isterken bir kesimin ise Kemal Kılıçdaroğlu’nun değil yönetiminde bulunan bazı isimleri ayrılması yönünde görüşe sahip oldukları öğrenildi.
EKREM İMAMOĞLU MU GENEL BAŞKAN OLACAK?
CHP’de kurultay seslerinin yükselmesi ile Genel Başkanlık için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ismi öne çıktı. Kemal Kılıçdaroğlu’na potansiyel rakip olarak görülen İmamoğlu’nun parti içinden önemli bir kesimin desteğini aldığı kulislerde konuşulanlar arasında yer aldı.
Seçim sonuçları sonrasında açıklama yapan Ekrem İmamoğlu’nun konuşmasında değişim vurgusu yapması da dikkatlerde kaçmadı. İmamoğlu açıklamasında "Kimse endişe etmesin. Her şey yeniden başlıyor. Unutmayın değişmeyen tek şey değişimdir. Her sahada, her ortamda değişim. Aynı şeyleri yaparak farklı sonuç asla beklemeyeceğiz artık" ifadelerine yer vermişti.
Kaynak:
Bi 25 sene daha beklersek otobüsü İstanbula sağ salim götüremeyiz...
Yanıtla (0) (0)Güya paralar gereksiz peşkeş çekiliyor algısı için ihalesi yapılmış Avrupanın en büyük ileri biyolojik arıtma tesisi için temel atmama töreni yaptığında kendini bitirdi. İki sene sonra müsilaj her tarafı sarınca kendi İSKİ müdürü en az üç ileri biyolojik arıtma tesisine ihtiyaç var deyince algısı patladı. 650 milyonluk projeyi kurulacağı yerin çok kıymetli olması (yaklaşık 1.5 milyar TL) ile değerlendiren müteahhit kafalı biri bu ülkeyi yönetemez.
Yanıtla (3) (0)Aramızda kalsın, ben EDİ ile BÜDÜ yü destekliyorum.
Yanıtla (2) (0)çatışmalar başladı.cuv cuv cuv.ekseni batıya ve kandile çevirirsen bu millette karşilıgı olmaz sonu husran olur ve olduda. acilen yerli ,milli,ataturkçü,inanc ozgurlugune saygılı
Yanıtla (2) (0)muhafazakarlarla derdi olmayan ,sozde degil ozde milliyetçi bir kimlige burunmesi gerekir chp nin.fetonun farelerinden medet ummayan,kandilden ıcazet almayan,azerbaycanı dışlamayan vssss
kırkayak eko harekete geçti.. şener şen & ilyas salman filmi gibi...
Yanıtla (2) (0)