Çiçek sinirlerine hakim olamadı

Tutuklu sanık Dursun Çiçek, Atatürk aleyhine yayın yapan 5 internet sitesinin ismini Adli müşavirliğe bildirdiklerini belirterek, "Söz konusu sitelerle ilgili suç duyurusunda bulunduk. Bunları takip etmek milliyetçilik vatanseverlik değil midir?" diyerek
Çiçek sinirlerine hakim olamadı

Tutuklu sanık Dursun Çiçek, Atatürk aleyhine yayın yapan 5 internet sitesinin ismini Adli müşavirliğe bildirdiklerini belirterek, "Söz konusu sitelerle ilgili suç duyurusunda bulunduk. Bunları takip etmek milliyetçilik vatanseverlik değil midir?" diyerek bağırdı.

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese'de Çiçek'e ' Sakin olun" diye uyardı. Dursun Çiçek'de "Siz geçin benim yerime de sakin olun" dedi.

İrticayla Mücadele Eylem Planı Davasıyla birleştirilen İnternet Andıcı Davası'nın 35. duruşması başladı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar emekli Albay Dursun Çiçek, avukat Serdar Öztürk ve Mehmet Deniz Yıldırım, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hasan Iğsız, Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, korgeneraller Mehmet Eröz ve İsmail Hakkı Pekin, tümgeneraller Hıfzı Çubuklu'nun da aralarında bulunduğu 15 tutuklu sanık katıldı. Bu dava kapsamında tutuksuz yargılanan ikinci "Ergenekon" davasının tutuklu sanığı Hasan Ataman Yıldırım ile tutuksuz yargılanan 5 sanık da hazır bulundu. Hakkında yakalama kararı çıkarılan YAŞ kararıyla Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığına atanan Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler ve Tümgeneral Mustafa Bakıcı ile kırmızı bülten ile aranmasına karar verilen Bedrettin Dalan'ın da aralarında bulunduğu 8 sanık ise duruşmaya gelmedi. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese sanıkların ve avukatların sözlü ve yazılı taleplerinin alınacağını belirtti. Talepler kısmında konuşan tutuklu emekli albay Dursun Çiçek, üşüttüğü için sesinin bozuk olduğunu ifade etti. İrticayla Mücadele Eylem Planı davası ile İnternet Andıcı davasının birleştiğini hatırlatan Çiçek, "İtirazlarımız dikkate alınmadı. İki davada birleşti. İnternet siteleri 1999 yılında Genelkurmay Bilgi Destek Daire Başkanlığı'na verilen yetki ve görevler kapsamında kuruldu" dedi.

"BİLGİ DESTEK DAİRESİNE TAYİN OLMAYI BEN İSTEMEDİM"
İnternette hükümeti devirmeye teşebbüs suçu olamayacağını belirten Çiçek, "Diyelim örgüt üyesiyim, bir daireye atanıyorum. 16 kişilik dairede 32 kişi çalışıyor. Personeli atamaya çalışıyorum. Eğer örgüt üyesiysem sonuna kadar kullanırım. Bilgi Destek Dairesine tayin olmayı ben istemedim. Beni Deniz Kuvvetleri tayin etti. Niteliklerime bakılarak tayinime karar verildi. Üstelik görev yaptığım sürede de komutanlarım, beni başarılı görerek tam sicil notu verdiler. Komutanlarımı göreve kim getiriyor. Yüksek Askeri Şura böyle örgüt olur mu?" dedi

"MAHKEMEYİ SORGULAR ŞEKİLDE KONUŞAMAZSINIZ"
Silahlı terör örgütü üyeliğiyle suçlandığını belirten Çiçek, "İnternet siteleriyle işlenen suçlar yasalarda belirtilmiştir. Ancak olmayan suç savcı tarafından yazılmış. Bu kabul edilemez. Bu siteleri ben kurmadım ki göreve geldiğimde bu siteler vardı" dedi. Çiçek'in bu sözleri üzerine Mahkeme Başkanı Özese, "Mahkememiz iddianameyi kabul ettim. Mahkemeyi sorgular şekilde konuşamazsınız" diyerek Çiçek'i uyardı.

"SİTELERİN İZLENME ORANI BİN VE 2 BİNİ GEÇMEZ"
Göreve geldiğinde site sayısının 9 olduğunu belirten Çiçek, "Ben göreve geldikten sonra site sayısı 10 oldu.İddianamede 45 site 100 site deniliyor yok öyle bir şey" ifadelerini kullandı. Sitelerin izlenme oranına da düşük olduğunu belirten Çiçek irtica.org sitesinin izlenme oranın 400 olduğunu, diğer sitelerinde izlenme oranın bin ve 2 bini geçmediğini söyledi. Çiçek, "TSK aleyhine yapılan haberlere karşı, söz konusu internet siteleride ise bu haberin doğrusunun yayınlandığı belirterek, "Atatürk aleyhine yayın yapan 5 siteyi tespit ettik. Bu sitelerin ismini Adli Müşavire gönderildi. 5 tane site ile ilgili suç duyurusunda bulunuldu. İddianamede bunlara yer verilmemiş. Bunları takip etmek vatanseverlik, milliyetçilik değil mi?" diyerek bağırdı. Bu sözler üzerine mahkeme Başkanı Özese ikinci kez Dursun Çiçek'in savunmasına müdahale etti.

"SİZ BENİM YERİME GEÇİNDE SAKİN OLUN"
Mahkeme Başkanı Özese ile Çiçek arasında geçen diyaolg şu şekilde:

Hasan Hüseyin Özese:Dursun Bey sakin olun.

Dursun Çiçek: Siz benim yerime geçinde sakin olun.

Hasan Hüseyin Özese:Ne olursa olsun sakin olun.

Dursun Çiçek:İngilizce ve Fransızca yayın yapan sitelerde var. İddianamede bunlardan bahsedilmiyor. Ermeni olayları iddialarıyla ilgili Milli Güvenlik toplantılarına da katılıyorduk. Buna göre Genelkurmay'da örgüt, yargılayın gücünüz yetiyorsa.

Hasan Hüseyin Özese: Dursun Bey burası mahkeme salonu, Gücünüz yetiyorsa lafı savunmayı aşıyor. Savunmanız amacını aşıyor. Bu sözlerinizin savunmayla ilgisi yok.

"18 AYDIR TUTUKLUYUM"
Bu sırada söz alan Çiçek'in kızı aynı zamanda avukatı olan İrem Çiçek, müvekkilinin mahkeme heyetine hakaret etmediğinin altını çizdi. Dursun Çiçek İrticayla Mücadele Eylem Planı davasında yargılamanın 28 aydır devam ettiğini belirterek, "18 aydır tutukluyum. İnternet Andıcı iddianamesinde Dursun Çiçek ismi 175 kez geçiyor. İddianamede sanık olarak yer almadım. Hakkımda takipsizlik kararı verildi. Çünkü savcı her iki davanında birleşeceğinden emin. Savcı bundan nasıl emin oluyor. Mahkeme heyetinin takdirine bırakıyorum. Sahte İrticayla Mücadele Eylem Planı yayınlanmadan Dursun Çiçek dinliyorlar. Yanlış Çiçek'i dinlemişler yetkili makamlara sordunuz ? Cevap gelmedi. Sahte planın Kurmay Albay Dursun Çiçek tarafından hazırlanamayacağına ilişkin bilirkişi raporları var. Herşey ortada. Bunları defalarca söyledik. 18 aydır söylüyorum değişen birşey yok" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir