Düelloya var mısın Arınç

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a "Kozmik odaya kozmetik oda dediniz mi demediniz mi?" diye sordu. Kılıçdaroğlu, Arınç'la düello yapabileceğini de söyledi. Kılıçdaroğlu, Arınç'ın ''Tüm basın mensuplarından ricam

Düelloya var mısın Arınç

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a "Kozmik odaya kozmetik oda dediniz mi demediniz mi?" diye sordu. Kılıçdaroğlu, Arınç'la düello yapabileceğini de söyledi.

Kılıçdaroğlu, Arınç'ın ''Tüm basın mensuplarından ricam şudur, bana sorduğunuz bu soruyu Sayın Baykal'a da sorun. Sayın Kılıçdaroğlu'na da sorun. Çünkü bu olayı başından beri, 'komik' bulduklarını, 'safsata' olarak gördüklerini söyleyenler bu şahıslardır'' dediğini belirterek, şunları söyledi:

''Şimdi yanıtlıyorum. Sayın Arınç, 'kozmik odaya kozmetik oda dediniz mi, demediniz mi?' Kozmik odaya, kozmetik oda diyerek olayı siz karikatürize etmiyor musunuz? Bunu bildiğimiz içindir ki biz sizi başından beri komik buluyoruz. Sorun da bu. Hala anlamadınız mı? Ama siz olayın özüyle ilgilenseydiniz size saygı duyardık. Önce suikast dediniz, sonra 'Tabii bir suikast eylemi olarak düşünülmemeli' diyerek suikasttan vazgeçtiniz. Size suikast yapacağı söylenenlerin yanlarında suikast silahları yoktu. Size Ankara'da suikast yapılacaktı, ama siz o sırada Manisa'daydınız. Sayın Yargıcı izlediği söylenen iki askeri araçta patates, soğan çıkıyor. Araçta bulunanlar aşçı ve elektrikçi. Her olaydan sonra Genelkurmay Başkanlığı açıklama yapıp kamuoyunu bilgilendiriyor. Ama konuyu yakından izlemesi gereken İçişleri Bakanı hiçbir açıklama yapmazken, tüm açıklamaları siz yapıyorsunuz. Oysa siz, basın yayın, Anadolu Ajansı ve TRT'den sorumlusunuz. Yoksa siz AKP'nin derin karargahının sorumlusu ve sözcüsü müsünüz?''

Şüphelilerin avukatının suikast ile ilgili ihbarın Amerika üzerinden yapıldığını söylediğini, Avukatın Mahkeme kararına geçen açıklamasında, ''Soruşturmaya dayanak yapılan ihbar numarası 123 06 06'dır. Bu numara Amerika üzerinden yapılan bir ihbarı kanıtlamaktadır.

Amerika'dan yapılan bu ihbarda vekillerimin kullandığı araç plakaları bile verilmiştir'' dediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Bu doğru mu? Sayın Arınç acaba bunu doğrulama gereği duydu mu? Duymadıysa, neden? Her şeyi merak eden Arınç, acaba bunu niçin merak etmiyor?'' diye konuştu.

Soruları da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın ''Anayasa değişikliklerinin halkoyuna sunulması için öngörülen 120 günlük süreyi, 45 güne indiren yasa teklifi verdiğinin'' anımsatılması üzerine, "Sayın Bekir Bozdağ, 'halkımız daha bilinçli oy kullansın diye 120 günü 45 güne indiriyoruz', diyor. Halkın bilincine niye güvenmiyorsunuz? Böyle bir gerekçe olabilir mi? Çocuk mu kandırıyorsunuz. Bunlar erken seçimin işaretleridir'' şeklinde konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, ''Bülent Arınç ile polemiğe girmiş durumdasınız.Arınç ile bir düello yaşanabilir mi?'' sorusuna da, ''Benim açımdan bir sakınca yok. Kendisi kabul ederse niçin olmasın'' karşılığını verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler