Otizmin farkındayız, onların yanındayız

MHP Trabzon Milletvekili Aday Adayı Dr. Hüseyin Örs, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla açıklamada “Otizmin farkındayız, onların yanındayız” dedi.Dr. Hüseyin Örs, “Otizmli çocukların erken tanı ve eğitimle topluma kazandırılması ve çocukların eğit

Otizmin farkındayız, onların yanındayız

MHP Trabzon Milletvekili Aday Adayı Dr. Hüseyin Örs, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla açıklamada “Otizmin farkındayız, onların yanındayız” dedi.

Dr. Hüseyin Örs, “Otizmli çocukların erken tanı ve eğitimle topluma kazandırılması ve çocukların eğitim, sağlık hizmetlerinden eşit fırsatlarla yararlanabilmelerini sağlamak; öncellikli hedeflerimiz arasındadır. Otizmin farkındayız, onların yanındayız” dedi.  

Dünyada, 1944 yılından, ülkemizde ise 1995 yılından itibaren otistik bireylere eğitim verilmeye başlandığını kaydeden Örs; “2 Nisan, Dünyada otizm konusunda farkındalık yaratarak otizmden kaynaklanan sorunlara çözümler yaratmak amacıyla, Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edilmiştir. Her yıl, “Otizm Farkındalık Ayı” olan Nisan ayı boyunca dünya genelinde otizmin sorunları ve çözümleri konuşulmakta, araştırmaların teşvik edilmesi ve erken teşhisle tedavinin yaygınlaştırılması konusunda halkı bilinçlendirme çalışmaları  yapılmaktadır” dedi.

MHP Trabzon Milletvekili Aday Adayı Dr. Hüseyin Örs yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi, “Bilim adamları; otizmin, beynin yapısını ya da işleyişini etkileyen bir süreç sonucu ortaya çıktığını düşünmektedirler. Temel belirtileri arasında, başkalarıyla göz teması kurmamak, gözlerin bir yere takılıp kalması, ismi söylendiğinde bakmamak, sözleri tekrarlamak, parmağıyla ile istediği şeyi gösterememek, akranlarının oynadığı oyunlara ilgi göstermemek, sallanmak, çırpınmak, parmak ucunda yürümek, dönen nesnelere karşı aşırı ilgi ve takıntılı davranışlar gözlenmek sayılabilir.”

MHP Trabzon Milletvekili Aday Adayı Dr. Hüseyin Örs, Otizmin günümüzde bilinen tek tedavisinin  erken tanı ile yoğun ve sürekli özel eğitim olduğuna dikkat çekerek “Erken tanı ve haftada en az 30 saat yoğun ve sürekli özel eğitimle; otizmli çocukların hayatlarında büyük fark yaratmak, sağlıklı gelişim gösteren akranları ile birlikte aynı okullara gidebilmeleri, toplum içinde bağımsız ve üretken bireyler olarak yer alabilmeleri mümkündür. Otizmin kamuoyunda bilinirliğinin artması için hepimiz el ele vermeliyiz.  Bu noktada sadece devlet kurumları değil sivil toplum kuruluşları da rol almalıdır. Otistikli çocukların aileleri üzerindeki yükü azaltmak devletin asli görevidir. Otizmli çocuklar çok daha farklı materyaller ve farklı eğitim yöntemleriyle eğitilmeleri gerekir. Bunu bilen  aileler bir çözüm bulmak adına kendileri mücadeleye girişmektedirler. Bu zorlu mücadeleyi veren, çok büyük  fedakarlıklar gösteren ailelerimize Cenab-ı Hak’tan kolaylıklar diliyor ve onlara söz veriyorum ki; Eğer milletvekili seçilirsem üzerinde önemle duracağım ve takipçisi olacağım meselelerin başında; “Bu çocuklarımızın eğitimi için daha fazla sayıda okul ve eğitim merkezini, boş zamanlarını değerlendirip, spor yapabilecekleri sosyal alanları Trabzon’a kazandırmak” olacaktır." şeklinde konuştu.

Açıklamasının son bölümünde otizmli çocukların eğitiminde öğretmen sıkıntısına vurgu yapan Dr. Hüseyin Örs “Birebir, hatta bazen 2 eğitimciye bir öğrencinin çalışması gereken otizm grubunda ülkemizde bir öğretmen sınıfta adeta 4’e, 5’e bölünmektedir. Bu şartlarda çalışan öğretmen, uygulaması gereken eğitim programlarının büyük bir kısmını gerçekleştirememektedir. Bu sorunun çözümü için otizm alanında yetişmiş özel eğitimcilerin sayısının acilen arttırılması gerekir” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler