Sağda birleşme yine olmadı
22 Temmuz seçimlerinin ardından bir kez daha "birleşme" çalışmaları yürüten Anavatan Partisi ile Demokrat Parti arasındaki çabalar yine hüsranla sonuçlandı. Süleyman Soylu'nun genel başkanlık koltuğunu devralmasının ardından başlayan birleşme çalışmaları
22 Temmuz seçimlerinin ardından bir kez daha "birleşme" çalışmaları yürüten Anavatan Partisi ile Demokrat Parti arasındaki çabalar yine hüsranla sonuçlandı.
Süleyman Soylu'nun genel başkanlık koltuğunu devralmasının ardından başlayan birleşme çalışmalarında Anavatan Partisi'nin önüne yine "partinin kapatılarak DP'ye katılması" önerisi konulunca, "birleşme" bir kez daha rafa kaldırıldı. Seçimlerin ardından geçtiğimiz Eylül ayında kongreye gitmesi beklenen ancak birleşme görüşmeleri nedeniyle kongre sürecini erteleyen Anavatan Partisi'nin ise bu görüşmelerin olumsuz sonuçlanması nedeniyle Haziran ayında kongresini yapacağı kaydediliyor.
Merkez sağda 22 Temmuz seçimlerinin ardından sessiz sedasız yürütülen birleşme çabaları bir kez daha suya düştü. İki parti arasında yaklaşık iki aydır devam eden görüşmeler olumsuz sonuçlandı. Süleyman Soylu'nun genel başkanlık koltuğunu devralmasının ardından başlayan birleşme çalışmalarında Anavatan Partisi'nin önüne yine "partinin kapatılarak DP'ye katılınması" önerisi konulunca, "birleşme" bir kez daha rafa kaldırıldı. Seçimlerin ardından geçtiğimiz Eylül ayında kongreye gitmesi beklenen ancak birleşme görüşmeleri nedeniyle kongre sürecini erteleyen Anavatan Partisi'nin ise bu görüşmelerin olumsuz sonuçlanması nedeniyle Haziran ayında kongresini yapacağı kaydediliyor. DP ise olağan kongre takvimi sonbahar olarak planlanıyor.
22 Temmuz'da yapılan genel seçimler öncesinde "birleşme"nin yollarını arayan ancak çalışmaların olumsuz sonuçlanması nedeniyle hüsran yaşayan merkez sağ da bir kez daha birleşme hayalleri sonuçsuz kaldı. Seçimler öncesinde DP eski genel başkanı Mehmet Ağar ile Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu arasında yürütülen ancak başarısızlıkla sonuçlanan görüşmelerin ardından, Ocak ayında olağanüstü kongreyle genel başkanlık koltuğuna oturan Süleyman Soylu ve ekibi "merkez sağda birlik" için harekete geçti. Anavatan Partisi'yle kurulan temasın ardından ise her iki partiden de 3'er kişinin yer aldığı bir komisyon kurularak çalışmalar yürütüldü. Yaklaşık iki aydır devam eden birleşme çalışmalarında ise Anavatan Partisi'nin önüne bir kez daha, Ağar döneminde de dile getirilen "tabelayı indirip DP'ye katılması" önerisi çıktı. Anavatan Partisi ise eşit koşullarda birleşmeden yana tavır izlerken, DP'den gelen bu öneriyle de görüşmeler çıkmaza girdi.
-KONGREYE HAZIRLANIYOR-
Geçen hafta yapılan Anavatan Partisi Başkanlık Divanı toplantısında, DP ile yürütülen birleşme çalışmaları ve gelinen nokta masaya yatırılırken, görüşmelere de son verilmesi kararı alındı. 22 Temmuz seçimlerinin ardından geçtiğimiz Eylül ayında kongre yapmayı planlayan ancak DP'deki kongre sürecini ve sonrasında yürütülen birleşme çalışmalarını bekleme kararı alan Anavatan Partisi, birleşme çalışmalarının olumsuz sonuçlanmasının ardından yeniden kongreyi gündemine aldı. Anavatan Partisi'nin kongresini ise Haziran ayında yapmayı planladığı kaydediliyor.
-DP KONGRESİ SONBAHARA-
6 Ocak'ta yapılan olağanüstü kongreyle genel başkanlık koltuğunu Mehmet Ağar'dan devralan Süleyman Soylu ve ekibi de olağan kongreye hazırlanıyor. Kongrenin Mayıs ayında yapılması beklenirken, teşkilatlarda yürütülen çalışmalar ile ilçe ve illerdeki kongre sürecinin devam etmesi nedeniyle, olağan kongrenin sonbaharda yapılacağı kaydediliyor.