Şener türban kararına ne dedi

Türban kararı konusunda Şener'in AK Parti'yi eleştirmesini bekleyen kesimler, Şener'in yaptığı değerlendirme nedeniyle hayal kırıklığı yaşayacak. Abdüllatif Şener, Anayasa Mahkemesinin Meclisteki anayasa değişikliklerini esastan inceleme yetkisinin bulunm

Şener türban kararına ne dedi

Türban kararı konusunda Şener'in AK Parti'yi eleştirmesini bekleyen kesimler, Şener'in yaptığı değerlendirme nedeniyle hayal kırıklığı yaşayacak. Abdüllatif Şener, Anayasa Mahkemesinin Meclisteki anayasa değişikliklerini esastan inceleme yetkisinin bulunmadığını söyledi.

Şener, Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantısı'na katılmak üzere dün geldiği Ağrı'da, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gazetecilerin, ''siyasete geri dönecek misiniz?'' yönündeki soruları üzerine, Şener, ''Beni izlemeye devam edin'' dedi.

Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini, ülkenin çözülmesi gereken önemli sorunlarla karşı karşıya bulunduğunu ifade eden Şener, şunları kaydetti:

''Vatandaşlarımız ekonomik sıkıntı içinde, işsizlikle boğuşuyor, mücadele ediyor. Diğer taraftan Türkiye'de kurumlar arası güven sorunu var. Bunları birlikte değerlendirdiğimizde, bu ülkede yaşayan herkesin aklıselim düşünmesi, doğru kararlar vermesi, bu ülkenin birlik berberliği için çaba harcaması, kurumların uyumlu çalışması için güven tazelemesi gerekmektedir. Aslında siyasetin misyonu da bu olmalıdır. Önemli olan Türkiye'dir, önemli olan bu ülkedir, milletimizin geleceğidir.''

ANAYASA MAHKEMESİ'NDEN BİR İLK

Şener, bir gazetecinin, Anayasa Mahkemesinin başörtü ile ilgili kararına yönelik sorusu üzerine, şöyle konuştu:

''Anayasa Mahkemesinin Meclisteki anayasa değişikliklerini esastan inceleme yetkisi yoktur. Şekilden inceler. Ancak Anayasa Mahkemesi tarihinde ilk defa anayasa değişikliklerini, esastans da inceleyeceği yönünde bir karar vermiştir. Bu yeni bir durumdur. Bu hukuk sitemimizin tamamını ilgilendiren bir konudur.

Hatta Türkiye'deki kuvvetler ayrılığını, erkler ayrılığını doğrudan etkileyen bir sonuçtur. Bizde, yasama-yürütme-yargı ayrı erklerdir. Birbirlerinin işine karışmazlar. Aralarında hassas dengeler var.''

Bir gazetecinin, ''Şu an parlamentodaki siyasi bir partinin temsilcisi olsaydınız, başörtüsü ile ilgili tavrınız ne olurdu? sorusuna Şener, ''Ben 1991 yılı öncesinde, üniversite hocalığım sırasında ve tüm siyasi hayatım boyunca yasaklara hep karşı çıktım. Yasakların doğru olmadığını düşündüm'' yanıtını verdi.

Şener gazetecilerle yaptığı görüşmenin ardından uçakla Ağrı'dan ayrıldı.



HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler