Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı faaliyette bulunan siyasi parti listesini güncelledi. 31 Aralık 2017 tarihi itibarıyla Türkiye'de 88 siyasi parti faaliyette bulunuyor. Listeye göre 2017 yılında 4 siyasi parti kuruldu. Bu partiler sırasıyla, Güven Adalet ve Aydınlık Partisi, İYİ Parti, Türkiye İşçi Partisi ve en son 20 Aralık tarihinde kurulan Ötüken Birliği Partisi oldu. Ötüken Birliği Partisi'nin programında Türkçülük düşüncesiyle yola çıktıkları belirtiliyor.
Kısa Ötüken olan partinin kurucusu ve tüzüğü henüz Yargıtay sitesine yüklenmedi. Partinin sosyal medya hesabında yer alan bilgilere göre kurucu genel başkanı M. Hakan Semerci oldu. Yine burada yer alan programa göre parti "Türk milletinin, Türk yurdunda kayıtsız şartsız hâkim, tam bağımsız ve birlik olarak yaşamasını amaçlayan Türkçü düşüncenin ürünü" olarak kuruldu.
Tek başına iktidara gelme amacı ile yola çıktığını belirten partinin programında Türk milleti, "anne ve baba soyu olarak Türk ırkına mensup, anadili Türkçe, Türk kültürüne mensup ve Türk ırkına mensup olanlar kadar Türkleşen (Türk olduğunu hatırlayan ve uyanan) kişilerin, bir araya geldiği bir kitle" olarak tanımlandı.
'VATANIN BEKASI TÜRK OLMAYANLARIN İDARESİNDE OLMAYACAKTIR'
Parti programında yer alan hedeflerden bazıları şöyle:
Irkı esas alan Ötüken Birliği Partisi'ne göre millet, ırk demektir. Bizler ırkımızı (milletimizi) daha çok yükseltmek için çalışmalar yapmayı kutsal görev kabul ederiz. Türk ırkının varoluş gayesi dünyaya hakim olmaktır, Türkçülük görüşünün kaynağında din mezhep birlikteliğini ölçü kabul etmeyiz kan birliği esastır.
Türkçülüğü devletimizin temel felsefesi yapmak temel hedefimizdir.
Devletin resmi makamlarında Türklük şuuruna sahip olmayanların görev almasını reddeder.
Türkiye Cumhuriyeti siyasetine yine Türkler karar verecekler ve uygulayacaklardır. Türk siyasetinde, Türk milletvekilleri ve Türkçü millet vekilleri olacaktır.
Türkiye Cumhuriyeti vatanının bekası Türk olmayanların idaresinde olmayacaktır.
'ASKER VE POLİSLER TÜRK KÖKENLİ OLACAK, YABANCILARLA EVLİLİK YASAKLANACAK'
Asker ve polislerimiz Türk kökenli olacak, yabancılarla evlilikleri yasaklanacaktır.
Mülteci akını durdurulacak, Türk tabiyetine geçenlerin vatandaşlıkları iptal edilerek ülkelerine geri yollanacaktır.
İdam cezası kapsamlı olarak suçlar kapsamında uygulamaya geçirilecektir.
'İMAM HATİPLER KAPATILACAK'
Ülkemizin yıllık imam ihtiyacını karşılayacak miktarda imam yetiştirecek okullar hariç tüm imam hatip liseleri kapatılacaktır. Kalan imam Hatip liselerinin müfredatı yeniden düzenlecek, analitik ve bilimsel düşünme yetisi kazandırılmış, kültürlü, felsefe ve sanat bilen imamlar yetiştirilecektir.
İlk, orta ve lise seviyesindeki okullarımızda ‘Andımız'ın ve ‘İstiklal Marşımız'ın' okunması yeniden mecburi hale getirilecektir.
Cemaat ve tarikatlar eğitim sisteminden uzaklaştırılacak, tarikat ve cemaat yurtları kapatılacaktır.
Türk devletleri dilleri okullara seçmeli ders olarak verilecektir. Yabancı dillerde tedrisat ancak liselerde başlayacaktır.
Din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinin içeriği yeniden düzenlenecektir. İlkokul seviyesinde asla din eğitimi olmayacaktır.
Türkiye'nin ilk ırkçı partisi kuruldu!
Türkiye'nin ırkçılığı esas alan ilk partisi Ötüken kuruldu. Manifestosundaki çarpıcı detaylar tartışma yaratacağa benziyor.
Yayınlanma:
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Siyaset
Vücudumuz Türk ama Beynimiz Arap yani aslında araplaştırılmış Türküz. Liberal partiyle saf Türkçülerin tutulması mümkün değildir.
Yanıtla (0) (0)Bunların yaptığı Türklük değil bildiğin şaklabanlık
Yanıtla (0) (0)atillah bizim beynimiz arap değil müslüman Ama Senin kafan hangisi bilmem. Al sana seçenekler: rum,ermeni,rus,alman,bulgar,sırp,fransız
Yanıtla (0) (0)Boluculuk borusu otmez bu ulkede islam gunesi batmaz bu ulkede
Yanıtla (0) (0)Belki mhp nin yerine geçer mhp ilk seçimdevyüzde 5 belki alır bunlarda yuzde 1 alır toplam 6 eder demekki 5 e 1 ekledinmi mhp ediyormuş
Yanıtla (0) (0)Parti kurulmadan kendileri kapattı.imamhatipte okuyanlar imam olmuyor o eskidendi.imamhatipte okıyanartık genelkurmay başkanı olacak.Türkler dinsiz değilki ırkcılık yapsın.Sizinkisi hayalden öte bir şey değil.Türkiyede sade Türk yok şehit polis Fethi Seki katliamı önleyen bir kürt kardeşimizdi.
Yanıtla (0) (0)Neresi battı size eğitimde bilim ve fen öncelikli olmalı diyor devletin başına Türk soyundan olmayanlar gelmesin diyor tarikat cemaat ayağına milleti dolandırıp parasını tokatlayanlar devre dışı bırakılacak diyor neresi battı size
Yanıtla (0) (0)partinin tüzüğü harikaymış hırlayanlar özüne güvenmeyenlerdir. Yaşasın Ulu Türk Ulusu Kahrolsun etnik döküntüler.
Yanıtla (0) (0)başlığı görünce kızmıştım ama içeriği okuyunca bunların türk partisi olmadığı aşikar. gömün gitsin
Yanıtla (0) (0)Anlamaz bizim S.ar. Onlara Arap gardaslari lazım. Araplara yalakaligi severler. O yüzden Türklük diyemezler. Heleki tarih bilgileri muhteşem yüzyıl. Payitaht Abdülhamit ve diriliş Ertuğrul dan ibaret olanlar Türk ne demek kaniksayamazlar... Tengri Biz Menen!
Yanıtla (0) (0)Çok güzel bir tüzük
Yanıtla (0) (0)Bölücükten bahsedenler Türkiye Cumhuriyeti devletinde yaşıyorsunuz Türk adının bölücülük olduğunu söylüyorsunuz. Çarşamba akşamları diriliş dizisini soluksuz izliyorsunuzdur eminim(bölücülükten bahdeden Araplaşmışlar) ertuğrul beyin babası süleyman şah sultan Alparslanın yanında yer almıştır malazgirt savaşında anadolunun kapılarını açmıştır Türk halkına Türklük şuuuru ile vermiştir tüm mücadelesini gayri müslim cizmeleri altında çiğnenen bu topraklar artık Müslüman Türkün olmuştur. Ama siz Araplaşmışlar bunu anlamaz Türklüğün ne olduğunu bilmezsiniz o kadar araplaştınız ki kendinizi unuttunuz. Tüzükte diyor ki bağımsız bir Türk devleti ve kendini Türk hissedenlerin devleti olacak. Siz çıkmış Müslümanlıkdan bahsediyorsunuz. Müslüman olmanız için illa arap olmanıza gerek yok Türk olup da Müslüman da olabilirsiniz. Elhamdülillah Türküm ve Müslümanım ve burası da Türk yurdu ve kendini Türk hissedenlerin yurdudur. Geri kalan tüm milletler misafirdir asla mal sahibi olamazlarbu topraklarda.
Yanıtla (0) (0)