Wikipedia'nın tanımına kızdı

Bakan Ömer Çelik, twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda şu ifadelere yer verdi; "Wikipedia'nın (Vikipedi) İngilizce ‘Otoriteryenizm'(Authoritarianism) Başlığı altında Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanımıza yer vermesi akıl tutulmasıdır. Bu değerlendirme başlı

Wikipedia'nın tanımına kızdı
Bakan Ömer Çelik, twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda şu ifadelere yer verdi; "Wikipedia'nın (Vikipedi) İngilizce ‘Otoriteryenizm'(Authoritarianism) Başlığı altında Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanımıza yer vermesi akıl tutulmasıdır. Bu değerlendirme başlığı altında Türkiye'nin Kore rejimi ve Mısır'daki Sisi rejimi ile beraber anılması bir entellektüel analiz değil sadece ‘operasyon'dur. Analizin ve ansiklopedinin güvenilirliği sıfırın altına düşmüştür.
 
TÜRKİYE'DE DEMOKRASİ OLMASI BİRİLERİNE YETMİYOR
Türkiye'de otoriteryenizmi kaldıran ve demokrasinin önünü açan politikalara bu etiketin yapıştırılmak istenmesi, demokrasi hassasiyetinden değil, Türkiye'nin özne olmasından duyulan rahatsızlıktır. Türkiye'de demokrasi olması birilerine yetmiyor, ‘nesne demokrasisi' istiyorlar. Türkiye'nin ‘özne demokrasisi' olmasına karşı ‘otoriter demokrasi' diye uyduruk yaklaşımlar üretiyorlar. Bu yaklaşım, demokrasiye karşı ilkesel bir yaklaşım değil araçsallaştırıcı bir yaklaşımdır. ‘Demokrasi olsun ama Türkiye özne olmasın' diye gizli bir ajanda ile bakıyorlar.
 
NE YAPILMAYA ÇALIŞILDIĞINI GÖRÜYORUZ
Türkiye demokrasisi ile özne olunca müstakil politika üretme kapasitesine ulaşınca, bu demokrasi değil diyorlar. Onların anladığı demokrasi olsun ama özgün değil bağımlı politikalar üretilsin istiyorlar. Aksi olunca ‘demokrasi var ama rejim otoriter' diyorlar. Ne yapılmaya çalışıldığını görüyoruz. Türkiye demokrasisini büyüterek özne olmaya devam edecek"

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler