Yaşasaydı O da 'evet' derdi

Erdoğan, BBP eski lideri merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nu andı Sivaslılara Yazıcıoğlu adına çağrıda bulundu.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, herkesin sustuğu yerde Türkiye'nin olduğunu söyleyerek, "Herkesin sustuğu yerde Gazze'nin mazlumları Gazze'nin çocukları

Yaşasaydı O da 'evet' derdi

Erdoğan, BBP eski lideri merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nu andı Sivaslılara Yazıcıoğlu adına çağrıda bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, herkesin sustuğu yerde Türkiye'nin olduğunu söyleyerek, "Herkesin sustuğu yerde Gazze'nin mazlumları Gazze'nin çocukları için sesimizi yükseltiyoruz. Herkes sırtını dönerken, gözünü yumarken, biz Kudüs için, Filistin için yüreğimizi ortaya koyuyoruz. Karabağ için adalet diye haykırıyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan, 'Demokrasi Mitingi' için Sivas'a geldi.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan binlerce Sivaslıyı selamlayarak kürsüye gelen Başbakan Erdoğan, kentte bulunan birçok eserin her birini ele alarak 2011'de çalışmalarını artıracaklarını söyledi. Erdoğan, "Sivas'taki tarihlerin hepsi bize bizi anlatıyor. Şanlı geçmişimizi anlatıyor. Bu eserlerin hepsi bu toprakların nasıl bilim şehri ve sanat şehri olduğunu anlatıyor. Böyle tarihi olan bir millete küçük düşünmek yakışmaz. İşte onun için büyük adımlar atıyoruz. Bölgemizde büyük düşünüyoruz. Herkesin sustuğu yerde Gazze'nin mazlumları Gazze'nin çocukları için sesimizi yükseltiyoruz. Herkes sırtını dönerken, gözünü yumarken, biz Kudüs için, Filistin için yüreğimizi ortaya koyuyoruz. Biz sadece Sivas'taki camiye sahip çıkmıyoruz. Saraybosna'daki ata camilerine de sahip çıkıyoruz. Afrika'da medreselere biz sahip çıkıyoruz" diye konuştu.

Sivaslı Aşık Veysel Şatıroğlu'nun 'Uzun ince bir yoldayım' şiirini okuyan Başbakan Erdoğan, "Aşık Veysel'in 'uzun ince bir yoldayım. Gidiyorum gündüz gece. Bilmiyorum ne haldeyim gidiyorum gündüz gece. Erişmek için menzile gidiyorum gündüz gece' dediği gibi bizde gidiyoruz gündüz gece, gideceğiz gündüz gece" şeklinde konuştu.
AK Parti hükümeti öncesinde MHP, DSP ve ANAP'ın kendilerine borçtan başka bir şey bırakmadığını söyleyen Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:
"MHP, DSP, ANAP, IMF'den 30 milyar dolar borç alarak bize bıraktı. Şu anda bu parayı biz ödüyoruz ve borcumuz 7 milyar dolara düştü. MHP 'milliyetçiyim' diye ortalarda dolanıyor. Ben MHP'ye oy veren kardeşlerime değil yönetime söylüyorum. Onlar dürüst davranmıyorlar. İki elimizi başımızın altına koyup düşünmemiz gerekiyor. Milli bankamız olan Merkez Bankası'nda 26,5 milyar dolar vardı, işte şimdi 75 milyar dolar var. Hem bıraktığı borçları ödüyoruz hem de merkez bankasının kasasında bu kadar para var. KEY dediniz borç bıraktınız biz ödüyoruz. Nemalar 13,5 katrilyon kesinti yaptılar bize bıraktılar. Biz geldik tamamını ödedik."

"İŞSİZLİK YÜZDE 11'E DÜŞTÜ VE BU HALA DÜŞECEK"
Türkiye'nin sürekli büyüdüğüne işaret eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz büyüyoruz. İlk çeyrekte büyüme oranı yüzde 11.7. Dünyada 4. Avrupa'da ise birinciyiz. Bütün dünyada işsizlik artıyor. Nisan ve Mayıs ayında düşüş başladı, şu anda yüzde 11'e düştü ve düşecek. Yere sağlam basıyoruz uçmadık uçmuyoruz bunlar gibi. Ne adım atıyorsak bilerek atıyoruz. Dünya Türkiye'yi Türkiye ekonomisini başarısını konuşuyor. Daha fazlasını yapacağız. Buna inanıyorum" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler