Yeni Anayasa Özgürlükçü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, siyasi iradelerini arkasına koyabilecekleri bir taslağı ortaya çıkardıklarını bildirdi. Fırat, hazırladıkları Anayasa taslağının "birey odaklı, özgürlükçü, demokrasiyi derinleştirecek, hukuk devlet

Yeni Anayasa Özgürlükçü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, siyasi iradelerini arkasına koyabilecekleri bir taslağı ortaya çıkardıklarını bildirdi. Fırat, hazırladıkları Anayasa taslağının "birey odaklı, özgürlükçü, demokrasiyi derinleştirecek, hukuk devletini yapılaştıracak ve sivil nitelikli" olduğunu söyledi.

Sapanca'da 3 gündür süren yeni anayasa çalışmalarının son gününde basın toplantısı düzenleyen Fırat, Türkiye'de bugüne kadar 4 anayasa yapıldığını, o günün şartlarına göre bu anayasaların toplumun ihtiyaçlarını karşıladığının kabul edildiğini kaydetti.
"Hocalar tarafından hazırlanmış taslak, AK Parti'nin anayasa taslağı gibi sunuldu" diyen Fırat, şunları söyledi:

"Toplumsal bir ihtiyaca öncülük etmek istedik. Çok enteresandır ki böyle bir ihtiyaç olmadığını beyan edenler dahi bugün yeni bir anayasa hazırlamak üzere faaliyete geçmiştir. Bundan büyük mutluluk duyuyoruz."

"KENDİ DÜŞÜNCELERİMİZİ YANSITMADIK"
Toplumun her kesiminin kabul edebileceği genişlikte bir Anayasa yapmaya çalıştıklarını dile getiren Fırat, kendi düşüncelerini ve inançlarını metne yansıtmadıkların kaydetti. Fırat, toplumun tüm kesimlerinin taslağa katkıda bulunması dileğinde bulunarak, "Bu katkıların tamamına açığız. Ama bir tek şart var. Özgürlükleri daraltacak, demokratik yaşamı ortadan kaldıracak ve hukuk devletini sakatlayacak taleplere karşıyız" dedi.

Fırat, taslağın salı günü tamamlanarak Merkez Yürütme Kuruluna sunulacağını da sözlerine ekledi

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler