1461 Trabzon'un finaldeki rakibi Iğdır FK'yı yakından tanıyalım! Takımın kralı Trabzonlu

1461 Trabzon'un play-off finalinde karşı karşıya geleceği Iğdır FK, 2. Lig'in en maliyetli kadrolarından biri olarak ön plana çıkıyor.

1461 Trabzon'un finaldeki rakibi Iğdır FK'yı yakından tanıyalım! Takımın kralı Trabzonlu

2. Lig Beyaz Grup'ta normal sezonu 4. sırada tamamlayan 1461 Trabzon, play-off turlarında sırasıyla Ankaraspor, Yeni Mersin İdman Yurdu ve Vanspor'u eleyerek adını finale yazdırmayı başardı.

Bordo mavili ekibin finaldeki rakibi, Iğdır FK oldu. 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Iğdır FK, normal sezonu 3. sırada tamamlamış; play-offlarda İskenderunspor, 24 Erzincanspor ve Kastamonuspor'u saf dışı bırakarak finale çıkmıştı.

Takımın başında Serdar Bozkurt var

1461 Trabzon'un finaldeki rakibi olan Iğdır FK'yı alt liglerin başarılı teknik adamı Serdar Bozkurt çalıştırıyor. 47 yaşındaki teknik adam, 2019-2020 sezonunda Bandırmaspor ile 2. Lig şampiyonluğu yaşamıştı.

takimin-krali-trabzonlu-3.webp

3. Lig'den şampiyon olarak çıktılar

2022-2023 sezonunda 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden Iğdır FK, sezonu 1. sırada tamamlamış ve 2. Lig'e yükselmişti. 2. Lig'de mücadele ettiği ilk sezonda başarılı grafik çizen Iğdır FK, sezonu 21 galibiyet, 11 beraberlik ve 4 mağlubiyet alarak 74 puanla 3. sırada kapatmıştı.

Play-offlara kalan Iğdır FK; 1. turda İskenderunspor'u, 2. turda 24 Erzincanspor'u, 3. turda ise Kastamonuspor'u eleyerek finale kadar yükseldi.

2. Lig'in en maliyetli kadrosu

Transfermarkt verilerine göre 2. Lig'in en değerli kadrosu Iğdır FK'ya ait. Iğdır FK'nın güncel kadro değeri 5 milyon 100 bin Euro. Öte yandan Trabzon ekibi 1461 Trabzon ise mücadele ettiği Beyaz Grup'ta en değerli kadroya sahip konumda. (3 milyon 60 bin Euro)

takimin-krali-trabzonlu-2.webp

Takımın en golcü ismi Trabzonlu Halil İbrahim Sönmez

Iğdır FK'da bu sezon gol yükünü çeken isimlerin başında Halil İbrahim Sönmez geliyor.

Trabzonlu futbolcu, play-offlar dahil 39 maçta 16 gol ve 6 asitlik performans sergilemiş durumda.

1461 Trabzon - Iğdırspor maçı ne zaman, saat kaçta?

1461 Trabzon FK ile Alagöz Holding Iğdır FK arasındaki play-off finali 2 Haziran Pazar günü 20.00’de Sivas BG Grup 4 Eylül Stadyumu'nda oynanacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler