2011 Hazırlıkları sürüyor

Gazeteci Osman Çavuşoğlu'nun yönettiği ve TSYD tarafından düzenlenen Panele konuşmacı olarak Trabzon Belediye Başkanı Dr O.Fevzi Gümrükçüoğlu, KTÜ  Rektörü Prof Dr İbrahim Özen, Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu ,ve EYOF Başkanı Nihat Doker katıldı.

2011 Hazırlıkları sürüyor

Konuşmacılar Kanuni Anadolu Lisesi öğrencilerine 2011 olimpiyat oyunlarının önemi ve şehre sağlayacağı katkıyı anlattılar.

Belediye başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yoğun iş programı nedeniyle panele geç gelince panel normal saatinden 15 dakika geç başladı.

Paneli yöneten Gazeteci Osman Çavuşoğlu panel öncesi kısa bir açıklama yaptı. Çavuşoğlu Avrupa Gençlik Olimpiyat Oyunları'nı çok önemsediklerini belirterek 'Bakın Barcelona ve Atina kenti olimpiyatlardan sonra nerden nereye geldi.Bunu görüyoruz.Kamu sektörü özel sektör ve sivil sektörün burada katkı yapması lazım.2007 de bunu yaptık' dedi.

DOKER” OYUNLAR KENT İÇİN ÖNEMLİDİR”

EYOP Başkanı Nihat Doker, Oyunların Trabzon için çok önemli olduğunu belirterek sorumluluklarının da bilincinde olduklarını söyledi. Doker, 'Sevgili gençler Türkiye 81 il Uluslararası turnuva yapan kentler var, ama ya İstanbul ,ya İzmir ya Ankara' ya Adana,ya da Antalya'da da yapıldı., 86 yıllık cumhuriyet tarihinde bu  uluslararası organizasyonu alan başka il olmadı.2011 Avrupa Gençlik Yaz Olimpiyatları ilk kez Türkiye'de ve Trabzon'da yapılacak. Eski Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay , Genel Müdürken bize talimat verdi. Ne olursa olsun bu oyunları Trabzon'a alın dedi . Oraya kararlı gittik  ve oyunlar Trabzon'a alındı. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz' dedi. 


Oyunların verilmesinde konaklama, tesis havalimanından şehre ulaşımın önemine değinen Doker şöyle konuştu: 'Oyunlar bunlara bakılıp veriliyordu. Eski GSG Müdürü Trabzonlu, Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Faruk Özak Trabzonlu 49 ülke'den 17 yaş ve altı 9 branşta 4 bin sporcu gelecek. 4'ü branşların takım sporu. O tarihte Trabzon şenlenecek. Avrupa bizden bahsedecek. Uluslar arası federasyonlara karşı sorumluyuz. Bugüne kadar yapılanların en iyisini yapmalıyız. Buna hazırız. Türkiye olarak bunu yaparız. Artık kabuğumuzu kırdık. Birçok ülkeden daha iyi bu işi yapıyoruz. Avrupa Birliğine girmek çabamız var. Bu 20011'i iyi yaparsak ciddi bir referans olur. Ofis olarak havalimanında GSGM' YE ait binada çalışıyoruz. 1 Ocak 2010'dan itibaren gönüllü gurubu kuracağız müracaat edin. Herkese ihtiyacımız var. Bir Avrupalı ile Web sayfamızı tıklayın müracaat edin.' Trabzonspor'un kendilerine her alanda destek sözü verdiğinin altını da çizen Doker konuşmasını şöyle tamamladı: 'TS maçlarına gelecek seyircilerle ilgili bir çalışma yaptığımızı belirteyim. Kaymakamlarla, belediye başkanları ve okul müdürleri ile görüşerek oralara kadar ineceğiz. Trabzonlular futbolla yatıp kalkan bir şehir sporu seven bir şehir. Trabzon'da olimpiyat ruhunu aşılayacağız. Trabzonluların futbolda olduğu gibi diğer sporlarda da başarılı olduğunu bu sayede göstereceğiz. Trabzonlular bazen çabuk kızarlar ama ben onların her zaman organizasyon olarak iyiliklerini gördüm. Trabzonlular iyilikseverdir, yardımsever ve hoşgörülüdür. Herkesin yardımıyla bu organizasyonu en iyi şekilde gerçekleştireceğiz. Trabzonlu basın mensupları olarak bizi gündemde tutunuz. Şu anda bir çekirdek kadroyla çalışıyoruz bu ileride 30'a çıkacak. Okullarda devlet kurumlarında görev yapan memurlarımız da ihtiyaç duymamız halinde izinlerini alarak bu oyunların içinde görev yapmalarına ihtiyacımız var, herkesin bu oyunlar içinde  bir yerlerden tutmanıza ihtiyacımız var. İl Müdürümüzün başkanlığında Trabzon'da tesisler çalışıyor. Trabzon'da bulunan tüm tesisler 19 Mayıs Salonu, Sürmene, Vakfıkebir, Çarşıbaşı, Araklı tüm salonlar mevcutlar elden geçecek, revize edilecek, modern bir hale getirilecek. Şanslısınız çünkü Pelitlide çok amaçlı 7500 kişilik süper bir salon yapılıyor 2011 yılı Mart ayına kadar teslim edilecek. Türkiye'nin ilk açılır kapanır yüzme havuzu Trabzon'da yapılıyor. 81 il, ilçeler var ama bugüne kadar Türkiye'de bir açılır kapanır havuz yok, ilk modern havuz Trabzon'a yapılıyor. Tenis kortları yapılıyor, bunların hepsi Trabzon'a bir yatırım olarak kalıyor,. Trabzon bir spor şehri oluyor. Trabzon daha büyük organizasyonlar yapacak belki de. Buradan sporcular çıkacak. Trabzon'da üniversite öğrencileri için yurt sorunu vardı. 2011 yılına yetiştirilmek üzere bir yurt yapılıyor, bu da Trabzon için, olimpiyatlar daha başlamadan o şehre çok şeyler katıyor demektir bu.

HACISALİHOLU” İMAJIMIZ DÜZELİR”

Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu son yıllarda Trabzon üzerinde oluşan olumsuz imajın düzeltilmesi yönünde Trabzonspor'un çok büyük gayretleri olduğunu söyledi. Bu olumsuz imajın tamamen ortadan kalkması Trabzon'un çağdaş bir kent olarak anılmasında 2011 olimpiyatlarının çok önemli bir rolü olacağına vurgu yapan Hacısalihoğlu şöyle konuştu: 'Bu Trabzon için bir fırsattır, bu nedenle şehirdeki tüm kurum kuruluşları ve kişilerin sporla ilgisi olsun olmasın bu konuda görevli olması ilgi duyması gerekmektedir. Trabzonspor olarak bu anlamda kulübümüz olimpiyatların tanıtımında üzerine düşen görevi yapmaya sonuna kadar hazırdır. Olimpiyatlar esnasında Trabzonspor'un bütün imkan ve tesisleri organizasyon komitesinin emrinde olacağını kendilerine ilettik bu TS için bir mecburiyettir, bu talebi biz ortaya koyduk. Yani bize böyle bir görev verilmeden TS bu konuda görevlidir ne tür faaliyetleri yürütmesi gerekiyor, tanıtımı için ne gerekiyor bunları organizasyon komitesinden biz talep ettik, bu organizasyonların şehrin imarı açısından çok önemli katkılar sağlayacağını şehrimizin olimpiyatlardan sonra farklı bir Trabzon olacağına inanıyorum. Siz değerli gençler özellikle lisan bildiğiniz için bu konuda ilgili olmanız gerekiyor, gelecek 4 bin civarındaki sporcuya gönüllü rehberlik yapmak için son derece önemli görevler almanız gerekiyor bu anlamda hem Avrupalı insanların mantalitesini öğrenmek için önemli bir fırsat var. Daha önce Trabzon'da küçük çaplı yapılan Karadeniz oyunlarının bir dilim daha büyüğü 2011 olimpiyatları şehrimizde yapılacak. Bu olimpiyatların alınmasının çok kolay olmadığını bir çok kişinin bürokratın bu konuda yardımları gayretleri olduğunu biliyorum, kendilerine bir Trabzonlu olarak teşekkür ediyorum. Spor Bakanı Sayın Faruk Özak'ın bu görevde bulunmasını Mehmet Atalay'ın bu görevde bulunmasının Trabzon için bir şans olduğunu olimpiyat döneminde çok katkıları olduğunu ve olacağını biliyorum. Trabzon valimizin bu konuda ve talep edilen her türlü yardımda ilgili olduğunu belediye başkanımızın çok becerikli olduğunu rektörümüzün her türlü organizasyonda ayrım yapmadan içinde bulunduğunu bildiğim için şanslı bir yönetim ve bürokrasi ortamında Trabzon'un bu şansı iyi değerlendirmesini ve hep birlikte 2011 olimpiyatlarından sonra farklı bir Trabzon umuyoruz.

BİRBİRMİZLE İŞ BİRLİĞİ YAPMALIYIZ

KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, olimpiyatların tarihçesi ve geçmişi ile 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları'nın Üniversite ile ilintileri konusunda konuştu. Özen şunları söyledi:
Olimpiyatlar bireylerin hatta ülkelerin ön plana çıkmayı arzu ettikleri bir şov alanı haline gelmiştir, bir sektör sosyal kültürel bir açılım olarak da görebilirsiniz olimpiyat oyunlarını. Günümüzde daha da anlamlı olanı ise tanıtım ve reklamasyondur, en büyük tanıtım ve reklam aracı olarak bugün olimpiyatlar gündeme gelmektedir.Bu oyunların başarıyla tamamlanması için hepimize görev düşüyor. Bu görev ne vilayete ne belediye başkanlığına ne bize ne de gençlik spor il müdürlüğü'nedir. Siyasi idareler de olmak üzere en sade vatandaşa kadar herkese görev düşmektedir. Daha büyük ve dünya olimpiyatlarına aday olacaksak bu olimpiyatlardan başarıyla çıkmamız gerektiğini hepimizin bilmesi gerekmektedir. Hazırlıklara ivedilikle başlamalıyız. Bu süre çok kısa bir anlık dilimden gelip kapımıza dikilecektir diye düşünüyordum ve hemen hemen de öyle oldu. Altyapı eksikliklerinin giderilmesi ve iyi bir konukseverlik adına yapacak çok işimiz var. Yol haritasının belirlenmesi, tüm paydaşlarca kabul edilmesi altyapı çalışmalarının hızlandırılarak tamamlanması, ülke ve bölge tanıtımı için strateji oluşturulması, yazılı ve görsel medyada hangi materyallerin uygulanacağının belirlenmesi., müsabakalarda yenmek kadar yenilmenin de varolduğunun bilinmesi açısından toplumun bilincinin geliştirilmesi, trafik ve ulaşım sorunlarına çözüm aranması gibi önümüzde atılması gereken bir çok adımlar var. Tüm bu sıkıntıların giderilmesinde ortak iş yapma ve ortak akıl üretme adına maalesef eksikliğimiz söz konusu. Bu bilince ulaşmamızda fayda var. Takım ruhuna ulaşmamız gerektiğini düşünüyorum. İşlerimiz böylece daha kolay olacaktır. Biz üzerimize düşün her türlü görevi yerine getirmeye hazırız. Güvenli bir üniversite yerleşkesi olimpiyatlara hazırdır, üniversitenin altyapısı, sosyal-kültürel organizasyonlarda görev alma gibi her türlü faaliyetlere sıcak baktığımızı belirtmek isterim. Kampusumuzun güneyindeki 30 dönümlük bir arazi üniversitemizin genişleme sahasıdır. Kredi ve yurtlar kurumuna olimpiyat köyü için tahsis edilmiştir. 2100 kişilik bir olimpiyat köyü yapılacaktır burada. Bu olimpiyat köyünün ulaşım ve otopark sorununu yaşayabileceği kanaatimce açık, Kalkınma Mahallesi'nden olimpiyat köyüne olan trafik çok yoğun olacaktır, 4 bin kişilik sporcunun orada barınacağını düşünürseniz trafik yoğunluğu onu kaldıracak güçte değil bu açıdan hem olimpiyat köyüne hem üniversitemize doğu cephesinden bir güzergâh açılması yönünde kanaatteyim, doğu yakasından gelecek hastalarımızın Farabi hastanesine ulaşmasında da bu büyük yarar sağlayacaktır. Karayollarının bir projesi olduğunu biliyorum bu güzergahın da o proje dahil edilmesi gerektiği kanaatindeyim. 4 bin sporcunun taşınmasında araç parkının fazlalığına bağlı olarak otopark sıkıntısı olacaktır. Olimpiyat köyünde katlı otopark yapılması gerektiği görüşündeyim. Bir başka rolümüzün sporcularda yurt dışından gelen sporcularda olimpiyat ruhunun gelişmesi adına bir rekreasyon alanına ihtiyaç var. Şenlik alanı diye bildiğimiz Kanuni Alanında bu amaçla rekreasyon alanı olarak yetiştirilecektir. Sağlık sorunları için Farabi hastanesi sosyal kültürel anlamda gönüllü rehberlerimizle olimpiyatların emrindeyiz. Ortak akıl ve ortak iş yapma kültürü bilinci ile bu olimpiyatların başarılı sonuçlanması adına üniversite olarak sıcak baktığımızı ve imkanlarımız ölçüsünde destek vereceğimizi belirtmek istiyoruz.

GÜMRÜKÇÜOĞLU “ TRABZONU TANITACAĞIZ

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu,  oyunlara farklı isimler verildiğini ancak kendilerinin 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları ifadesini kullanmayı tercih ettiklerini söyledi. Başkan Gümrükçüoğlu,.Türkiye'nin idari yapısının Avrupa'daki şehirlerdekilerden biraz daha farklı olduğunu özellikle oradaki yerel yönetimlerin yasal yetkilerinin biraz daha değişik olduğunu belirterek, 'Bunun sonucu olarak biz bu organizasyondan üzerimize düşeni her zaman icra etmeye tamamlayacağız ve elimizden gelen her katkıyı koyacağız' dedi. Gümrükçüoğlu şöyle konuştu: 'Olimpiyatlar tatlı bir rekabetin dostluğun kardeşliğin, hatta bazı sosyal ve diğer sorunların konuşulduğu görüşüldüğü bu münasebetle de barışın sağlandığı bir organizasyon, tarihte de böyle olmuş, Trabzon bunun en iyisine layık. Trabzon'dan Türkiye'nin Karadeniz'inden iyi biçimde seslendirecek gücü muhafaza ediyor. Bu konuda en önemli unsurlardan birisi basın yayın. Trabzon'umuzun basın yayınının ve televizyonlarının ve Türkiye'deki irtibatlı olduğu medya kuruluşlarının bu konuyu zirveye taşıyacak Türkiye'ye, Dünyaya taşıyacağından eminiz. TS kendi başına Dünyada bir marka. Sayın rektörümüzün üniversite olarak nasıl bir hazırlık içinde olduğunu gördük. Genel Koordinatörümüz, yardımcılarımızın, gençlik spor genel müdürlüğümüzün il müdürlüğümüzün, valiliğimizin, bu işe katkılarını bu çalışmaya olan hevesliklerini görmüş olduk. Bu olimpiyatların esas unsurları, ulaşım hem Trabzon'a hem şehir içinde, konaklama, beslenmenin tam, net ve sağlıklı temini. Bunların hepsinin görev bölümü yapılıyor ve devam ediyor. 4 bin kadar yarışmacı gelecek. 4 bin de aileleri. Basın yayın mensupları ve izleyicilerle Trabzon 10 binden az olmayan bir misafirlik ağırlayacak. O bakımdan çok iyi hazırlanmamız lazım. Biz buna ilaveten ne yapacağız; dünyanın bana göre en güzel kenti olan Trabzon'u çok iyi tanıtacağız. Bunu misafirperverliğimizle, güler yüzümüzle yapacağız. Siz gençlerimizden en çok istediğimiz bu. Gönüllü olarak bu organizasyona katılma bunu yaparken belirli bir disiplin etrafında bunu ifa etmek, şehrimizin hafızalardan silinmeyen bir iz bırakabilmesi. Şehrimiz buna layık. Belediye ne yapmalı, şehrin görselliğini üst düzeye taşımalı, biz bu anlamda çalışmalarımızı başlattık devam ediyoruz. Binaların sıva boyaların tamamlanması, şehir içindeki yollarımızın düzenlenmesi, asfaltlarımızın düzeltilmesi, ilçe belediye başkanlıkları ile de yaptığımız toplantı sonrası ayda bir durum değerlendirmesi yaparak gelenlerin görsellik ve altyapı yönünde huzurlu bir kentte yaşamış olmaları., Bütün sahilimizi düzenliyoruz. 2011'in yaz başında, bütün sahilimizde bir ormanla karşılaşacaksınız. Çok güzel bir yeşil alan ve gezinti alanlarını sizler misafirlerimizle kullanacaksınız. Biz belediye olarak turistik geziler düzenleyeceğiz, kültür müdürlüğümüzle koordineli çalışmamızı sürdüreceğiz. Şehrin tanıtımı için gençlikten ve gönüllülerden yararlanacağız. Kültürel festivaller düzenleyeceğiz. Bu festivaller sırasında Zağanos Vadisinden sahilimizden Meryemana Manastırımızdan ve ilçelerimizdeki güzelliklerimizden ve yaylalarımızdan istifade ederek bu şehrimizi hafızalardan silinmeyecek bir gönül bağı ile misafirlerimize tanıtmış olacağız. Gençlik bitmeyen enerjisi ile en çok güvendiğimiz yabancı dillerini geliştirmesini istediğimiz siz gençlerimiz asıl dayanacağımız güçtür.'dedi


 

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler