Başbakan stat için devreye girdi

TOKİ Başkanı Bayraktar, "Gerekirse biz yaparız" dedi. Galatasaray Spor Kulübü'nün Seyrantepe Stadı projesiyle ilgili sorunun çözümünde Başbakan Tayyip Erdoğan devreye girdi. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar SABAH'a Başbakan'ın kendisine bu işin çözülmesi iç

Başbakan stat için devreye girdi

TOKİ Başkanı Bayraktar, "Gerekirse biz yaparız" dedi. Galatasaray Spor Kulübü'nün Seyrantepe Stadı projesiyle ilgili sorunun çözümünde Başbakan Tayyip Erdoğan devreye girdi. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar SABAH'a Başbakan'ın kendisine bu işin çözülmesi için talimat verdiğini söyledi.

TBMM KİT Komisyonu'nda gelen TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Galatasaraylı vekillerin Seyrantepe Projesi'yle ilgili sorularıyla karşılaştı. TBMM kulisinde vekillerin bu sorularına yanıt veren Bayraktar, Başbakan Erdoğan'ın kendisine "Bu stat işini çöz, önüme sorun getirme" talimatı verdiğini söyledi. 'Bayraktar, projeyle ilgili bundan sonra nasıl bir yol haritası izleneceğini konusunda şunları söyledi: "Biz yüklenici firmaya 10 gün önce gerekli uyarıyı yazılı olarak yaptık. Temmuz ayı sonuna kadar yüklenici firma taahhütleri yerine getirmezse devreye biz gireriz. Tekrar ihale yaparız, bu ihaleden sonuç alamazsak Seyrantepe Projesi'ni biz yaparız. Bu projeyi bitirdikten sonra da anlaşma gereği Mecidiyeköy'ü de biz alırız, kullanırız" dedi. Eren Talu Mimarlık A.Ş. ile Alke İnşaat Sanayi A.Ş. Ortak Girişimi stadın kaba inşaatını yüzde 75 tamamladı. Ancak konsorsiyum finans krizine girerek, işçilerine para ödeyemeyecek duruma geldi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler