Belçikalılardan Türk hakeme ağır eleştiri! "Acımasızca müdahale etti"

Belçika ile Slovakya karşı karşıya geldiği mücadele sonrası hakemi Halil Umut Meler Belçika basınına damga vurdu.

Belçikalılardan Türk hakeme ağır eleştiri! "Acımasızca müdahale etti"

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Belçika'nın Slovakya ile oynadığı mücadelede hakem olarak görev alan Halil Umur Meler, karşılaşma esnasında verdiği kararlardan dolayı Belçika basınından büyük bir tepki aldı.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası E Grubu karşılaşmasında Belçika ile Slovakya karşı karşıya geldi. Belçika, favori olarak gösterildiği mücadeleyi 1-0 kaybetti.

Mücadelede Lukaku'nun iki golü VAR kontrolünün ardından iptal edilirken bir de tartışmaya açık bir penaltı pozisyonu yaşandı.

Gollerden biri ofsayt, biri ise Lukaku'nun golü öncesi topu getiren Openda'nın elle oynaması gerekçesiyle iptal edildi.

Mücadelede Belçikalı oyuncular bir pozisyonda elle oynama gerekçesiyle penaltı beklerken hücum faul kararı verildi.

Bu kararların ardından Belçika basını hakem Halil Umut Meler'e tepki gösterdi.

Belçika basınında yer alan haberde, Hakem Umut Meler için "Lukaku iki kez ağları sarsarak ülkemizi rahatlattı. Aynı şekilde VAR da birçok kez acımasızca müdahale etti."

"Yeni ofsayt tekniği sayesinde, Lukaku'nun ilk golünde hakemin kararından şikayet edecek bir şey yoktu. Ancak küfrettik ve Big Rom'un iptal edilen ikinci golünden sonra daha da yüksek sesle küfrettik. Openda'nın el topu bir süre daha konuşulacak." ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca, İngilizlerin efsane ismi Gary Lineker de Halil Umut Meler'in kararlarını eleştirdi. Efsane isim, elle oynama gerekçesiyle iptal edilen golün ardından 'Çok saçma bir karar' şeklinde bir paylaşım yaptı. Bu tweet kısa sürede binlerce etkileşim aldı." ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler