Bu belge kongreyi yaptırır
Trabzonspor'da kongre yapılacak mı yapılamayacak mı? Sorusu gündemdeki yerini koruyor. Sadri Şener başkanlığındaki yönetim kurulunun İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı'na Av. Ali Sürmen aracılığıyla yapılan müracaata kongrenin yapılacağına dair
Trabzonspor'da kongre yapılacak mı yapılamayacak mı? Sorusu gündemdeki yerini koruyor.
Sadri Şener başkanlığındaki yönetim kurulunun İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı'na Av. Ali Sürmen aracılığıyla yapılan müracaata kongrenin yapılacağına dair olumlu görüş belirtildi.
İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı Müsteşar Yardımcı Vekili Mustafa Tekmen imzalı gönderilen yazıda kongrenin yapılabileceği söylendi.
İçişleri Bakanlığı tarafından Trabzon Valiliği Dernekler Dairesi Başkanlığı'na gönderilen yazının tam metni şöyle:
TRABZON VALİLİĞİ'NE
(İl Dernekler Müdürlüğü)
İlgi: 1/12/2007 tarih ve B054VLK4610800-489-2180 sayılı yazı
Bakanlığımıza gönderilen ilgili yazımızda; Merkezi ilimizde bulunan Trabzonspor Kulübü Derneğinin 2007 olağan ilk genel kurul toplantısını 8-9 Aralık 2007 tarihine yeterli çoğunluk sağlanmaz ise erteli toplantının 15 16 Aralık 2007 tarihinde yapılacağı yönetim kurulunca 20 Kasım 2007 tarihli Mahalli gazetelerde ilan edildiği, 8-9 aralık 2007 tarihinde ki ilk genel kurulda yeterli çoğunluk sağlanamadığından genel kurul toplantısının 15- 16 aralık 2007 tarihine ertelendiği ancak 13 / 12/ 2007 tarihinde adı geçen derneğe ait siteler genel kurulun ileriki bir tarihe yönetim kurulunca ertelendiği belirtilerek, geri bırakılan toplantının 15-12-2007 tarihinde yapılıp yapılamayacağı konusunda görüş sorulmaktadır.
4721 sayılı Türk medeni kanunu'nun 78. maddesinde genel kurul toplantılarının bir defadan fazla bırakılamayacağı 77. maddesinde de Genel Kurul'un toplantıya çağırılma usulü ve toplantının ertelenmesine ilişkin konuların yönetmelikle düzenleneceği hüküm altına alınmıştır.
31/03/2005 tarih ve 25 772 sayılı dernekler yönetmenliğinin 14. maddesinde çoğunluk sağlanamaması sebebiyle toplantının geri bırakılabileceği, geri bırakılan toplantı ile ikinci toplantı arasında ki sürenin yedi günden az ve altmış günden fazla olmayacağı ancak toplantı çağrısında ikinci toplantının hangi gün, saat ve yerde yapılacağının belirtilmesi gerektiği; Toplantının çoğunluk sağlanamaması sebebinin dışında başka bir nedenle de geri bırakılabileceği ve ikinci toplantının geri bırakma tarihinden itibaren en geç altı ay içinde yapılmasın zorunlu olduğu konularında düzenlemeler yapılmıştır.
Bu yasal düzenlemeler karşısında çoğunluk sağlanamaması nedeni ile 15- 16 Aralık 2007 tarihine geri bırakıldığı ilan edilen toplantının bir defa geri bırakılmış olması nedeniyle ileriki bir tarihe yeniden geri bırakılmasının adı geçen kanun ve yönetmelik hükümlerine aykırı olduğu değerlendirilmektedir.
Bilgilerinize rica ederim
Mustafa TEKMEN
Bakan a.
Müsteşar Yardımcısı V.
İşte Belge