Bu takım Liverpool'u da eler

Trabzonspor’un sezona yaptığı müthiş başlangıç, İngilizlerle oynanacak olan 1-0’ın rövanşı öncesinde iştahları kabarttı. Başkan Sadri Şener, “Takım olduk, önemli maçlar kazandık. Bu formumuzla turu geçme şansımız iyice yükseldi” dedi. Taraftar desteğinin

Bu takım Liverpool'u da eler

Trabzonspor’un sezona yaptığı müthiş başlangıç, İngilizlerle oynanacak olan 1-0’ın rövanşı öncesinde iştahları kabarttı.

 Başkan Sadri Şener, “Takım olduk, önemli maçlar kazandık. Bu formumuzla turu geçme şansımız iyice yükseldi” dedi.

 Taraftar desteğinin de büyük önem taşıdığını anlatan Şener, “Gruplara kalırsak kulübün önü açılır” vurgusunu yineledi.

Geçtiğimiz sezonu ligde beşinci ve Türkiye Kupası’nın sahibi olarak bitiren Trabzonspor, hatırlanacağı gibi yeni dönem öncesinde çıtayı yükseltmişti. Bu paralelde yapılan takviyeler ve uzun soluklu kamp periyodunun meyvaları da artık yavaş yavaş toplanıyor. Süper Kupa’da son şampiyon Bursaspor’u 3-0 gibi farklı bir skorla eleyip, Süper Lig’de de önce Ankaragücü’nü, ardından da Fenerbahçe’yi deviren Bordo-Mavililer’de gözler artık tamamen 1-0’ın rövanşında Liverpool sınavına çevrildi. Son günlerde kelimenin tam anlamıyla takımıyla yatıp kalkan ve Fenerbahçe maçından sonra İstanbul’a dönmeyerek İngiliz temsilcisiyle oynanacak karşılaşmaya kadar Trabzon’da kalmaya karar verdi.

 

‘Geçmiş olsun’ mevzusu...

Görüşmemizde önceliği Fenerbahçe maçına verdik... Geçen sezon derbi zaferi çekilen süreçte Sadri Şener, “Ben de rakip başkanlara ‘geçmiş olsun’ demek istiyorum” mesajı vermişti. Takım da başkanını mahcup etmedi ve Şener genellikle protokol tribününün en mutlu ismi oldu. En çok da yakın dostu Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ı teselli etmek zorunda kalan Trabzon’un patronu, “Gerçekten de bu geçmiş olsun olayı iyi tuttu. Aman nazar değmesin. Şimdi bir  de Liverpoollular’ı aynı dileklerle evine yollarsak benden mutlusu olmaz” ifadesini kullandı.

 

‘Heyecan yapmasınlar yeter’

Sadece Fenerbahçe değil, bu sezon oynanan tüm maçlarda takımının sergilediği yüksek performansı öven Başkan Sadri Şener, “Ben olaya takım olarak bakıyorum. Gözle görülür bir iyileşme var. Yedeklerimiz giriyor, katkı sağlıyor. Asların formu sebebiyle henüz şans bulamayan ve beklentimizin yüksek olduğu arkadaşlarımız da var. Kaybettiğimiz Liverpool karşılaşmasında bile deplasmanda olmamıza rağmen rakibimize boyun eğmedik. İyi mücadele ettik. Şimdi daha moralli, daha özgüvenli ve evinde oynayacak bir Trabzonspor söz konusu. Tabi artık sahada futbolcularımız konuşacak. Onları Şenol Güneş gibi bir ismin hazırlaması da avantajımız. Eğer heyecan yapmazsak 1-0 altından kalkılamayacak bir skor değil” değerlendirmesini yaptı.

 

‘Böylesi daha anlamlı’

Liverpool’un Manchester City karşısında aldığı 3-0’lık yenilginin ise çok da önemli olmadığından bahseden Başkan Şener şu mesajları verdi: “Liverpool’u o mağlubiyetle ölçülendirmek hata olur. Bizim teknik ekibimiz de, oyuncular da bu hataya düşmeyecek kadar deneyimli. Ancak demoralize geleceklerini ve tedirgin olacaklarını düşünüyorum. Sonuçta ben Avrupa’yı çok önemsiyorum. Maddi ve manevi olarak hem de... Bir de Liverpool gibi bir markayı eleyerek gruplara kalırsak Trabzonspor birkaç basamak birden yükselmiş olur her açıdan. Son mesajım ise taraftara; onlara en az takım kadar güveniyorum. Şehir bu maçı yaşamalı, yaşatmalı. Dolu ve pozitif bir Avni Aker Stadı, rakip için  baskı, bizim oyuncumuz için büyük katkıdır.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler