CANLI TAKİP: TFF'nin yeni başkanı belli oluyor! İbrahim Hacıosmanoğlu mu, Mehmet Büyükekşi mi?

Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni başkanın belli olacağı TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul programı devam ediyor.

CANLI TAKİP: TFF'nin yeni başkanı belli oluyor! İbrahim Hacıosmanoğlu mu, Mehmet Büyükekşi mi?

Türkiye Futbol Federasyonu, yeni başkanını seçmek için TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul programı başladı.

TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul'un TFF başkanlık seçimi, JW Marriott Hotel'de saat 11.00'de başlayan toplantıda, mali genel kurulun yanı sıra başkanlık seçimi de yapılacak. 261 delege ile toplantı başlatıldı.

Devam eden genel kurulda yaşanan gelişmeler anlık olarak bu sayfada olacak.

Öne çıkanlar şu şekilde;

tasarim7.jpgBaşkan Adayları Tokalaştı

TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda mevcut başkan Mehmet Büyükekşi ve başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu, Genel Kurul'un yapılacağı salonda tokalaştı.

DİVAN KURULU BAŞKANLIĞINA 2 ÖNERİ

Genel Kurul divanı için 2 teklif sunuldu.

1. Teklif Listesi, Divan Kurulu Başkanı Mehmet Baykan, Divan Kurulu Başkan Vekili Fikret Öztürk Kurul Üyesi Cantur Alagöz . Burhan Cahit Erdem, Ahmet Dal (165 imza ile)

2. Teklif Listesi, Divan Başkanı Murat Sancak, Divan Kurulu Başkan Vekili Sercan Teker, Divan Kurul Üyesi Celil Hekimoğlu, Fatih Ceyhan Ayhan (90 imza ile) adaylığa sunuldu.

DİVAN KURULU BELLİ OLDU

Divan Kurulu, yapılan açık oylama ile belirlendi. 146 oy ile Divan Kurulu Başkanı Mehmet Baykan Divan Kurlu Başkan Vekili Fikret Öztürk Kurul Üyeleri, Cantur Algöz, Burhan Cahit Ertem ve Ahmet Dal oldu.

KURULA ARA VERİLDİ

Divan Başkanı Mehmet Baykan, "Başkan adaylarının, adaylık imzalarının içerisinde mükerrer imza varsa bunların tespiti, sayımı ve kontroller için yarım saat genel kurula ara verilmiştir." dedi.

HASAN ARAT AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Hasan Arat seçime yönelik yaptığı açıklamada "Sağlıklı bir seçim olmasını temenni ediyorum. UEFA'da görev almış bir ismin adaylıktan çekilmesi Türkiye için çok üzücü. Keşke seçime devam etseydi. Demokrasiye inancımız tamdır. Sandık için kararımızı vereceğiz, bu karar da belirleyici olacaktır. Beşiktaş olarak demokratik seçimler istiyoruz. Uzun zaman sonra iki adaylı bir seçim oluyor. Daha fazla projeyi tetikler. Yönetimler daha vasıflı insanlar tarafından kurulmaya çalışılır. O yüzden seçimin hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

ALİ KOÇ AÇIKLAMADA BULUNDU

Seçime yönelik değerlendirmelerde bulunan Ali Koç " Kendi seçimleri adil olmayan bir kurum, Türk futbolunda adaleti nasıl sağlayacak? Fenerbahçe Spor Kulübü için bu seçim yok hükmündedir. Biz hakkımızı en üst mertebede arayacağız. UEFA'dan bugün en üst yetkililer burada. İnşallah benim yapacağım konuşmayı dikkatle dinleyecekler. Bu böyle gitmeyecek. Bu sistem er ya da geç değişecek. Bugün boş oy kullanacağız." dedi.

TFF BAŞKAN ADAYI İBRAHİM HACIOSMANOĞLU AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Hacıosmanoğlu yaptığı açıklamada "Uzun zamandan beri yarışın olmadığı genel kurullar yapılıyordu. Onun heyecanı var herkeste. Türk milletine yakışır bir şekilde başkanın seçilmesi için çabalıyoruz.

Türk futbolunda yaşanan kaoslar, yaşanmaması sportif alanda barışın sağlanması. Sayın Ekşi aday olmadan önce önemli kulüpler benim aday olmamı istiyordu. O dönemde futbolun içine girmek istemiyordum. Ama son dönemde Türk futboluna yakışmayan şeyler olduğu için kardeşliği ve barışı getirmekti için girdim. Sonra Mecun başkanı aradım ufak bir halka oluşturarak ve büyüdük. Bugün burada kongrede onun heyecanı var. Çarpık düzeni, kirli olan futbolu düzeltecek bir başkan adayları var. Servet bey çekilde, çekilirken de yaptığı açıklama Dünya Futbolunda bizi zor durumda bıraktı. Kazanırım, kazanacağıma inanıyorum. Kazanmasam dahi Türk futboluna hizmet ettiğimi düşünüyorum. Eğer tek adaylı bir seçim olsaydı EUFA ve FİFA, devreye girecekti. Tüm başkanlara teşekkür ediyorum ancak bütün olarak bu sorunları halledebiliriz" dedi.

İbrahim Hacıosmanoğlu'nun listesi

Mecnun Odyakmaz
Bayram Saral
Zehra Neşe Kavak
Lale Cender
Fuat Göktaş
Cengiz Gökay
Zafer Bahadır Saraç
Mevlüt Aktan
Bayram Akgül
Hasan Surözü
Ceyhun Kazancı
Mustafa Temel Bozbağ
Ural Aküzüm
Bilal Aslan

Yedek Liste

Murat Şahin
Hüseyin Yangın
Seymen Gençtürk
Adem Doğrul
Gürkan Uğur
Fazlı Çilingir
Ediz Giray
İbrahim Özbay
Metin Akyüz
Kazım Şengöçgel
Muuhammet Akçay
Esma Esin
Bilal Tuğrul
Burak Akkan

Denetleme Kurulu

Abdi Serdar Üstünsalih
Selami Tatkaya
Gökhan Zurnacıoğlu
Ekrem Sarısoy
Nevzat Demiröz

Yedek Denetleme Kurulu

Ömer Faruk Kara
Vefa Yunus Taylan
Cihan Eroğlu
Furkan Altaş
Mehmet Karaca

Mehmet Büyükeşi'nin listesi

Mustafa Eröğüt
Alkın Kalkakavan
Yalçı Orhan
Müslüm Özmen
Hamit Altıntop
Ali Düşmez
Volkan Can
Ruşen Çetin
Haluk Kalyoncu
Ramazan Üştan
Şafak Müderskil
Talat Papatya
Yunus Egemenoğlu
Veysel Bilen

Yedek Liste

Fuat Guguloğlu
İbrahim Şafak Sağlam
Cengiz Erdem
Ömer Serdar
Özen Kuzu
Osman Özdemir
Habil Yazıcı
Abdullah Altunkum
Süleyman Kocasert
Rıza Kasapoğlu
Şevket Çelik
Taha Güvendi
Veysi Duyan

Denetleme Kurulu

İsmail Gerçek
Osman Aslan
Onur Gök
Niyazi Aktaş
Ali Koray Büyükesas

Yedek Denetleme Kurulu

Ömer Burhanoğlu
Enes Malik Ay
Burak Avcan
Mazlum Engin Akdağ
Mesut Şahingöz

OY KULLANIMI BAŞLADI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler