Dopingle mi şampiyon oldular?

Fransa'da yayımlanan Le Parisien gazetesi, 1998 yılında düzenlenen Dünya Kupası'nı kazanan milli takımın bazı oyuncularının doping yapmış olabileceği iddiasını gündeme getirdi. Milli takımın eski doktorunun iddialarına yer veren gazete, bazı oyuncuların 1

Dopingle mi şampiyon oldular?

Fransa'da yayımlanan Le Parisien gazetesi, 1998 yılında düzenlenen Dünya Kupası'nı kazanan milli takımın bazı oyuncularının doping yapmış olabileceği iddiasını gündeme getirdi.

 

Milli takımın eski doktorunun iddialarına yer veren gazete, bazı oyuncuların 1998 yılındaki Dünya Kupası'ndan önce yapılan kan tahlillerinde önemli anormalliklerin tespit edildiğini yazdı.

 

Fransa Milli Takımı'nın eski doktoru Jean-Pierre Paclet, ''L'Implosion'' adlı kitabında bu imalara yer verirken, kan tahlillerinde şüpheli görülen oyuncuların İtalyan liglerinde top koşturduğuna da dikkati çekti.

 

Fransız doktor, gazeteye yaptığı açıklamada, bu durumun gerçekte herkes tarafından bilindiğini ve kendisinin yeni bir iddia ortaya atmadığını vurguladı.

 

Genç milli takımda 1993 yılında başladığı görevini, daha sonra geçtiği A Milli Takım'da 2008 yılına kadar sürdüren Paclet, kitabında, milli takımın eski teknik direktörü Raymond Domench'e de ağır eleştiriler yöneltti.

 

Domench'in ilk yıllarda mütevazi ve sempatik biri olarak tanıdığını belirten doktor, ilerleyen yıllarda Domench'in karakter olarak oldukça değiştiği ve insanları kullanma ve yönlendirme yolunu tercih ettiğini iddia etti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler