Dünyanın En Sert Şut Çeken Futbolcusu Kimdir? Hami Mandıralı Nereli? Kaç Yaşında?

Dünyanın en sert şut çeken futbolcusu kimdir, Hami Mandıralı nereli, kaç yaşında ve kariyerinde hangi başarılara imza atmıştır? İşte tüm bu soruların yanıtları ve daha fazlası haberimizin devamında...

Dünyanın En Sert Şut Çeken Futbolcusu Kimdir? Hami Mandıralı Nereli? Kaç Yaşında?

Hami Mandıralı, futbol dünyasında kendine özgü bir yer edinmiş, serbest vuruşları ve sert şutlarıyla tanınan bir isimdir. Hem Türkiye’de hem de uluslararası arenada adından söz ettiren bu efsane futbolcu hakkında merak edilen birçok detay bulunuyor. Peki, dünyanın en sert şut çeken futbolcusu kimdir, Hami Mandıralı nereli, kaç yaşında ve kariyerinde hangi başarılara imza atmıştır? İşte tüm bu soruların yanıtları ve daha fazlası haberimizin devamında...

Dünyanın En Sert Şut Çeken Futbolcusu Kimdir?

Hami Mandıralı, dünya futbol tarihinin en sert şutunu atan futbolcu olarak tanınır. 29 Mayıs 1999 tarihinde Schalke 04 formasıyla 1860 München’e karşı oynanan maçta serbest vuruştan attığı gol, tam 266 km/saat hıza ulaşarak Guinness Dünya Rekorları’na girmiştir. Ayrıca 28 Ekim 1992'de Türkiye'nin San Marino ile oynadığı maçta da yine serbest vuruşta dünya rekoru kırmıştır.

Hami Mandıralı Nereli?

Hami Mandıralı, 20 Temmuz 1968 tarihinde Trabzon’da doğmuştur. Kariyerine de doğduğu şehirde, Trabzonspor altyapısında başlamış ve uzun yıllar bu kulüpte forma giymiştir. Trabzonspor tarihine de damga vurmuş bir oyuncudur.

haber-61-007.jpg

Hami Mandıralı Kaç Yaşında?

20 Temmuz 1968 doğumlu olan Hami Mandıralı, 2024 yılı itibarıyla 56 yaşındadır. Futbolculuk kariyerinden sonra teknik direktörlük yaparak Türk futboluna hizmet etmeye devam etmiştir.

Hami Mandıralı Kaç Gol Attı?

Hami Mandıralı, Trabzonspor ve Türkiye millî takımı ile çıktığı maçlarda toplamda 273 gol atmıştır. Süper Lig’de 219 gol, Türkiye Kupası’nda 25 gol ve Avrupa kupalarında 23 gol kaydetmiştir. Trabzonspor’un tüm zamanlardaki en golcü futbolcusu olarak kulüp tarihine geçmiştir.

Hami Mandıralı Kaç Asist Yaptı?

Hami Mandıralı, sadece gol atmakla kalmayıp aynı zamanda takım arkadaşlarına da çok sayıda gol fırsatı hazırlamıştır. Süper Lig'de 101 asist, Türkiye Kupası'nda 10 asist ve toplamda 119 asist yaparak Trabzonspor tarihinin en çok asist yapan futbolcusu olmuştur.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler