Efsanenin Gönlündeki Hoca

Şamil Ekinci, haber61.net genel yayın yönetmeni Selahattin Aydınlı'nın sorularını cevapladı. Trabzonspor Süper Ligi 3. sırada tamamladı, size göre Trabzonspor nasıl bir sezon geçirdi? “Trabzonspor bana göre başarılı bir sezon geçirdi. Çünkü takımda sezon

Efsanenin Gönlündeki Hoca

Şamil Ekinci, haber61.net genel yayın yönetmeni Selahattin Aydınlı'nın sorularını cevapladı.

 

Trabzonspor Süper Ligi 3. sırada tamamladı, size göre Trabzonspor nasıl bir sezon geçirdi?

 

“Trabzonspor bana göre başarılı bir sezon geçirdi. Çünkü takımda sezon başında çok büyük değişiklikler yapıldı. 20'nin üzerinde futbolcu transfer edildi. Zaten sezon başında yönetim hedefini Avrupa Kupalarına katılmak ve sonraki yıllarda da şampiyonluğa oynamak olarak  belirledi .Bana göre yönetim hedefini tutturdu. Şampiyon olacak takımlar evlerinde puan kaybetmemeli. Trabzon bunu başaramadı . Konyaspor ve  Denizlispor'a mağlup oldu, İstanbul Bş Bld spor ile beraber kaldı. Şampiyonlar Ligi'ne katılsak çok daha mükemmel bir şey olacaktı, ama yine bulduğumuzla yetinmek demeyelim de yine de başarılı sayılırız. Avrupa Kupalarına gidiyoruz. 5 senedir de gidememiştik”

 

 

Trabzonspor yönetimini nasıl buldunuz?

 

“Trabzonspor yönetimi sevdiğim ve desteklediğim arkadaş grubu.Sadri Bey tecrübeli bir insandır. Çok güzel bir mutfak kurdu. Mutfağın başına da çok iyi aşçı olarak da Hayrettin beyi getirdi. Çok değerli bir arkadaşımızdır. Çok iyi bir ekip. İnşallah önümüzdeki yıl ve daha sonraki yıl, bunun semeresini göreceğiz”

 

 

Yönetim baştan beri şampiyonluk telaffuz etmedi, sizce bu takımın üstünde bir baskı oluşturur diye mi böyle bir yol izlendi?

 

“Onlar neden böyle yaptı tabi bilemiyorum ama abartılı, büyük konuşmak istemediler. Ama şampiyonluk herkesin gönlünde yatan  bir sultandır. Antrenöründe futbolcusunun da taraftarının da yöneticisinin de herkesin hayranlık duyduğu belki telaffuz etmek zor ama çok güzel bir duygu, biz bu duyguyu yaşadık. Trabzonspor tarihinde bunu 6 kez yaşadık. Taraftarımız yaşadı. Bu sene demek ki kısmet değilmiş. Önümüzdeki sezon inşallah şampiyonluğa ulaşırız diye düşünüyorum”

 

Trabzonspor hocası kim olmalı, teknik direktör konusunda neler düşünüyorsunuz?

 

“Bu konu çok zor bir iş, hoca seçimi eskiden beri çok zordur. Yöneticilik yaptığımız yıllarda da bunun çok sıkıntısını çektik. Ama şuanda yüce kongremiz tarafından seçilmiş bir yönetim kurulu var. Yönetim kurulu da takdir edilecek işler yaptı. Muhakkak iyi bir arayışla doğruyu bulacaktırlar”

 

Trabzonspor'un hocası yerli mi yabancı mı olmalı?

 

“Bu da çok zor bir seçenek ama geçenlerde sevgili Serdar Bali, güzel bir demeç verdi dedi ki, askerlikte bir terim vardır, sağ baştan say diye bir iki diye… Trabzonspor'da da , bir Şenol, iki Turgay, üç Necati, dört Kadir diye gidiyor.Trabzonspor'a teknik direktör  yerlilerden bizim Trabzonsporlu efsane çocuklardan birisinin olmasını isterim. Benim düşüncem bu yönde ama nihai karar yönetimde. Çünkü görev ve yetki onlarda. Onların da  işlerine karışmak doğru olmaz”

 

Anadolu'dan bir takım Sivasspor Ligi Trabzonspor'un üstünde bitirdi ve Şampiyonlar Ligi'ne gitti., Sivasspor'un başarısı Trabzonspor'u nasıl etkiler?

 

“1970'li yıllarda Anadolu ve İstanbul diye bir ayrım vardı. Maalesef vardı. 75-80 benim başkanlığım dönemimde Anadolu, İstanbul ayrımı vardı. Daha sonra bunun çok mahsurları çıktı. Biz bu dile getirmek istemiyoruz, ayrım yapmak istemiyoruz. Anadolu ile İstanbul birdir. Fenerbahçe Trabzonspor Sivasspor Galatasaray hepsi aynı kıymet ve değerdedir. Başkalarının şampiyon olması bizi rahatsız etmez, bizim de şampiyon olmamız onları rahatsız etmemeli. Gönül ister ki ben tek başıma olayım  ama bunu söylemekte bize yakışmaz. Hak eden kazansın diyoruz. Anadolu İstanbul ayrımı yapmamaya çalışıyoruz”

 

Son olarak Trabzonspor camiasına mesajınız nedir?

 

 

“Trabzonspor camiasını biraz daha sabretmeli, mevcut yönetime desteklemeli. Bu sezon  taraftarımız iyi günde, kötü günde takımlarını çok iyi desteklediler. Stadyumda tribünleri hiç  boş bırakmadılar. Maçlara gereken ilgiyi gösterdiler. Bu fedakârlıklarının devam etmesini isterim”

 

Selahattin Aydınlı / haber61.net

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler