Göğebakan için yeni umut ışığı

 Basın toplantısı düzenleyen doktorları, sanatçı için 4 tane uyumlu olabilecek donör adayı tespit edildiğini açıkladı. Kan kanseri tanısıyla yaklaşık 2 aydır Memorial Hastanesi'nde tedavi gören Anadolu Rock müziğinin sevilen sanatçısı Göğebakan'ın doktorl

Göğebakan için yeni umut ışığı

 Basın toplantısı düzenleyen doktorları, sanatçı için 4 tane uyumlu olabilecek donör adayı tespit edildiğini açıkladı.

Kan kanseri tanısıyla yaklaşık 2 aydır Memorial Hastanesi'nde tedavi gören Anadolu Rock müziğinin sevilen sanatçısı Göğebakan'ın doktorları, uyumlu ilik nakli için umut verici açıklamalarda bulundu. Doktorları, sanatçının eşi Sema Göğebakan ile birlikte bugün basın toplantısı düzenledi.

Sanatçının tedavisini yürüten Uz. Dr. Hüseyin Saffet Beköz, ulusal ve uluslararası doku bankalarından yapılan taramaların sonucunda 4 tane uyumlu olabilecek donör adayının tespit edildiğini belirtti. Şu an için Göğebakan'ın ikinci yoğunlaştırıcı tedavi gördüğünü kaydeden Beköz, "Bulunan uyumlu 4 donör adayı üzerinde çalışma yürütülüyor. Şu an için bunların ileri incelemeleri yapılıyor. Bunun incelenmesi çok basit bir şey değil, hassas bir konu. Uluslararası havuzda tespit edilmiş ve tekrar merkezlerle irtibata geçilerek daha ileri doku incelemeler yapılabilmesi için çalışma başlatıldı" dedi.

Tam sonuçların tespitinden sonra kemik iliği transplantasyonunu yapacak merkezin uygun gördüğü aday ile naklin gerçekleştirileceğini ifade eden Uz. Dr. Hüseyin Saffet Beköz, tespit edilen donör adaylarının hangi ülkeden olduğunu ise açıklamadı.

Söz alan Sema Göğebakan ise, eşinin moralinin iyiye doğru gittiğini söyledi.

İlk etapta sanatçının kendi kardeşlerinden alınan dokuların uyumsuz olmasından dolayı Murat Göğebakan'ın oldukça üzüldüğünü anlatan Sema Göğebakan, ancak uluslararası doku bankalarından yapılan taramaların sonucunda 4 tane uyumlu olabilecek donör adayının tespitinden sonra morallerinin düzeldiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler