Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş basın toplantısı düzenledi. Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş bu gün Mehmet ali Yılmaz tesislerinde düzenlediği basın toplantısında yeni sezonla ilgili önemli açıklamalar yaptı.Yeni sezonda tüm takımlara başarılar dilediğini berten Güneş, "Hersesin Ramazının kutluyor ve hayırlı olmasını diliyorum, Medyaya taraftara ve oyunclara yeni sezonda başarılar diliyorum. Geçen sezona ait bir süper kupa maçı yaptık. Süper kupayı aldık. Bu kupanın bize moral olarak önemli bir katkısı oldu. Ama kupa geçen sezona aittive bunu kapattık Bu sezon önemli işlere imza atmak istiyoruz, Kaliteli disiplinli keyif veren bir takım olsun istiyoruz. Özellikle son müsabakadaki taraftarı gördükçe hem mutlu oldum hemde bu kulübün üyesi olmaktan mutluluk duydum. Atatürk Olimpiyat stadına gelen tüm taraftara teşekkür ederim. Koşullar ne olursa olsun o sahaya gelebilmeleri ve koşulları zorlayarak sıkışarak maçı izlemeleri takımı desteklemek için her duygulu kenara bırakarak Trabzonspor sevgisini öne çıkarmaları taktire şayandı" dedi.
Güneş, "Ankaragücü ile zorlu bir maç oynayacaklarını ifade ederek" Bursa maçı sonrası takımla ilgili genel bilgiler verirken iyi olduğumuzu söylemiştim. Dolayısıyla oradaki eksikliğin çok abartıldığı dönemde, Bursaspor maçında herkesin gerçeği gördüğünü inanıyorum. Aynı zamanda kamuoyu oluşturan sizlerin de bizlere katkı yapmanızı diliyorum. Şunu söylemek istiyorum. Bizim için Ankaragücü maçı bu ligin de ilk final maçı. Çünkü nasıl başlarsak öyle gideriz. Bunu iyi yönde diyorum.,İyi başlarsak iyi gitsin demek istiyorum.Kötü başlarsak hep böyle gitsin demek istemiyorum. . Çaışmalarda bir sıkıntımız yok. Engin ve Murat sakat şuanda. Ama durumları iyiye gidiyor. Rakibimizin iyi transferler yaparak lige bir başlangıç yapmak istediğini biliyorum. Seyircinin bu maçta olmaması bizim için de olumsuzluk. Türkiye'de olduğu gibi avrupa da da bizim taraftarımız var. Taraftarımızdan bu maçta mahrum kalacağız. 5 maç arka arkaya oynayacağız. Umuyorum ve bekliyorum ki bu maçları iyi bir sonuçla bitireceğiz" diye konuştu.
Güneş, "Benim için Liverpool maçından daha da önemli Ankaragücü maçı olacaktır" dedi.
Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü:Yeni transfer Jaja'nın bize katkı yapacağını düşünüyorum .Jaja zaten o amaçla alınmıştır.Ancak henüz Ligi tanımıyor. Şuanda kendisini ilk 11'de oynatmayı düşünmüyorum. Ama tabiki ilk 18'de düşünüyorum. Biraz takıma ve arkadaşlarına alışması gerekiyor. Transferde oyuncunun gelmesi de gitmesi de normaldir. 4 oyuncu demiştik ,ancak yerli her zaman alabiliriz. Ekonomik olarak zarar vermeyen katkı sağlayacağnı düşündüğümüz her futbolcuyu alabiliriz. Elimizde olan oyuncaların 1-2 tanesine teklifler vardı. Ama bu oyuncular "Hadi gitsin "diyebileceğimiz oyuncular değildi. Böyle oyuncularımız olabilir. Hiç bir oyuncumuz kötü değildir. 26 oyuncumuz da 18'e girebilir. Onları isteyen kulüpler olabilir. Biz oyunculardan bazılarını düşünmüyorsak, onları söyleriz. Herkes işini yapıyor. Bursaspor bizim maça çıkıncaya kadar şampiyondu ve hala şampiyon. Maçın ardından o kadar da yerden yere vurulmasını doğru bulmuyorum, Tabi bu bana düşmez ama kulüp olarak diyorum. Tarih yazdı Bursaspor'u yani. Hiçbir maça galibiyet amacı ile çıkmadık ,sadece eksikleri görmek için hazırlık maçı gözüyle baktık. Her maça önem verdik. Mağlubiyetler olabilir. Eksikleri sizde yazabilirsiniz. Kişiler çok önemli arkadaşlar. O kişilerin kaliteli olmaları o kurumları büyütmek için katkı yapar. Ama kurum daha önemli. Bu kişileri nasıl iyi yapabiliriz. O sistemdeki adamların nasıl iyi olabilmesini tartışmalıyız. Bu biz de çok oluyor. Hangi açıdan baktığınıza bağlı bu"
"Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi köklü kulüplerin şampiyonluk yarışında her zaman olduğunu biliyoruz" diyen Güneş, "Trabzonspor'un da tabiki bu yarışta olması gerekir. Kayseri'nin Eskişehir'in ve Bursaspor'un da devreye gireceğini düşünüyorum. Yani şu ligin yarısından çoğunun üst sıraları zorlayacağını düşünüyorum. Kolay bir maç olacağını sanmıyorum ligde. Bu sene ligde şampiyonluk yaşayan takımların şampiyonluk yarışında olacağı garanti zaten bunu söylememe gerek yok. Çok zorlu bir lig olacak" ifadelerini kullandı.
34 yıl önce oynanan Liverpool maçında Trabzonspor'un kalesini koruyan Şenol Güneş, "O zaman 22 yaşındaydım, Yani o gün doğan çocuk futbolcu olsaydı bu gün futbolu bırdakmış oludu. O günden bu yana çok şey değişti, Biz ozaman çok heyecanlıydık. Bu kadronun da o manada güvenli olmasını istiyorum. Liverpool UEFA'da şampiyonluğa oynayacak takım. Zor işi başarırsanız kolay olur. Kolay olursa zaten kolaydı denilir. Belki bizim için final olacak bu maç. Kaybedecek hiçbir şeyimiz olmayacak.
Vize içimde hep burukluktur. Bu ülke güçlü olduğu müddetce vize olmayacaktır. Kore'de yok vize. Vizenin kalkmasını istiyorum. İnşallah kalkar" diye konuştu.
Güneş, "Başarı için zaman gerekir. Biz bu sene şampiyonda olsak bir senede herşeyimizi yapmış sayılmayız. Trabzonspor bu sene şampiyon olsa da iyi yaptı dememeliyiz. Herşeyi tam yaptı dememeliyiz" dedi.
Güneş, "Kabul etmek lazımki favori Liverpool. Bu maç güzel bir maç olacak ama. Biz her oyuncuyu aynı şekilde düşünemiyoruz. Press yapsın gol atsın isteriz ama öyle oyuncumuz yok hep oyuncalırımız tamamlayıcı oyuncu. Umut'un bize katkı yapacağına inanıyorum. Teo'nun da. Bir maç da bir başkasına ihtiyaç duyulabilir" ifadelerini kullandı.
Güneş, İbrahima Yattara ile ilgili, "Yattara bizim için as oyuncudur. Oynamasa da astır oynasa da astır. Girdiği zaman en iyi şekilde görevini yapmalı, Kaptanlığı verdiğimize göre oynayacaktır. Ben bir Trabzonsporlu olarak bana bir malzemecilik taraftarlık veya yöneticilik görevi düşüyorsa bu büyütülebilir. Yöneticilerle ilgili bir olumsuzluğum olmamıştır. Onlarla ilgili oyuncularla yönetimle ilgili kulübün iyi olması için fikir üretiyoruz. İyileştirmeye karşı olduğumu söylemek istiyorum" dedi.
Güneş, milli takıma seçilen oyuncularla ilgili, "Seçimin adil olduğunu düşünüyorum. Ama almadığımı zamanda benim oyuncularım kendilerini aldırmak için ellerinden geleni yapacaktır. Oynayan oyuncuları aldı mesela oynamayanı aldı başka bir ülkeden. Yani oluyor bu tür şeyler de. Zaten bu maç hazırlık maçıydı" diye konuştu.
Güneş, "Liverpool'un karşısına eskiden Trabzonlu oyuncular çıkartıyorduk, şimdi bir tane bile çıkartamıyoruz" şeklindeki soruya, "Tabi üzülüyorum. Nüfusumuz arttı. oyuncu sayımız da artar diye düşünüyordum. Ozamanlar tesislerimiz yoktu o zamanlar şimdi tesislerimiz var ama oyuncu çıkaramıyoruz. Ama inşallah güzel şeyler olacak" diye yanıt verdi.