Halil Mutlu esti savurdu
Halil Mutlu, Londra Olimpiyatları'nda halterde alınan başarısız neticelerden federasyonu sorumlu tutarak, olimpiyatların ardından federasyon başkanlığına aday olabileceğini açıkladı. Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu eski milli halterci Halil Mutlu,
Halil Mutlu, Londra Olimpiyatları'nda halterde alınan başarısız neticelerden federasyonu sorumlu tutarak, olimpiyatların ardından federasyon başkanlığına aday olabileceğini açıkladı.
Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu eski milli halterci Halil Mutlu, Londra Olimpiyatları'nda Türkiye 'nin en büyük madalya umutlarından halterde büyük hayal kırıklığı yaşandığını belirterek, çok üzgün olduğunu ifade etti.
Halter'de Türkiye 'nin bu noktada olmaması gerektiğini ifade eden Mutlu, ''Başarısızlığın sorumlusu federasyonun yöneticileridir. Sporcular bu yarışların en masum olanı. Ortada bir yanlış var o yanlışı da bizi yönetenler, federasyondakiler bilir. Herhalde en doğru cevabı da onlar verir'' dedi.
Er veya geç bu sporun en üst noktasında da hizmet vereceği belirten Halil Mutlu, ''Olimpiyatlar devam ediyor. Bizim branşımız 'sıfır' çekmiş olabilir ama diğer branşlardan halen beklentilerimiz var. Adaylığımla ilgili zamanı gelince açıklamada bulunacağım ama önce olimpiyatların bitmesini bekliyorum. Ondan sonra bizim de kendimize göre düşüncelerimiz var. Bu camia hiç bir zaman sahipsiz kalmaz. Biz her zaman Türk halteri için var olmaya ve yönetmeye hazırız. Bunun mücadelesi içindeyiz zaten. Sadece bugüne mahsus değil ben 2008'de de bu mücadelenin içinde vardım. Bugün de olacağım, yarın da olacağım. Ben var olduğum sürece her zaman bu mücadelenin içinde olacağım. Bu işler düşünmekle olmaz. Karar verirsiniz, ortaya çıkarsınız. Haltere hizmet etmekten gurur ve onur duyarım. Çünkü ben her şeyimi halter sayesinde kazandım.'' dedi.
'ÜZGÜN OLMAYANLAR VATAN HAİNİDİR'
Halil Mutlu, kendisi gibi olimpiyat, dünya ve Avrupa Şampiyonu olan eski halterci Naim Süleymanoğlu ile sık sık görüştüklerini, Londra'da alınan başarısız sonuçlara Süleymanoğlu'nun da çok üzüldüğünü ifade etti.
Hem kendisinin hem de Süleymanoğlu'nun çok üzgün olduğunu herkesin yakından bildiğini anlatan Mutlu, ''Bizler nasıl üzülmeyiz? 2004 yılı öyle 'pat' diye gelinen bir nokta değil. O zamana kadar 50-60 yılın emeği vardı. 2004'e biz öyle geldik. 4-5 senede gelmedik. 50-60 senede gelinen bir noktayı 8 sene içinde yok etmek büyük bir başarı. İkimizde çok üzgünüz. Bu tür başarısızlıklarda üzgün olmayanlar vatan hainidir. Üzülmemek vatan hainliğidir. Biz, Naim ağabey ile uzun yıllar Türk halterine hizmet etmişiz. Olimpiyatların ardından yine gelişmeleri birlikte değerlendireceğiz. Benim olduğum yerde onun da var olmasını her zaman isterim. Şimdilik beklemedeyiz. Türk sporcularımız yarışmalarını tamamlasınlar, ülkemize dönsünler ondan sonra ne yapılması gerekiyorsa camiamız gerekeni yapacaktır. Camianın gerçek sahipleri hep beraber gelir, kararını verir, ona göre hareket ederler.'' dedi.
'DEVŞİRME DEĞİLİM'
Halil Mutlu, son dönemlerde devşirme sporcu konusunun çok konuşulduğu, bu konunun kendisini de son derece rahatsız ettiğini belirtti.
Bazı çevrelerin kendisini de devşirme ismini verdikleri tarafa koyduklarını anlatan Mutlu, ''Kendi adıma çok üzülüyorum. Evet ben Bulgaristan 'da Kırcaali'nin Uzuncalar köyünde doğdum. Bir Türk çocuğu olarak dünyaya geldim. O nedenle ben devşirme değilim. Altını kalın çizgilerle çizerek söylemek isterim ki benim en fazla rahatsız olduğum konu, bu devşirme konusu. Ben onlardan biri olmadığımı söylüyorum zaten. Kabul etmiyorum öyle bir şeyi. Ben bu noktadaysam her şeyi Türkiye 'ye borçluyum. Devşirme sporcu konusuna gelince kendi adıma ben bu duruma karşıyım. Tabi ki ülkemizi temsil edecek sporculara kapımız her zaman açıktır, her türlü imkanı sağlarız ama buradaki çocuklarımızdan daha farklı imkanlar sağlanmasına da karşıyım. Benim sporcum ne şartlarda çalışıyorsa, o da aynı şartlarda çalışmalı. Biz dünyanın en genç nüfusuna sahip ülkelerinden birisiyiz. Bizim gence ihtiyacımız yok. Daha fazlası var. Dolayısıyla bizim tek yapmamız gereken, bu gençlerimizi Türk sporuna kazandırmak. Ondan sonra zaten devşirme sporcuya ihtiyacımız olmayacak.'' dedi.
'REKORLAR KIRILMAK İÇİN VARDIR'
Mutlu, Londra Olimpiyatları'nda halterde silkmede 56 kiloda Kuzey Koreli Yun Chol Om'un 168 kilo kaldırarak, 167 kiloyla kendisine ait olimpiyat rekorunu kırmasıyla ilgili ise ''Zaten rekorlar kırılmak için vardır. Özellikle (B) Grubu'nda yarışan bir sporcu tarafından kırılması beni şaşırttı. Ancak dünya rekorlarım halen duruyor. Her zaman, koparma ve silkme rekorlarının elbette bir gün kırılacağını ama bunun ikisinin de aynı sporcuya ait olmayacağını söylemiştim. Halen de 305 toplam olan bu rekorun kolay kolay kırılamayacağını iddia ediyorum. Çünkü ben sporu bıraktığımdan bu yana toplamda 292'yi geçen sporcu daha çıkmamıştır. Arada 13 kilo fark var. Koparma ve silkme daha çabuk kırılacak ama toplam için her halde biraz daha beklememiz lazım.'' diye konuştu.