Hedef 2012 Londra Olimpiyatları

Türkiye'de eskrim adına son dönemlerde oldukça başarılı olduklarını dile getiren Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin, bu saatten sonra bütün planlamalarını 2012 Londra Olimpiyatları'na göre yaptıklarını ifade etti. 2009 yılının kendileri iç

Hedef 2012 Londra Olimpiyatları
Türkiye'de eskrim adına son dönemlerde oldukça başarılı olduklarını dile getiren Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin, bu saatten sonra bütün planlamalarını 2012 Londra Olimpiyatları'na göre yaptıklarını ifade etti.

2009 yılının kendileri için oldukça yoğun bir tempo içerisinde geçtiğini belirten Türkiye Eskrim Federasyon Başkanı Müminhan Bilgin, ''Yapılan faaliyetleri sıraladığımız zaman ilk olarak erkekler dünya şampiyonasını söyleyebiliriz. Son derece yüksek kalitede ve önemli bir organizasyondu. Olimpiyatlara giden sporcuların en önemli gördükleri organizasyon. Antalya'da organize etmiştik ve 83 ülkenin katıldığı tarihin en başarılı organizasyonu olarak gösterilen organizasyondan alnımızın akıyla çıktık. Organizasyon bakımından bakıldığında salon açısından çok doğru tercihlerde bulunduk. Dünya şampiyonasına hazırlık amacıyla çok ciddi çalışmalar yapıldı. Türk Eskrimi dünyada çok iyi yerlere geldi. Başarılıydık ama hedefler açısından daha çok yolumuz var. Dünya şampiyonası tamamlandığında ilk defa ilk 63 e kaldık. Ayrıca Akdeniz Oyunları'nda grubumuzda birincilik aldık ve takım halinde 4. olduk. Lizbon kupasında ise takım halinde 3. olduk. Önümüz açık. Şu anda bütün hedefimiz 2012 Londra Olimpiyatları. Daha sonra ise 2016 yılında Türkiye'ye madalya getirmek. Bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz'' dedi.

"20 MİLYON GENCİN OLDUĞU ÜLKEDE SPORCU YETİŞTİREMEMEK AYIPTIR"

Türk eskriminin, Türk sporunun bir parçası olduğunu vurgulayan Müminhan Bilgin, ''Olimpiyatlar, eskrimde 40 tane madalya veriyor. Çok çalışmalıyız. Çocuklarımızın çok çalışmasını sağlamalıyız. Sadece okuldan çıktıktan sonra hobi olarak bu işi yaparlarsa herhangi bir başarı elde edemeyiz. Dünya spor tarihinde Türkiye beş branşta yer almış. Bu da bizim için bir handikaptır. Bunu aşmamız için çok çalışmamız gerekiyor. Dünyada olimpiyat sporcuları günde 4 saat çalışıyor. Biz de eskrim olarak çocukların eğitimini aksatmadan koşulara çıkarıyoruz. Bu çocukları belirledik ve Türk eskrimi için önemli adımlar atmış olduk. Yaklaşık 50 sporcu arasından 5 kişi olimpiyatlarda yarışacak seviyede olacaktır. Çocuğu eğitimden kopararak başarıya ulaşamazsınız, ama eğitimin de çocuğun sporunun önüne geçmesi gerekir. Zamanında Milli Eğitim Bakanı, ''Eğitimi engelleyen spor, spor değildir'' demişti, ama bu çok yanlış bir düşünce. Bizim çocuklarımızın zeka yapılarında sportif faaliyet yetenekleri var. Çocuklarımızın tamamından hem matematik, hem de spor dehası olması beklenemez. Dünyanın hiçbir yerinde de bu yapılmamıştır. Bizde de olmaması lazım. Ya çok yetenekli matematikçi ya da çok yetenekli sporcu olması beklenmelidir. 20 milyon gencin bulunduğu bir ülkede sporcu yetiştirememek ayıptır. Türkiye'nin her yerine yayılıyoruz. Bu faaliyetler eskrimde Türkiye'ye iyi neticeler getirecektir'' diye konuştu.

2009 yılında olimpiyatlardaki başarı düzeyinin artmasının ve eskrimde Akdeniz Oyunları'nda takım halinde alınan başarının kendisini sevindirdiğini vurgulayan Bilgin, sportif olaylarda yaşanan doping olayları olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler