Özak eleştirilere cevap verdi

Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Erzurum'da düzenlenecek olan 2011 Üniversite Kış Oyunları için hazırlanan 'çift başlı kartal' maskotuyla ilgili eleştirilere cevap verdi. Bir yıllık bütçelerinin daha fazlasını Erzurum için harcad

Özak eleştirilere cevap verdi

Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Erzurum'da düzenlenecek olan 2011 Üniversite Kış Oyunları için hazırlanan 'çift başlı kartal' maskotuyla ilgili eleştirilere cevap verdi.

Bir yıllık bütçelerinin daha fazlasını Erzurum için harcadıklarını ve konunun maskota getirilmesinden son derece rahatsızlık duyduğunu ifade eden Ozak, "Maskota değil, organizasyona bakalım" dedi.

Bakan Özak, hem Erzurum'daki Üniversite Kış Oyunları hem de Trabzon'da yapılacak Avrupa Gençlik Oyunları için yarışma açtıklarını belirterek, şöyle devam etti: "Çok sayıda yarışmacı katıldı ve jüri tarafsız bir şekilde bu maskotu seçti. Her seçiş, bir vazgeçiştir. Bu konularda bir eleştiri olabilir. Önemli olan bunun önümüzdeki dönemlerde toplum tarafından, halk tarafından beğenilmesi. Bunlar aşılabilir. Tabi maskot da önemli ama organizasyon daha önemli. Önemli olan biz ne yapıyoruz. Buna bakmak lazım. Soçi'de kış olimpiyatları yapılacak. Şimdi orası da dahil bin kilometrelik mesafede böyle bir tesis yok. Bir Slovenya'da olabilir. Fakat en son burada atlama kulelerini Erzurum'da yapıyoruz biliyorsunuz. Yaklaşık 350 milyon dolar harcanıyor. Burada konuyu sadece maskota getirmek doğru değil. Yani ağaca değil ormana bakmak lazım. Çok güzel bir organizasyon olacak. Biz elimizden gelen gayretle çalışıyoruz. Bir yıllık bütçemizin daha fazlasını Erzurum için harcıyoruz. Orada organizasyonu başarıyla yapacağız ama oranın yaşaması lazım. Orası Palandöken'i, Konaklı'sı, Kandilli'siyle bu tesislerle bir cazibe merkezi olacak. Çocuklarımızı Avrupa'da yetiştiriyoruz. Atlama kulemiz yok, bazı tesislerimiz yok ve bizim sporcularımız Avrupa'da. Şimdi bu coğrafyada herkes Erzurum'a gelecek. Bazı ülkelerimizin büyükelçileri buraları çok merak ediyor. Onları bu bölgeye getiriyoruz. Gazetecilerimizi oraya getiriyoruz. Hepsi yapılan işlerden son derece memnun. Fakat maskot değişmez. Çift başlı kartal zaten Selçuklu'nun sembolüdür. Onu biraz daha modernize etmişler. Maskota değil de organizasyona bakalım."

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler