Özak Şampiyonları kabul etti

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Avrupa Gençler Tekvando Şampiyonası'nda, takım halinde Avrupa şampiyonu olan milli takım sporcularını kabul etti.Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün Kızılay'daki binasında yapılan kabule, Bakan Özak'ın yanı sıra, Gençlik ve

Özak Şampiyonları kabul etti

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Avrupa Gençler Tekvando Şampiyonası'nda, takım halinde Avrupa şampiyonu olan milli takım sporcularını kabul etti.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün Kızılay'daki binasında yapılan kabule, Bakan Özak'ın yanı sıra, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Tekvando Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin ile sporcular katıldı.

Kabulde bir konuşma yapan Bakan Özak, bu tür başarıların birden bire elde edilmediğini belirterek, ''Bu başarılar belli bir emek, çaba ve süreklilik sonucunda kazanılıyor. Süreklilik olmazsa başarı da kalıcı olmaz. Biz de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gençliğe verdiği önemi doğrultusunda, gençliğimize elimizden gelen önemi verme gayreti içerisindeyiz. Nüfusunun çocunluğunu 28 yaş altındaki gençlerin oluşturduğu bir ülke olarak, elimdeki bu beşeri zenginliği en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz'' dedi.

Faruk Nafiz Özak, futbolun diğer spor branşlarına göre önde olduğunu ifade ederek, ''Ancak buradaki kardeşlerimiz de milli marşımızı dinleterek ve bayrağımızı göndere çektirerek ülkemiz adına çok büyük başarılara imza attılar. Hepinize İstiklal Marşımızı orada dinlettiğiniz için Türk Milleti adına teşşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül de tekvandonun Türkiye'nin her zaman öncü sporlarından birisi olduğunu bildirerek, ''Her gittiği şampiyonada göğsümüzü kabartmıştır. Artık tekvando için hedef Avrupa şampiyonluğu değil, olimpiyatlardır. Bu yolda Avrupa şampiyonlukları araçtır'' dedi.

Fedarasyon Başkanı Şahin ise Avrupa Gençler Şampiyonası'nda 10 kez İstiklal Marşını dinlettiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:
''Diğer ülkelerin sporcuları madalya alamadığı için ağlarken, bizim sporcular hep gururlandı. Çünkü 10 kez İstiklal Marşını dinlettik onlara. Adeta ezberlettik. Hedefimiz 2012 Olimpiyatları'nda da bu başarıyı sürdürmektir.''

Daha sonra Bakan Özak, İsveç'in Malmö kentine bağlı Trelleborg kasabasında gerçekleştirilen Avrupa Gençler Tekvando Şampiyonası'nda şampiyon olan takımın 5 bayan, 5 erkekten oluşan sporcularına birer kol saati hediye etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler