Rusya'nın askeri müdahalesinin ardından Şota'dan acı itiraf: Ne yazık ki...
Trabzonspor'un efsane ismi Şota'dan The Sun'a askeri müdahale ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimi, dünyada 1 numaralı gündem oldu. Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City'de teknik direktörlük görevine getirilen Şota Arveladze, The Sun'a askeri müdahale ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Acun Ilıcalı Championship ekibi Hull City'yi satın aldıktan sonra Şota Arveladze'yi takımın başına getirmişti. Gürcü teknik adam göreve geldikten sonra ilk transferini Türkiye'den yaptı.
İŞLER TERS GİDİYOR
Hull City Fenerbahçe'nin İranlı oyuncusu Allahyar Sayyadmanesh'i renklerine kattı. Ancak İngiliz ekibinde işler ters gidiyor.
7 MAÇTA SADECE 1 GALİBİYET ALDI
Şota Arveladze Hull City'nin başında 7 maçta yalnızca 1 galibiyet alabildi. 34 puanla 20. sırada bulunan Hull City, küme düşme potasının 13 puan üzerinde yer alıyor. Gürcü teknik adam, Rusya'ya tepkisiz kalmadı.
KÖTÜ ANILARI CANLANDI
Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesi, Hull City teknik direktörü Şota Arveladze’nin hafızasında kötü anıları canlandırdı. İngiltere’nin The Sun gazetesine konuşan Şota, benzer şekilde Rusya’nın Gürcistan’a müdahale ettiği dönemi ve bununla ilgili düşüncelerini açıkladı.
'GÜRCİSTAN'DA DA ÇATIŞMALAR OLDU'
The Sun'a konuşan Şota, “Bugün bile Gürcistan’daki durum hala gergin. Ukrayna’daki tüm dostlarıma en iyi dileklerimi göndermeliyim. Ukrayna, sevdiğimiz bir ülke. Gürcistan bağımsızlığını kazandıktan sonra ülkede birçok çatışma oldu ve şimdi de Ukrayna’da oluyor” dedi.
'ÇOK ACI VERİCİ'
Deneyimli teknik adam, şöyle devam etti: “Ne yazık ki ülkelerimiz ve Sovyet bloğu etrafındaki diğerleri hala uğraşıyor ve ne yazık ki kimse bunla ilgili fazla bir şey yapamıyor. Tüm bunlara tanık olmak çok acı verici. Dünyanın hiçbir yerinde savaş olmamalı.
'İYİ OLMAYAN BİR ŞEYE NEDEN DÖNMEK ZORUNDA OLALIM?'
Sovyetler Birliği 90’ların başında dağıldıktan sonra bağımzılığımızla birlikte kendi kimliğimize kavuştuk. Bugünkü kadar iyi olmayan bir şeye neden dönmek zorunda olalım ki? Gürcistan’daki geçmişe dair çok fazla kitap okuduk. Dördüncü yüzyıl başlarında Hristiyanlık benimsenirken, bu dönemlerden kalan kiliselerimiz var. Ayrıca Gürcüce, kendine has bir alfabesi olan dünyanın en eski dillerinden bir tanesi.”
(Milliyet)