Şener'le Akyazı'dan Tekke'ye...

“TOKİ GALİBA BİZİ SEVMİYOR”

Şener'le Akyazı'dan Tekke'ye...

Şener yapımı yılan hikayesine dönen Akyazı stadı ile ilgili olarak çarpıcı açıklamalar yaptı. Başkan Şener Akyazı stadının hala konuşulduğunu belirterek” Bu tartışma 2045 yılına kadar sürer.  Herkesin stadını yapan TOKİ bizim stadı yapmıyor. TOKİ galiba bizi sevmiyor. Şu stadımızı yapsa da ,bu tartışmalar son bulsa. Bu yap işlet devret modeli ile olmayacağı belli. İşadamları Akyazı 'ya gelip bakıyor, sonra gidiyorlar. Stad yapılacaksa, Akyazı'ya mı yapılacak, Karayazı'ya mı, Avni Aker'e mi ,yoksa Vakfıkebir'e mi,nereye yapılacaksa yapılsın artık. TOKİ yapsa burayı. İşadamlarına önerilenleri TOKİ'ye  versek de onlar  yapsa. 2016 Futbol şampiyonasında TFF bizi yedek üye yazmış onlarda Asıl üye yazmalı. Burası bir futbol kenti”

“GALATASARAY'A VAR BİZE YOK”

Söylüyorum yanlış anlaşılıyor. Galatasaray hem eski stadına hem de yeni stadına kombine satıyor. Adnan bey bana eski stadının taşlarınıda satacağım dedi. Bunlarla nasıl baş edeceğiz.Trabzon'un ekonomisi belli.  TOki bu stada yapmalı.

“TOKİ BAŞKANI TRABZONLU AMA, BİZİM GİBİ DE OLMASI LAZIM”

TOKİ Başkanının Trabzonlu olduğunun altını çizen Şener TOKİ başkanıyla bu konu da görüşmedim. Trabzon'a gelirse onla görüşeceğim. Zaten kendisi de Trabzonlu. Onunda bizim gibi biri olması lazım. İnşallah bir el atar bize.

“BAŞBAKAN STAD YAPILSIN DİYOR AMA…”

Başbakan'ın Trabzon'a stad yapılmasını istediğini bildiğini de belirten Şener, Başbakan Erdoğan devletin kasasından para çıkmadan stadın yapılmasını istiyor. Önerilen firmalarda rantabıl olmadığı için stadı yapmıyor. Bu bir hesap meselesi.  İşadamı hesap yapıyor. Burası zarar ediyor.Adamada zarar et de burayı yap diyemezsin. Genelde Trabzon'da her proje çok uzun yıllarda yapılır. Mesela ben çocukken tanjant diyorlardı daha 6-7 yıl önce bitti. Akyazı'yı da bu gidişle 2040 yılında yaparlar. Trabzon'da eylem az ,tartışma çok.Akyazı'da böyle olur.

“AVNİ AKER'İ YAPACAKSAK KAMULAŞTIRMAYI HEMEN YAPMALIYIZ”

Şehir dışında yapılan statlara  taraftarın rağbet etmediğini de belirten Şener “Eğer Avni Aker' i yapacaksak  etrafındaki kamulaştırmayı bir an önce yapmalıyız. Bu şekilde yaparak şehre de bir güzellik katarız diye düşünüyorum. Stadın dibindeki binaları kamulaştırmak gerek. Ancak oradaki insanları da mağdur etmemek gerek. Ya paralarını verirsiniz ya da TOKİ onlara ev yapar. Avni Aker'in etrafını açarak yolu sahile bağlarsınız. Meseala stadın nerdeyse içine girmiş  Orman lojmaları var. Ne alakaysa orman lojmanları oraya yapılmış. Orası hemen kaldırılmalı. Oraya da saha yapılır.Kapalı salon Pelitli'de yapılıyor.O zaman bu alanı futbola dönük bir projeye çevirirsiniz. Burası zaten eskidende öyleydi. Bbuda mümkün. Benim aceleciliğim ,tez canlılığım eleştiriyor. Ama bu işler de acele edilmeden olmuyor. İşte Kayseri stadı yapıldı. Kayserispor ile Fenerbahçe arasında bu stada oynanan maçı  toplam 6.bin 600 taraftar izledi . Demek ki o stad oraya değil de buraya yapılmalıymış.

"BAŞBAKANLA BİR KEZ DAHA GÖRÜŞECEĞİM" 

Başbakanla stadyum konusunda bir kez daha görüşeceğinin altını çizen Şener” Başbakanımız Recep Talyyip Erdoğan 18 Aralıkta Trabzon'a gelecek. Orada kendisiyle görüşeceğim. Ona bu durumu anlatacağım.İnşallah bir talimat verirde stad işi çabuk olur.

"DHM TESİSLERE ÇİVİ BİLE ÇAKMAYIN DİYOR"

Mesela bakın Havalanına 2.pist  yapılacak. DHM bize tesislerinize bir çivi dahi çakmayın diyor. Bizde onlara “Buraya yapacaksanız bizi proğrama alın” diyoruz almıyorlar. Sürekli yazı gönderip çivi çakmayın diyorlar. Bizde çakmıyoruz. Atay başkan döneminden yarım kalan inşaatı bu nedenle bekletiyoruz. DHM bize bir şey demiyor.Sadece buraya bir şey yapmayın diyor.

Avni Aker'in yeri, şık bir yer.Ama bu siyası ve politik bir iş. Buranın Milletvekilleri var,belediye başkanı var, hatta bakan arkadaşımız var.Onları aşarak kimseye bir şey söylemek istemiyorum . Avni Aker yapılacaksa Avni Aker ,Akyazı yapılacaksa Akyazı. Hangisi yapılacaksa , bir an önce inşaata başlamak gerekli. Bu şehrin her şeyi futbol.Biz bir stadı bile yaptıramıyoruz.

“BROOS'UN AÇIKLAMALARINA ÜZÜLDÜM”

Hugo Broos'un açıklamalarının kendini üzdüğünü de sözlerine ekleyen Şener “ Demek ki daha önce tercüme hatası dediğii sözlerde doğruymuş. Sabah gazetesinden bir arkadaş bana geldi orda tercümede  edilmemiş daha ağır şeylerde var dedi. Bakın ramazanda içkili yemeği gitmiş de ona kötü gözle bakılmış.Bu tip şeylerde varmış orda. Onları dediyse onun ruh halinden şüphe etmek gerek. 28 hazirandan bu güne kadar para almamış futbolcu var diyor Bir futbolcu.28 hazirandan bu güne kadar para almayacak ve  oynayacak öylemi. Bu mümkün mü. Futbolcular orda, onlara da sorarsınız.Ekim Kasım maaşlarını alamamış,Broos 20 kasımda gitti, buradan maaşlar 30 unda ödenir. Anderlecht'te futbol oynamış,orada antrenörlük yapmış bir hocadan, gittiği yerle ilgili böyle demeçler duymak, şık değil, ayrıca hoş da değil.. Bir takımdan gidebilirsin, anlaşamazsın, muafak olamazsın ayrılırsın. Giderken sarılıp öpersin, gidersin diye düşünüyordum. Bu da bizim yanılgımız. Eğer kabahat varsa bu da bizim  kabahatimiz. Bir suç varsa bizim.

Broos'un özgür çalıştığını da sözlerine ekleyen başkan Sadri Şener “Bizim ona müdahale ettiğimizi hatta takım yaptığımızı da söylemiş. Ben takım yapsam, böyle takım yapmazdım. Ben takım yapsam  çift santrofor oynatırdım.

“GÜNEŞ TEKKE'Yİ İSTİYOR”

Şenol Güneş'in Fatih Tekke'yi istediğini kendilerine de söylediğini belirten Şener “ Fatih ile ilgili şöyle bir şey var. Fatihin askerliği için sanırım yurt dışında 3 yıl durması gerekiyor. Net olarak bilmiyorum ama 1090 mı 1060 gün mü yurt dışında çalışma mecburiyeti varmış.Genel saymanınız Mahmut Aksu ile yaptığı görüşmede Aksu'ya bunu hesap edeceğini söylemiş  Ocak ayı geldiğinde Fatih'in kulübü ile görüşeceğiz. Ama kulübü derse ki vermeyeceğiz , oraya da savaş açacak halimiz yok. Onu hocamız Güneş'de istiyor.Bu günde bize onu istediğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler