Serdar Saatçı kimdir? Aslen nereli? Hangi takımlı? Oynadığı takımlar

Trabzonspor'un yeni transferi Serdar Saatçı'nın öz geçmişi araştırılıyor. Detaylar haberimizde.

Serdar Saatçı kimdir? Aslen nereli? Hangi takımlı? Oynadığı takımlar

Trabzonspor, Braga forması giyen Serdar Saatçı'yı kadrosuna kattı. Trabzonspor ile sözleşmeye imzalayan genç stoper Trabzon'a da geldi.

Trabzon Havalimanı'nda yaptığı açıklamalarla gündem olan Serdar Saatçı'nın öz geçmişine dair bilgiler merak edildi. İşte Serdar Saatçı ile ilgili bilgiler...

Serdar Saatçı kimdir?

Serdar Saatçı, 14 Şubat 2003'te İstanbul'da doğan Türk futbolcudur. Stoper pozisyonunda oynayan Saatçı, Süper Lig takımlarından Trabzonspor forması giymektedir.

Kulüp Kariyeri

Futbola Bayrampaşa'da başlayan Serdar Saatçı, 26 Şubat 2020'de Beşiktaş ile profesyonel bir sözleşmeye imza atarak kariyerinde önemli bir adım attı. İlk kez Süper Lig’de Altay karşısında, 24 Eylül 2021 tarihinde Beşiktaş formasıyla sahaya çıktı. Ardından 4 gün sonra, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Ajax karşısında maça ilk 11'de başladı ve 90 dakika boyunca sahada kaldı. 12 Aralık 2021'de Kayserispor ile oynanan karşılaşmada yaptığı asistle, 18 yaş 301 günlükken Beşiktaş formasıyla asist yapan en genç oyuncu oldu.

2022 yazında Beşiktaş’ın sezon öncesi kampında, teknik direktör Valérien Ismaël ile yaşadığı bir tartışma sonucu kadro dışı bırakıldı.

1 Eylül 2022'de, Portekiz'in Braga takımına 1.5 milyon avro bonservis bedeli ve sonraki satıştan %20 pay karşılığında transfer oldu. Kısa süre Braga’da forma giydikten sonra, 5 Eylül 2024 tarihinde 2.5 milyon avro karşılığında Trabzonspor’a transfer olarak Süper Lig'e geri döndü.

Millî Takım Kariyeri

Türkiye'nin U-15 ve U-17 yaş kategorilerinde forma giyen Saatçı, U-15 Milli Takımı ile 7, U-17 Milli Takımı ile ise 4 maça çıktı ve bu süreçte bir gol kaydetti. 30 Mart 2021'de, Tolunay Kafkas yönetimindeki Türkiye U-21 Milli Takımı'nda Sırbistan ile oynanan hazırlık maçında ilk kez sahaya çıktı. 17 Aralık 2022'de Avusturya U-21 takımıyla oynanan ve 1-1 biten karşılaşmada ise takım kaptanı olarak sahada yer aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler