Sivasspor TRABZON'dan Geçti

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Tahkim Kurulu'nun Trabzonspor-Sivasspor maçıyla ilgili olarak verdiği kararla çok önemli bir yanlıştan dönüldüğünü söyledi.Turkcell Süper Lig'in 6. haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaşacak olan Sivas

Sivasspor TRABZON'dan Geçti

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Tahkim Kurulu'nun Trabzonspor-Sivasspor maçıyla ilgili olarak verdiği kararla çok önemli bir yanlıştan dönüldüğünü söyledi.

Turkcell Süper Lig'in 6. haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaşacak olan Sivasspor, Trabzon'a geldi. İstanbul'dan havayoluyla Trabzon'a gelen Sivasspor kafilesi için havalimanında olağan güvenlik önlemleri dışında güvenlik önlemi alınmadığı dikkati çekti. Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, havalimanında yaptığı açıklamada Çaykur Rizespor'un Saffet Susiç'ten sonra çıkışa geçtiğini ve kendi evinde oynayacağı karşılaşmayı kazanmak isteyeceğini ancak kendilerinin de son haftalarda iyi bir çıkış yakaladıklarını ve bunu devam ettirmek istediklerini söyledi.

Ligin ilk haftasında oynanan ve karşılaşmanın son dakikasında tatil edilen Trabzonspor-Sivasspor maçıyla ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu'nun maçın 3-0 Sivasspor lehine tescil edilmesi kararını değerlendiren Uygun, bunun tamamen doğru ve yerinde bir karar olduğunu söyledi. Hangi kulüp olursa olsun herkesin yaptığının sonucuna katlanması gerektiğini kaydeden Uygun, "Kendi insanların takdirini kazanmak için şövalyeliğe soyunmamak lazım. Sonuçta ortada Türk futbolu var. Trabzon,
Sivas, Kayseri, Malatya ayrımı yapılmamalı. Burada alınan karar tamamen kurallar ve kanunlar çerçevesinde alınan doğru bir karardır. Burada ne Trabzonspor'un ne de Sivasspor'un suçu var. Ama işin içinde bir eylem var. Dolayısıyla verilmesi gereken karar buydu" dedi.

Takımını gerçekten seven taraftarın takımına sahip çıkan ve onu yücelten taraftar olduğunu vurgulayan Bülent Uygun, o gün yaşanmaması gereken bir takım talihsizlikler yaşandığını belirterek, verilen kararın ardından TFF Başkanı Haluk Ulusoy'un suçlanmasıyla ilgili olarak şunları kaydetti. "Haluk Ulusoy Trabzonludur, Türk'tür ve Müslüman'dır. Ama Türk futbolunu yöneten, Türkiye futbolunun başkanıdır. Dolayısıyla onu suçlamak yanlıştır. Onun Trabzon ve Türk futboluna yaptığı hizmetler ortadadır. Türk
futbolu bu kararla olabilecek yanlış bir karardan dönmüştür. Türk futboluna hayırlı olsun."

Kendisinin de Karadenizli olduğunu ve Trabzon'a gelmekten dolayı mutlu olduğunu kaydeden Bülent Uygun, "Benim annem Trabzonlu, babam Rizelidir. Trabzonlular, Türkiye'nin en milliyetçi, takımını en çok seven canını hiçe sayan sevgi dolu insanlardır. Ben burada bulunmaktan mutluyum. Şunu da belirtmek istiyorum. Yaşananları, Trabzon-Sivas olayına dönüştürmek isteyenlere rağmen Trabzonlular ve Sivaslılar son derece sağduyulu davranmışlardır" diye konuştu.
Sivasspor kafilesi daha sonra karayoluyla maçın oynanacağı Rize'ye hareket etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler