TFF Başkan Adayı Hacıosmanoğlu: "Eğer Trabzonspor ile Diyarbakır oynuyorsa..."

TFF'de yeni başkan belli oluyor. Başkan adaylarından İbrahim Hacıosmanoğlu salonda konuşmasını yaptı.

TFF Başkan Adayı Hacıosmanoğlu: "Eğer Trabzonspor ile Diyarbakır oynuyorsa..."

Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu, delegelerin katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Genel kurulda İbrahim Hacıosmanoğlu ve Mehmet Büyükekşi yarışıyor.

İbrahim Hacıosmanoğlu salonda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı;

Türk futbolunda beyaz bir sayfa açmak istiyoruz. Aday olmaya karar verdiğimde ilk olarak Mecnun Başkan'ı aradım. Çok iyi dost olmamıza rağmen bir tartışma yaşamıştık. Futbolun dostluğa ve barışa ihtiyacı var. Birbirimize sarılarak başlayalım dedik. O da sağ olsun, sarılarak yola çıktık ve bu halka büyüdü.

Türk futbolunun içinden geliyoruz ve sorunları biliyoruz. Teknik olarak bunları anlatmaya gerek yok. Bunlara çözüm üretmek gerek. Futbolun adil bir yönetime ihtiyacı var.

Cumhurbaşkanı için şöyle böyle karışıyor diyorlar. Cumhurbaşkanına yakınlığımı herkes bilir. Kendisinin bana ufak bir sözü olmamıştır. Türk futbolunu yönetecek bir irade ortada yok.

Sorunları çözeceğiz ama TFF olarak biz yaptı oldu ile değil. Kulüplerin menfaatine ortak noktada buluşacağız. Adalet diyoruz, bütün sorunlarımız adaletsizlikten çıkıyor. Bunu sağlamak zor değil.

Başkan dedi ki, akademi kurup hakem yetiştirdik. Nasıl yetiştirdiler. Balık baştan kokar. Siz ortaya bir irade koyabiliyor musunuz. Mecnun Başkan ile sarıldık; o da ben de formamızı çıkardık. Bunu sağlama niyetiniz var mı? Yoksa neden aday oluyorsunuz? Bir hafta ona, bir hafta buna mavi boncuk dağıtıp diğer takımları figüran yaparsanız elbette adaletsizlik olur.

Kendi evlatlarımıza güvenmiyoruz, yabancı hakemlere para veriyoruz. Şimdi soruyorum: Halil Umut Meler yumruk yedi. Şimdi Avrupa Şampiyonası performansını konuşuyoruz. Ceferin ona şu takımı koruyun diye bir telkinde bulun mu? Yönlendirme yaptı mı? Aslan gibi maç yönetiyorlar orada.

Eğer Trabzonspor ile Diyarbakır oynuyorsa, ille de cüzi bir takdir hakkın varsa, onu Diyarbakırspor'dan yana kullanacaksın. Bunu söyleyeceğim onlara. Sahada insanlar hata yapabilir. Hataysa başkanlar da bunu mazur görecek. Biz de başkanlık yaptık. 100 milyon TL ceza verilmiş kulüplere. Başkanlık kolay değil, hakkın gasp edilince camia diyor ki "Bir kelime konuşmayacaksın." Konuşunca da PFDK onun başında. Buradan başkan olarak çıkarsam, kulüp başkanların PFDK'ya sevkini maddeden çıkaracağız. Konuşacak çok mesele var. Nasip olursa, seçildikten sonra hizmete koşacağız. Her yeri dolaşacağız.

Sayın Koç ile ilgili olarak, geçen sezon Süper Lig'de yaşanan rezalet hiçbir yerde yaşanmamıştır. Süper Kupa maçı oynanacak, iki güzide takımı çay çorba parasına Suudi Arabistan'a getiriyoruz. 100. yılda oraya gidiyoruz; hem Türkiye'yi hem Türk futbolunu hem de kulüpleri rezil ediyoruz. Ulu önder Atatürk'ü de tartışma haline getiriyoruz. TFF Başkanı'na bu yakışır mı? Gelin bu maçı Ankara'da oynayalım, atamızın huzuruna çıkalım diyemediniz mi?

Milli Takım çeyrek final oynadı. Sonucu bekleyene kadar konuşma yapmadım. Bu jenerasyonun ses getireceğine inanıyorum. Şampiyon bile olacağımıza inandım ama içeride bir karışıklık var.

İçinizden gelen bir kardeşiniz olarak, bu düzeni değiştirecek birisiyim. Tercih ne olursa saygı duyacağız. 1, 2 ve 3. Lig takımları, Anadolu takımları, yeniden figüran olarak görev almak istemiyorsanız, bunu sağlayacak bir irade var. Mecnun Başkan ile formaları çıkardık, sportif başarıyı sahada isteyen bütün kulüplere bir adım atmaları halinde 10 adım atacağız. Kimsenin şüphesi olmasın.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler