TFF Başkanı Hacıosmanoğlun'dan Bayram Saral açıklaması! Neden istifa etti?

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu açıklamalarda bulundu.

TFF Başkanı Hacıosmanoğlun'dan Bayram Saral açıklaması! Neden istifa etti?

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulundu.

Hacıosmanoğlu, yönetiminde bulunan Bayram Saral'ın istifasına yönelik açıklamalarda bulundu.

Hacıosmanoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Sarallar TFF'yi ele geçirdi diyorlar. Nereden varıyorsalar o kanıya? O ailenin büyükleri var, yıllardan beri akrabalık ilişkilerimiz, dostluğumuz var. Aile büyükleri, 'Siz Cumhurbaşkanını çok seviyorsunuz, bunlar durmayacak, bu yazılanların arkası var, Türkiye'de de klikleri var, Cumhurbaşkanına size bize zarar verir' dediler. Bu nedenle Bayram Bey ayrılmak zorunda kaldı. Yine deneyimlerden faydalanacağız." ifadelerini kullandı.

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun açıklamalarında öne çıkan satırbaşları şöyle;

"MONTELLA İLE DEVAM EDECEĞİZ"

A Milli Takım teknik direktörü Montella ile yola devam edeceğini belirten Hacıosmanoğlu "Beni İtalyan bir numara aradı ama kayıtlı olmayan numaraları açmıyorum. Sonra bir mesaj geldi, ‘Başkanım ben Hakan Çalhanoğlu, arayabilir miyim?’ yazıyordu. Kaptan aradığında ilk söylediği söz ‘Gözümüz aydın’ oldu. Bir takımın kaptanı gözümüz aydın demez, hayırlı olsun der. Burada bile mesaj var. Bu futbolcuların öz güvenini yerine getireceğiz. Milli Takım'da sıkıntılar var. Bizim olduğumuz yerde takımda bütünlük olacak. Vincenzo Montella, Milli Takım'ın başında. Bundan sonra da beraber devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

BAYRAM SARAL NEDEN İSTİFA ETTİ?

Yönetim ekibinde bulunan Bayram Saral'ın neden istifa ettiğine dair açıklamalarda bulunan Hacıosmanoğlu, "12 gün çalıştık, bizi başkan seçtiler. Bayram Saral arkadaşımız, 30 yılın üzerinde hukuk deneyimi olan, hem spor hukukunda derin bilgileri olan aynı zamanda amcasının oğlu Ecmel Faik Sarıalioğlu ile birlikte İstanbulspor'u yönetiyorlar. Beraber yola çıktık. Türkiye'nin yüzde 90'ı kazanmamıza sevindi, bir umut ışığı olduk. Ne hikmetse, alçak bir terör örgütü var. Fetöşün köpekleri var, bu ülkeyle ilgili sürekli video yayınlıyorlar. İlk günden başladılar. Bizim TFF Başkanı olmamızdan rahatsız oldular. Osmanlı'dan beri yaşadığımız bölgede çok büyük sülaleler var, Of ilçesinde Çakıroğulları, Saraloğulları, Ağaoğulları, Hacıosmanoğulları var. Osmanlı'nın da orada içinde çalışan, Cumhuriyet kurulduktan sonra siyasetçisini, sporcusunu, bürokratını yetiştirdiler. FETÖ'nün köpekleri diyorum onlara, köpeklere hakaret ediyorum aslında ama misal olarak veriyorum, sayın hayvanseverler sakın yanlış anlaşılmasın. Onlar saldırınca Sarallar TFF'yi ele geçirdi diyorlar. Nereden varıyorsalar o kanıya? O ailenin büyükleri var, yıllardan beri akrabalık ilişkilerimiz, dostluğumuz var. Aile büyükleri, 'Siz Cumhurbaşkanını çok seviyorsunuz, bunlar durmayacak, bu yazılanların arkası var, Türkiye'de de klikleri var, Cumhurbaşkanına size bize zarar verir' dediler. Bu nedenle Bayram Bey ayrılmak zorunda kaldı. Yine deneyimlerden faydalanacağız. Türk kamuoyuna seslenmek istiyorum, geçen hafta bana bilgi geldi, Fetöş'ün köpekleri demeyeyim aşağılık elemanlarının hala Türkiye'de klikleri var hala devam ediyor. Bu mesajı bana ulaştırıyorlar." dedi.

"BİZ KADERİNE İMAN ETMİŞ İNSANLARIZ"

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir kurumu var, Milli İstihbarat Kurumu, dünya konuşuyor. Tahmin ediyorum ki onun içinde de klikler var, geçen hafta toplantı yapıyorlar, Hacıosmanoğlu ile Sarallar'ın ilişkisi için ekip kuracaklarmış. Sayın İbrahim Kalın'ı tanırım, haberi yoktur diye düşünüyorum, varsa vahim bir durum... İnanıyorum ki haberi yok, ilk sefer buradan dillendiriyorum, gereğini yapar o. Biz kadere iman etmiş insanlarız. O toplantıyı yapıp bana sızdırıyorlar ki korkarım diye düşünüyorlar. Biz 12 kardeşiz, 300'e yakın yeğenim var. Bir Allah'tan korkacaksın bir de yanlış yapmaktan. Biz kaderine iman etmiş insanlarız. Bu çok çirkin bir olay. Sayın Kalın, klikler varsa gereğini yapar. Aksi durumsa bizim milli duruşumuzu, devlete bağlılığımızı kimse teraziye koyamaz. Dostlarımızla ilişkilerimiz dün nasılsa bugün de devam ediyor. Bizim sevdiğimiz insanlar, bizi de severler. İnsanların başına kaza da gelebilir. Bizim yörenin insanında var, gözümün gördüğü yerde birisi mağdur oluyorsa gücüm yettiğince ona müdahale ederim. Bu bizim değerlerimiz. Bu adını saydığım dostlarım böyle bir durumdan sıkıntı düşüyorsa, Türk Ceza Kanunu'nda Sarallar ile dostluk yapmak suç mu? Bunlar iş adamı, bu ülkede üretim yapan vergi ödeyen insanlar. Başlarına bir kaza geldiği zaman buradan uzaklaşalım mı diyeceksin! Hukuk içinde kalarak her türlü yardımı yaparım, dün nasıl dostumsa yarın da öyle olacak. Bu adamlığın gereğidir."

"BU KONUDA KAPSAMLI ÇALIŞACAĞIZ"

"Şimdi baktığımız zaman taviz vererek bir kurumu yönetirseniz sorular yaşarsınız. Hem kulüplerin hem kurumun menfaati için çalışmalar yapacağız. Taviz vere vere bu noktaya geldik ama biz yaptık oldu sizde uygulayın yapmayacağız. Belki 3 ay belki 5 ay sürecek tartışmalar yaşsak bile o kuralları kaideleri koyacağız ama bu kurallar asla esnemeyecek. Esnetildiği zaman şuan ki tablo ile karşılaşıyoruz. Kulüplerin durumu ortada. Türk futbolunun marka değerini artırmak için amatörden başlamak lazım. Siz amatörü desteklemez iseniz Süper Lig'i besleyecek unsurlar olmaz. Altyapılardan ürün yetişmesi lazım yoksa bu sürdürebilecek bir şey değil 10 tane 15 tane yabancı alıyorsun. Biz bu konuda da kapsamlı çalışacağız. 3 ligde 4 grup var olmaz böyle. İş adamı arkadaşlarımız var bir ile bakıyorsunuz 3-4 tane profesyonel takım var bakıyorsunuz kulüpler yardım topluyor. 2 profesyonel takım olsa o ili taşır. Bunların hepsini dizyn etmemiz lazım uzun bir maraton ama hedefimiz alttan başlayıp devam etmek."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler