TFF Trabzon'u böyle tanıttı! Demiryolu ve havaalanı...
Türkiye'nin UEFA EURO 2024 adaylık dosyasında Trabzon’dan nasıl bahsedildi? İşte detaylar
Haber61 Spor Servisi
Trabzon’u diğer 9 ile oranla çevresel olarak en çok yatırımın aldığı vurgulanan raporda Türkiye Futbol Federasyonu Trabzon’un hem şuanki durumunu hem de yapılması planlanan projelerini anlattı.
STADYUM VE TRABZON TANITILDI
Projede ilk olarak Şenol Güneş Spor Kompleksi detaylı olarak anlatıldı.
Şenol Güneş Spor Kompleksi’nin 2016 yılında açıldığı anlatılan raporda stadyumun özellikleri sıralandı. Şehrin doğal çevresine vurgulanırken yöreye özgü el sanatlarından, horondan, kemençeden ve tulumdan bahsedildi. Trabzon’un bir çok spor organizasyonuna ev sahipliği yaptığı da hatırlatılırken Akyazı Stadı, Uzungöl ve Sümela Manastırı gibi önemli noktaların görselleri de dosyaya eklendi.
TRABZON’A DEMİRYOLU
Raporda Türkiye’nin aktif bir demiryolu ağına sahip olduğunun altı çizilirken 2023 yılında da Trabzon’un bu ağa dahil edileceğine vurgu yapıldı. Devam eden yatırımlar çerçevesinde turnuva için sunulan şehirlerin birbirlerine bu şekilde de bağlanacağı kaydedildi.
Trabzon’un ulaşım açısından bir çok kolaylığa sahip olduğu belirtilere deniz ulaşımının da önemli bir imkan olduğuna değinildi.
YÜZDE 10 ŞEHİR MERKEZİNDE
Şehirlerin analizlerinin bağımsız bir araştırma şirketine gerçekleştirildiği ve 1000 kişiye sorulduğu söylenen raporda insanların yaşam popülasyonlarının incelendiği ve Trabzon’da insanların yüzde 10luk kısmının merkezde yaşadığı belirtildi.
GERİ DÖNÜŞÜM YAPILIYOR
Raporda enerji kaynaklarından da bahsedilirken Trabzon’un Ankara ve İstanbul ile birlikte geri dönüşüm politikalarında önemli yer tuttuğu ve gelecek için bu illerde projelerin geliştirildiği, yenilenebilir enerji sağlamak için çalışmaların olduğu kaydedildi.
YÜZDE 97 DESTEKLİYOR
Yine araştırma sonuçlarından bahsedilen raporda illerin turnuvayı destekleme oranlarına yer verilirken Trabzon’da vatandaşların yüzde 97 oranında turnuvayı olumlu karşıladığı ve şehirde olması için desteklediği yazıldı.
HAVAALANI DA YENİLENECEK
Raporda Trabzon’a gelecekler için ulaşım anlatılırken, Trabzon Havalimanı’nda 2024 yılına kadar bir çok yeniliğe kavuşacağından bahsedildi. Örneğin şuanda 3.5 Milyon olan toplam yolcu kapasitesinin 3.7 Milyon’a çıkacağı, Check-in noktalarının 40’a çıkacağı, maksimum saatlik yolcu gelişinin 3 bin 952’den 6 Bin’e, gidişinin de Bin 706’dan 6 bine çıkarılacağı ifade edildi. Havaalanına raylı sistemle de ulaşılacağına yer verildi.
HAFİF RAYLI SİSTEM
Trabzon’a yapılması planlanan hafif raylı sistemin toplam uzunluğunun 21 km olduğu ve günlük 6 Bin kişiye hizmet edeceği ve 2019 yılında tamamlanmasının öngörüldüğü kaydedildi. Proje için 150 Milyon Euro’luk bütçe belirlendiği ifade edildi. Hızlı demiryolu ağının ise Trabzon –Erzincan arasında yapılacağı ve günde 64 sefer yapılması planlanan projenin 1 Milyar 130 Milyon Euro bütçe belirlenerek 2022 yılında hizmete sunulacağı belirtildi.