TFF'nin Trabzonlu üyesi konuştu

Futbol Federasyonu'nun Trabzonlu üyesi Atal, Trabzon'un neden belirlenen 8 ilden biri olmadığı yönündeki soruya “UEFA'nın aradığı kriterler var. Trabzon bu kriterlere uymuyor şeklinde cevapladı.Trabzon'un belirlenen kriterleri tamamladığı zaman bu 8 ilin

TFF'nin Trabzonlu üyesi konuştu


Futbol Federasyonu'nun Trabzonlu üyesi Atal, Trabzon'un neden belirlenen 8 ilden biri olmadığı yönündeki soruya “UEFA'nın aradığı kriterler var. Trabzon bu kriterlere uymuyor şeklinde cevapladı.

Trabzon'un belirlenen kriterleri tamamladığı zaman bu 8 ilin arasına tekrar girebileceğini de belirten Atal haber61.net'e şunları söyledi:

 “Trabzon belirlenen illerden biri kapsamına alınmadı, alınmadı tabii bir kere , alınabilir de. Tabi şu an Türkiye bakalım bu şampiyonayı alabilecek mi, üç tane aday ülke var.  Ama tabi oraya bir liste veriliyor ama 2016'ya kadar Trabzon'da 5 tane 5 yıldızlı otel olacak, 30 bin kişilik stad olacak. UEFA kriterlerine uyacak bunlar tamamlanırsa olur, ama bunlar yapılmaz diye de bir kayıt yok, yapıla da bilir, yapılırsa tekrar alınabilir. Yani belirlenen kriterleri tamamlaması lazım. 5 yıldızlı otelleri ve stadyumu. UEFA'nın bize vermiş olduğu kriterler var. Onlar tamamlanırsa yine olur olmaz diye bir şey yok. Kesin bir liste değil bu. Bu UEFA'ya verilen sunulan bir liste. Bu düzeltilebilir. Ama şu anda belirlenen şehirler kriterlere uygun olarak belirlendi.

Trabzon'a karşı bir tavır alınarak yapılan bir uygulama değil bu, bu kriterler tamamlanırsa yine olabilir. Bir kere bu aday liste kesin liste değildir. Aday aday listesidir bu liste. Zaten bu 2016 şampiyonasını Türkiye'nin de alacağı belli değil 3 tane aday ülke var”

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Trabzonlu üyesi Süleyman Atal, belirlenen 8 ilin hangisinde kriterlerin şu an itibarı ile hazır olduğu, hangilerinde 30 bin kişilik stadyumlar ve en az 5 adet 5 yıldızlı oteller olduğu yönünde bir açıklamada bulunmadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler