Trabzon'da ne cevherler var

Tuncay Bekar (AA) - Trabzon'daki Altınyumruk spor kulübü, Wushu (Kung-fu) branşında, antrenman yaptıkları 110 metre kare alanda, 8 yılda, 4 dünya üçüncülüğü, 2 Avrupa şampiyonluğu, 3 Avrupa üçücncülüğü ile 39 Türkiye Şampiyonluğu'nun da aralarında bulundu

Trabzon'da ne cevherler var

Tuncay Bekar (AA) - Trabzon'daki Altınyumruk spor kulübü, Wushu (Kung-fu) branşında, antrenman yaptıkları 110 metre kare alanda, 8 yılda, 4 dünya üçüncülüğü, 2 Avrupa şampiyonluğu, 3 Avrupa üçücncülüğü ile 39 Türkiye Şampiyonluğu'nun da aralarında bulunduğu 110 madalya kazandı.

Kent merkezindeki Ortahisar Mahallesi'nde yer alan ve kick boks, muay thai gibi branşların da yapıldığı, Wushu Milli Takım Antrenörü İskender Oflu'ya ait Altınyumruk Spor Kulübü, son yıllarda, özellikle wushuda, uluslararası şampiyonalar ve Türkiye'deki şampiyonalarda elde ettiği dereceler ile dikkati çekiyor.

Bir binanın zemin katındaki 110 metre karelik salonda antrenman yapmalarına rağmen, bu kulüpten yetişen sporcular, 8 yılda, Trabzon'a ve Türkiye'ye 110 madalya getirmeyi başardı.

Bünyesinde halen biri bayan 10 milli wushucu barındıran kulübün sporcuları, çeşitli kategorilerde, 2002'de 25, 2003 yılında ise 19 madalya kazandı.

Kulüp 2004'te Yalova, İstanbul ve Trabzon'daki 3 Türkiye Şampiyonası'nda ise 5'i birincilik 11 madalya kazanarak, Türkiye'deki başarasını sürdürdü.

-ÖNCE DÜNYA ÜÇÜNCÜLÜĞÜ SONRA AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU-

Başarılarını, 2005 yılındaki çeşitli şampiyonalarda pekiştiren kulüp sporcuları, 5'i Türkiye şampiyonluğu olmak üzere 11 madalya kazandı. O yılki en büyük başarıyı ise Vietnam'daki 8. Dünya Wushu Şampiyonası'nda, 48 kiloda bronz madalya kazanan Mehmet Haldızoğlu elde etti.

2006 yılında çıtayı biraz daha yükselten kulüp, 6 Türkiye şampiyonluğu, 3 Türkiye ikinciliği, 1 dünya üçüncülüğünün yanı sıra, Murat Kaçan ile Avrupa şampiyonluğunu, Hüseyin Boz ile de Malezya'daki Dünya Wushu Şampiyonası'nda 3'lük gibi pek çok başarıya ulaştı.

Wushucular, 2007 yılında 11, 2008 yılında ise Türkiye şampiyonalarında 17 madalyanın yanı sıra, Murat Kaçan ile yeniden Avrupa şampiyonluk madalyasını Türkiye'ye getirdi. Bu şampiyonada sporcular, ayrıca, 3 de bronz madalya ile ülkeye döndü.

2009'da Kanada'da düzenlenen 10. Dünya Büyükler Wushu Şampiyonası'nda ise, Savaş Bekar ve Yavuz Selim Kazandı, bronz madalya alarak, Türk bayrağını göndere çektirdi.

-GÖZLERİ, AVRUPA VE DÜNYA ŞAMPİYONALARINDA-

Kulübün Wushu Milli Takıma giren ilk sporcusu olan ve çeşitli madalyalar alan üniversite mezunu Bülent Samat, bu spora yeterince değer verilmediği için wushuyu bıraktığını söyledi.

Dünya şampiyonu çıkartılabilmesi için öncelikle yetkililerin bu sporu iyi öğrenmeleri gerektiğinin altını çizen Samat, ''Wushu bambaşka bir spor. Uluslararası yarışmalara kick boksta ya da boksta gidildiği zaman milli takım kafilesinde 40-50 kişi oluyor. Ama wushuda 11 sıkletin 5'ine gidiliyor. Bunların göz önünde bulundurulması lazım. Wushucular, maddi olarak kesinlikle desteklenmiyor'' dedi.

Wushucu Savaş Bekar ise 2008 ve 2009'da 2 kez Türkiye Şampiyonu, 2 kez de dünya üçüncüsü olduğunu hatırlatarak, 2010'daki Avrupa Şampiyonası ile 2011'deki Dünya Şampiyonası'na hazırlandığını, desteklenmeleri halinde Türkiye'ye şampiyonalardaki en büyük madalyaları getirmek istediğini söyledi.

Kulüp sporcularından 2006 dünya üçüncüsü Hüseyin Boz ile Türkiye şampiyonu Uğur Koray Balcı, her şeye rağmen 2010 Avrupa Şampiyonası için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Aynı salonda, Fikri Soner Öztürk ve Ali Kılıç da, Türkiye şampiyonasında derece elde etmek için ter döktüklerini anlattı.

-DESTEK VERİLİRSE, DÜNYA ŞAMPİYONU ÇIKARTIRIZ-

Türkiye Wushu Milli Takım Antrenörü ve kulübün sahibi İskender Oflu da, Wushu Federasyonu'nun 1999'da kurulduğunu, kendilerinin de 8 yılda 110 metre karelik salonda çalışarak, 110 madalya aldıklarını söyledi.
Bu madalyaların bir çoğunun birincilik olduğunu, dünya ve Avrupa'da da dereceler elde ettiklerini belirten Oflu, şöyle konuştu:

''Bu çocuklar, destek verilirse dünya şampiyonu olacak kapasitede. Ben antrenör olarak 6 dünya şampiyonasına katıldım. Oradaki sporculara, sadece bizden daha fazla değer veriliyor, daha fazla kamp yapıyorlar, daha güzel tesislerde çalışıyorlar. Bunun için güzel başarılar çıkarıyorlar. 2010 Avrupa Şampiyonası Antalya'da, 2011 Dünya Şampiyonası İzmir'de, 2010 Dünya Kupası Kanada ya da Çin'de yapılacak. Dünya kupasına 2 sporcum gidecek. Daha önce salonumuzdan 2 Avrupa şampiyonu çıktı. Bunu 3'e, 5'e katlamak istiyoruz. Dünyada da ikincilik veya birincilik almak istiyoruz.''

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler