Trabzonlu atıcılar sıkıntılı
Trabzon'da, Hüseyin Avni Aker Stadı'nın UEFA kriterlerine uygun hale gelmesi için stat yanındaki poligonun yıkılması nedeniyle 9 aydır çalışacak alan bulamayan atıcıların bir kısmı, bina bodrumlarında çalışmak gibi kendi çözümlerini üretiyor. Atıcılık Mil
Trabzon'da, Hüseyin Avni Aker Stadı'nın UEFA kriterlerine uygun hale gelmesi için stat yanındaki poligonun yıkılması nedeniyle 9 aydır çalışacak alan bulamayan atıcıların bir kısmı, bina bodrumlarında çalışmak gibi kendi çözümlerini üretiyor.
Atıcılık Milli Takım antrenörlerinden Zekeriya Altuntaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1967 yılında Trabzon'da atıcılık takımı oluşturduklarını belirterek, ''Milli takıma en fazla sporcu veren, Türkiye rekorları kıran bir bölgeyiz. Ama yaklaşık 9 ay önce Hüseyin Avni Aker Stadı'nın UEFA kriterlerine uygun hale getirilmesi için poligonumuz yıkıldı ve henüz bir poligon yapılmadı. Bu sürede antrenman yapacak yer bulamadık, bazı sporcularımız ilkel koşullarda çalışıyor'' dedi.
Geçen hafta Diyarbakır'da yapılan şampiyonaya katıldıklarını ifade eden Altuntaş, ''Bu şampiyonaya, sporcularımızın bazıları evlerinin bodrumunda, bazıları ise balıkçı barınaklarının damında hazırlandı.
Diyarbakır'a 4 gün önce gittik ve orada 3 antrenman yaptık. 5 gümüş ve 1 bronz madalya alarak, en kötü şampiyonamızı geride bıraktık. 1'er puanla altın madalyalar kaybettik. Az sayıda sporcu ile Diyarbakır'a gitmek zorunda kaldık. Normalde bu şampiyonada 10 madalya ile dönerdik'' diye konuştu.
Altuntaş, modern poligon için hazırlanan projenin hayata geçirilmesi gerektiğini de anlatarak, şöyle devam etti:
''Şu anda tüfeklerimiz, silahlarımız bir depoda duruyor. Paslanmasınlar diye onları yağlıyoruz. 4-5 ay içinde yeni poligonun yapılacağının sözü verilmişti. Milli takımın iskeletini oluşturuyorduk ve birçok başarılarımız var. Böyle başarılı olunan bir spor dalına yardım yapılması kadar doğal bir şey yok. Alt yapımız gittikçe kayboluyor. Sporcu sayısı azalmaya başlayacak. Trabzon'da büyüklerimizin bu olaya el atmasını istiyoruz. Beklemekten artık yorulduk. Bir an önce yeni poligonun yapılmasını istiyoruz.''
-EVİNİN BODRUMUNDA ÇALIŞIYOR-
'Havalı Tabanca' kategorisinde 20'ye yakın Türkiye şampiyonluğu bulunan, bir kez de Türkiye rekoru kıran beden eğitimi öğretmeni Reyhan Uğurluoğlu, poligon olmaması nedeniyle evinin bodrumunda çalışıyor.
Uğurluoğlu, eşi Yavuz Uğurluoğlu'nun ütü masasının iki bacağını çimento torbalarıyla sabitleyerek yaptığı hazırlık yerinden, 10 metre uzaklıktaki hedefe antrenman atışları yapıyor.
Rehyan Uğurlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 yıldır bu sporu yaptığını belirterek, ''Poligonun yıkıldıktan sonra kısa sürede yapılacağını düşündük ve herhangi bir tereddüt yaşamadık. 4-5 ay geçince bir şampiyonaya katılamadık. Baktık antrenman yapamıyoruz, tabancaları eve aldık'' dedi.
Atıcılık hakemi olan eşinin, apartmanın bodrumunda ilkel bir poligon oluşturduğunu anlatan Uğurlu, şunları söyledi:
''Poligondan haberim yoktu. Bir gün bana 'sana güzel bir poligon yaptım' dedi. Bakınca çok hoşuma gitti ve çalışmalara başladım. En ilginç hediyemi almıştım. Pırlanta kadar değerliydi. Bodrum katında çalışmalarımı sürdürüyorum. En azından hedefi görüp pozisyonumu koruyabilirim. Dünya Şampiyonası için Samsun'da yapılacak seçmelere hazırlanıyorum. Arkadaşlarımızla antrenman yapamıyoruz. Avrupa standartlarında bir poligon yapılacağı söylendi. İnşallah yakın bir zamanda yapılır. Bürokrasiye takılmıştır diye düşünüyorum.''
-DENİZ KENARINDA İDMAN-
Bir başka atıcı Murat Özgün de 8 yıl önce başladığı bu spor dalında 7 kez Türkiye Şampiyonu olduğunu belirterek, Faroz balıkçı barınağındaki babasına ait kayık çekek yerinde, 20 metre uzağına koyduğu hedefe atış yaparak idmanlarını sürdürmeye çalıştığını söyledi.
Akdeniz Oyunları'nda da 9'unculuk elde ettiğini belirten Örgün, ''Yeterince idman yapamadığım için performansım ve başarım düştü. İmkansızlıklar bizi etkiliyor. Yetkililer bizi hiç düşünmüyor. Bir an önce poligona kavuşmak istiyoruz'' dedi.
-ÖZGÜR: ''ÖDENEĞİ HAZIR''-
Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerif Özgür ise projenin hazırlandığını ve Bayındırlık İl Müdürlüğü'nün de proje üzerinde gerekli çalışmalar yaptığını belirterek, ''Proje bize gönderildiği zaman ödeneği hazır. İhaleye çıkarırız ve yapıma başlarız'' dedi.
Özgür, sporculara kentte çalışabilecek uygun yerler gösterdiklerini, ancak onların bu yerleri kullanmadığını söyledi.